Broj 172
Početna > Lepi i zdravi > Uvek za klasu više

GUČI

Uvek za klasu više

Najprodavanijem italijanskom brendu na svetu Gučiju nisu odolele mnoge svetske zvezde, a namenjen je svim individualcima koji cene svoju posebnost i žele da izgledaju sofisticirano i trendi

Modnu kuću Guči (Gucci) osnovao je Gučo Guči u Firenci dvadesetih godina prošlog veka. Njegovi inicijali su iskorišćeni za prepoznatljiv logo firme. Današnji najprodavaniji italijanski brend tipična je porodična firma, a zbog raznih porodičnih nesuglasica imao je velike oscilacije u poslovanju.

Skandali propraćeni negativnim naslovima privukli su negativan publicitet i skrenuli pažnju sa savršeno dizajniranih kolekcija. Časopis Veniti fer tvrdi da Guči na luksuznom imidžu može da zahvali Grejs Keli i Džeki Onazis, koje su često nosile njihove modele. Dolaskom mladog kreatora Toma Forda na mesto kreativnog direktora Guči doživljava zlatno doba. Njegova vizija je i posle njegovog odlaska nastavila da živi kroz rad kreatorke Fride Đanini koja je radila godinama rame uz rame sa njim.

Frida je za kolekciju proleće 2010. godine nastavila sa svojim prepoznatljivim stilom. Gučijeva žena je sofisticirana i uvek teži da izgledom bude za klasu iznad drugih. Žene su potpuno zavedene muškim odelom ženskog kroja koje se nosi s visokim potpeticama i uvek jednim dugmetom više otkopčanim na košulji. Naravno, tu su i mala crna ili bela haljinica kao večita klasika.

Cela kolekcija je u metalizirano sivoj boji sa streč pantalonama visokog struka, dok metalni detalji daju primesu sajber izgleda. Frida je ovom revijom unela novine u Gučijev dizajn, ali istovremeno zadržala glamur. Samo za vas obišli smo naše prodavnice i pronašli modele kojima možete da izgledate kao prava Guči devojka, za mnogo manje para, naravno. Cenite svoju posebnost i kroz garderobu recite nešto o sebi i svom stilu.