Broj 173
Početna > Lepi i zdravi > Lula mira ispod pokrivača

Žestokim seksom izgladite odnose posle svađe

Lula mira ispod pokrivača

Oni koji su bar jednom to iskusili, kažu da je seks posle čarki, prepucavanja, verbalnog duela sa ljubavnim partnerom daleko vatreniji od onoga koji se spontano dogodi. Doktori za seks tvrde da je žestok intimni odnos posle svađe gotovo uobičajen način rešavanja sukoba među partnerima. S druge strane, ima i onih koji se trude da pobiju takve teze jer smatraju da je intimni odnos posle konflikta, disfunkcionalno ponašanje. Bilo kako bilo, ukoliko dođete u situaciju da se pokačite sa svojim draganom, primenite dobru staru taktiku pomirenja i „popušite lulu mira” ispod ljubavnog pokrivača.

Grudnjakom na dragog
Pošto se dobro izvičete i sav bes i ljutinu izbacite iz sebe, poželećete da vodite ljubav s partnerom. Onako namršteni pokidajte odeću sa sebe. Neka pršte dugmići, bretele neka lete. Gađajte dečka vešom, a onda mu skočite u zagrljaj. Seks pomirenja može da bude skoro isto strastven kao seks na početku veze.

Posle svađe, slađe
Seksualni terapeut, doktorka Dijana Kirsner kaže da posle verbalne bitke ljubavnih partnera često usledi orgazam neverovatnih razmera.
- Za vreme seksa koji je usledio posle svađe možete biti ranjiviji i otvoreniji. Kada ste tako intimni, veća je verovatnoća da ćete imati moćan i snažan orgazam, koji oslobađa oksitocin. To je hormon koji stvara fiziološki mehanizam vezivanja s partnerom - objašnjava doktorka Kirsner.

Pripitomljeni tigar
Baš ste se gadno posvađali. Ne možete očima da ga vidite, a on se izvinjava i priznaje da se kaje. Imate neopisivu želju da pokidate sve sa njega, u stvari, hoćete da on istog trenutka prekine da priča i da ga uvučete u krevet. Njegova ranjivost, ali i moć koju imate u tom trenutku, mogu da vas jako uzbude (naravno, zavisi od toga koliko je pogrešio i možete li da mu oprostite). Ako posle takve svađe dođe do seksa, dragi će biti vrlo emotivan i nežan.

Isučite kandže
Iako veoma mali broj muškaraca priznaje da voli kada im nežnija polovina zapoveda u spavaćoj sobi, seksolog Logan Levkof tvrdi da mnogi pripadnici jačeg pola uživaju u seksu s „tigricom" u krevetu.
- Seks pomirenja daje ženama priliku da budu seksualno agresivne. To je izuzetna promena za one koje se tako ne ponašaju u svom svakodnevnom seksualnom životu.

Ključanje adrenalina
Tanka je linija između ljutnje i seksualnog uzbuđenja. Stručnjaci ističu da je za neke uzdržavanje od agresije isto kao seksualna frustracija. Negativni porivi moraju da se izbace iz tela.
- Adrenalin u telu izaziva u mozgu iste reakcije kao i seksualno uzbuđenje - kaže Džošua Estrin, psihoterapeut i autor knjige Ućuti i poslušaj samu sebe!

Takmičenje - dobar seks
Svađa deluje kao malo takmičenje između partnera. Takmičenje ljubavni par dovodi u stanje pripravnosti za neku fizičku aktivnost. Odlično je to što se posle svađe partneri fizički povežu i sve izbace iz sebe kroz strastveni seks.

Usiljena strast kratko traje
Stručnjaci upozoravaju da seks kao rešenje za svađu neće omogućiti vezi da ozdravi i napreduje. Usiljena strast je samo usiljena, nije stvarna i sigurno neće potrajati.

Dragana Rodić