Broj 171
Početna > Zanimljivosti > NAPRAVI ISCEPANE FARMERKE

SAM SVOJ KREATOR

NAPRAVI ISCEPANE FARMERKE

NAPRAVI ISCEPANE FARMERKE

Taman kad si pomislila da je prošlost, pocepani džins se vrati u velikom stilu na svetske piste. Firmirane iscepane farmerke mogu biti veoma skupe, ali zato možeš da ih napraviš sama. Jednostavno je, a potrebno je samo malo strpljenja.

KORACI:

1. Pogledaj revije svetskih kreatora i kako su oni osmislili modele. Većina rupa se nalazi na mestima koja ti ne bi pala na pamet.
2. Odluči da li ćeš cepati nove ili stare farmerke (savet: vežbaj prvo na nekim starim koje nikada nećeš obući).
3. Odluči koje veličine želiš da ti budu otvori (mala napomena: iscepani delovi se šire sa svakim novim pranjem).
4. Razmisli koji oblik rupe želiš, možeš ići u više različitih smerova (savet: budi kreativna ipak nije u pitanju poslovna garderoba).
5. Stvari koje su ti potrebne: farmerke, šmirgla, makaze, sapun ili olovka, parče drveta.
6. Nacrtaj liniju sapunom ili olovkom na mestu gde želiš otvor na džinsu, postavi parče drveta ispod označenih mesta i grebi materijal u različitim pravcima. Kroz izbledeli i oslabljeni materijal makazama napravi rupu. Ponovi istu radnju na svim označenim mestima, samo pazi da ne preteraš s veličinom iscepanih delova da ne ostaneš bez farmerki!
7. Posle svakog narednog pranja, džins će dobijati odrpaniji izgled, a upotrebom fena na iscepanim delovima dobićeš efekat perjastog izgleda rupa.
 
RAZLIČITI STILOVI

1. Ukoliko želiš HIPI izgled pocepanih farmerki, na neke otvore sa unutrašnje strane zašij odštampano platno i tvoja kreacija će biti u stilu ekstravagantne engleske kreatorke Vivijan Vestvud.
 
2. Ako želiš ROK fazon, mnoštvo nasumično zalepljenih nitni, zihernadli ili zakačenih lanaca učiniće svoje. Možeš i rubove džepova obložiti kožom i nositi ovakve farmerke na najobičniju belu atlet majicu, baš kao sa Balmenove revije.
 
3. MILITARI STIL se lako postiže zašivanjem izvezenih amblema na delove koji nisu pocepani. Ovakav haotični izgled džinsa je karakterističan za D2sljuarde.
 
4. Za ROMANTIČNI stil punu, debelu čipku u prljavoroze boji postavi ispod napravljenih otvora i zašij pokoju bisernu perlicu za pravi Šanel izgled.
 
Na tebi je koji ćeš stil pocepanih farmerki kreirati, ali pazi da se ne posečeš jer ne želimo da završiš u bolnici samo zato što hoćeš rupe na farmerkama!
 
 
 Ana Ostojić