Broj 173
Početna > Lepi i zdravi > Lepe i na suncu

Rešite probleme s kožom i kosom

Lepe i na suncu

Leto i visoke temperature donose niz problema vezanih za kožu i kosu, naučite kako da uz malo truda izgledate odlično i na plus trideset

Masno lice
Vlaga podstiče proizvodnju ulja, a ovo je poseban problem ako ionako imate masniju kožu. Koristite tonik dva puta dnevno, a jednom nedeljno priuštite sebi masku od gline koja će upiti suvišnu masnoću i zatvoriti pore. Ali, budite oprezne da ne isušite kožu previše.

Urastanje dlačica
Da biste izbegle neugledan izgled nogu nakon brijanja, nahranite kožu kremom za brijanje koja je obogaćena esencijalnim uljima. Bez obzira na to koji metod ste izabrali za uklanjanje dlačica, upamtite, uvek nakon depilacije dobro namažite kožu kremom ili losionom.

Područje pazuha
Brijanje i dodir kože s raznim materijalima stvara trenje, a to vodi upali i tamnijim mrljama na području pazuha. Probajte losione koji sadrže hidrokinon i brijač menjajte posle tri brijanja.

Nega kose
Koristite blagi šampon koji hrani i hidrira kosu, a regenerator nanosite samo na vrhove. Izbegavajte fen i peglu kada god možete, a ako vaš posao ili obaveze zahtevaju urednu kosu, na nju pre bilo kakvih završnih tretmana nanesite zaštitni sprej. Kada ste na plaži, malo kreme za sunčanje, kojom mažete telo, razmažite po kosi kako se ne bi preterano isušila i ispucala.