Broj 173
Početna > Intervju > Male ženske tajne

Emina Jahović

Male ženske tajne

Emina Jahović smatra da se čovek rađa sa stilom, a da su energija i temperament ono što svaku ženu čini privlačnom

Šta je za tebe stil?
Stil je nešto što je individualno i sa čim se čovek rađa. Kad imaš talenat za stil, onda imaš i stil.

Šta šalje najbolju poruku o jednoj ženi?
Najbolje o njoj govore njeno ponašanje, spontanost i seksepil koji ona nosi u sebi. Žena i u farmerkama i beloj majici može da izgleda jednako dobro kao u crnoj haljini ako ima seksepil u sebi.

Jesi li kupoholičarka i koja je tvoj najveća strast?
U kupovini sam često bila bezobzirna, dešavalo se da ne znam ni šta ni zašto kupujem. Sada sam se potpuno promenila, shvatila sam da garderoba ne čini čoveka. Moja strast su torbe. Vrlo mi je važno da torba koju kupim bude za sva vremena, ne volim sezonske stvari.

Kada si poslednji put rekla: „Nemam šta da obučem?"
Kao i svaka žena, svaki dan to govorim. Ako obavim neki veći šoping, to me drži otprilike tri dana i onda opet kukam kako nemam šta da obučem i tako u krug.

Gde je bolji šoping u Beogradu ili u Turskoj?
Istanbul je postao pravi modni centar, otvorene su sjajne prodavnice. Šoping u Istanbulu postao je bolji nego šoping u Milanu.

Kako su obučene žene u Istanbulu?
Fantastično, baš kao i Francuskinje. Žene su obučene klasično, ali u skladu s modnim trendovima. Iako se u Istanbulu devojke lepše oblače, Srpkinje su neuporedivo lepše.

Šta je po tebi apsolutni „must have" ove sezone, kojim krpicama ćeš ovog leta dopuniti svoj orman?
Volim lepe haljine i uvek ih rado kupujem. Apsolutni „must have" za predstojeće leto svakako je nekoliko dobrih komada kupaćih kostima, džins, kako farmerke, tako i šortsevi i suknjice od džinsa, ali i sandale.

Kada si sebi najlepša?
Posle treninga. Kada se osećam dobro, tada sam sebi najlepša.

Bez kojih proizvoda za lice i telo ne bi mogla?
Znam bez čega bih uvek mogla - bez šminke. Ne podnosim je i trudim se da se što manje šminkam. Nega kose i tela mi je najvažnija. Kada smo se preselili u novu kuću, insistirala sam na tome da napravimo parno kupatilo jer je ono najbolje za kosu i kožu. Dosta se negujem, veliku pažnju pridajem kosi, a za telo koristim isključivo prirodne preparate. To su neki moji mali trikovi za dobar izgled.

Koja je najluksuznija stvar u tvojoj kozmetičkoj torbici?
Od kozmetike koristim proizvode kompanije „Armani". U svakom njihovom proizvodu postoji tekstura svile koja mojoj koži izuzetno prija.

Koji ti je omiljeni parfem, uz koji miris se osećaš kao prava zvezda?
Volim Žil Sander. Samo nekoliko kapi i odmah mi popravi raspoloženje. Volim i Lankom Hipnoz, ali i Šanel 5 u nekim posebnim situacijama.

Utičeš li na Mustafin stil oblačenja i koliko ti je važno njegovo mišljenje o tome kako izgledaš?
Uglavnom kupujem i sinu i mužu garderobu, jer da može, Mustafa bi uvek nosio istu garderobu. On ne podnosi šoping, a još više mrzi da me čeka ispred radnji. Volim ponekad da unesem lepe promene u njegov stil odevanja. On me je naučio da u životu budem praktičnija. Ranije sam umela da se spremam po pet sati za izlazak, a sada nemam vremena ni zbog deteta, a s druge strane, prošla me je želja da se previše doterujem. Mislim da je energija koja zrači iz očiju i temperament ono što ženu čini privlačnom.

Milica Prelević
Foto: Andreja Damjanović za Hello magazin