Broj 171
Početna > Putovanja > More za plići džep

Najjeftinije letovanje

More za plići džep

Leto se bliži, a sa njim i sezona godišnjih odmora. Naravno, u Srbiji nije dovoljno samo odabrati željenu destinaciju već i mesecima odvajati novac za put
More za plići džep

Ukoliko niste spremni da izdvojite pozamašnu sumu novca za letovanje, najbolje rešenje za vas jesu aranžmani u predsezoni i postsezoni, kao i last, odnosno first minit aranžmani. Nudimo vam okvirni pregled cena aranžmana, ali, naravno, najverodostojnije informacije će vam ipak dati agencija preko koje odlučite da putujete.
 
  Jadran
  Naši građani sada već tradicionalno odlaze u najvećem broju na Crnogorsko primorje, što zbog blizine, što zbog privlačnosti cena. Najšira ponuda je u privatnom smeštaju. Najpoznatiji gradovi sa turističkom ponudom su Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Miločer, Sveti Stefan, Petrovac, Sutomore, Bar i Ulcinj. Posle dugogodišnje pauze, naši turisti su se na velika vrata vratili i na hrvatske obale. Nekadašnja omiljena letovališta, Rovinj, Pula, Opatija, Makarska, ali i ostrva Brač, Hvar i Mljet opet su širom otvorila vrata nostalgičnim turistima iz Srbije i za njih nude posebne aranžmane.
 
  Cena
  Cena desetodnevnog noćenja, primera radi, u Budvi u privatnom smeštaju u junu košta oko 60 evra. U julu i avgustu krevet će koštati od 8 do 10 evra. Cena povratne autobuske karte do Crnogorskog primorja košta 40 evra.
  Hrvatska je smanjila cene, ali se to, ne baš znatno smanjenje, nije nimalo odrazilo i na smanjenje cena u ponudama naših agencija, pogotovo onih koje imaju paket aranžmane. Najveće interesovanje je za Istru, gde polupansion u predsezoni košta od 26 do 35 evra dnevno.
 
  Grčka
  Turisti iz Srbije bez sumnje su dobro upoznali Grčku poslednjih godina. Oni koji su posetili ovu prelepu zemlju kažu da se na svakom ćošku čuje srpski jezik. Više od 80 odsto turista iz Srbije prednost daje aranžmanima sa autobuskim prevozom i letovanju na severu Grčke. Za ljubitelje Halkidikija postoje i mogućnosti individualnih i organizovanih grupnih polazaka do najlepših delova Kasandre, Sitonije i Atosa. Ipak, posebna lepota Grčke nedvosmisleno su ostrva. U brošurama turističkih agencija putnici će moći da biraju Krit, Rodos, Skijatos, Skopelos, Alonisos, Kefaloniju, Zakintos i Krf za koje ove godine postoje više nego pristupačni aranžmani.
  Cena
  Halkidiki je ubedljivo najpovoljniji. Za deset dana u sezoni za dvokrevetnu sobu treba izdvojiti od 260 do 330 evra, dok su šestokrevetni apartmani od 390 do 530 evra, sa uračunatim prevozom. Nešto skuplji aranžmani su za ostrva, od kojih se najjeftiniji kreću od 300 evra za jednu osobu za najam apartmana na Zakintosu sa uključenim autobuskim prevozom.
 
  Egipat
  Egipat nisu samo piramide i kulturnoistorijski spomenici, već je to i predivno Crveno more, ronjenje, interesantan noćni život, luksuzni hoteli i restorani, romantična krstarenja Nilom, kao i bogat kulturni život. Ova zemlja veselih i srdačnih ljudi, dobre muzike, lepih pejzaža i mogućnosti za dobru avanturu pruža i jedinstvenu priliku da odete na dnevne izlete u pustinju, gde možete da se upoznate sa životom beduina. Letnji polasci na brojnim čarter letovima pružaju i veću mogućnost izbora. Šarm el Šeik, Hurgada, Taba, Stela di Mare. Koje god od ovih letovališta izaberete, imaćete priliku da svoj boravak osvežite brojnim izletima i posetama kulturnoistorijskim lokalitetima.
  Cene
  Aranžmani za Egipat poslednjih nekoliko godina su znatno niži u odnosu na cenu i kvalitet koji se pruža. Avionski transfer i smeštaj u hotelu sa dve ili tri zvezdice, koji ima privatnu plažu, na bazi punog pansiona u turističkim agencijama može da se pronađe već od 350 evra.
 
  Turska
  Turska je zemlja koja nudi za svakog ponešto, upoznavanje istorijskih znamenitosti i religije, tursku kuhinju, prepoznatljiv je njihov kebab, rakija - raki, čaj od jabuke, bazari prepuni suvenira, nacionalni programi i folklor, noćni život, zabava kojoj sigurno nećete odoleti. Najpoznatija su turska letovališta antalijske regije, bodrumskog poluostrva, kao i Kušadasi i Marmaris, koji privlače kvalitetnim hotelima, izuzetno visokim nivoom usluge, prirodnim lepotama i značajnim istorijskim lokalitetima.
  Cene
  Trenutno aktuelna specijalna ponuda za junske polaske, prilika je za uštedu koju ne bi trebalo propustiti. Boravak od osam dana u Alanji u hotelu sa tri zvezdice sa uslugom sve uključeno po ceni od 390 evra u koju je uračunata i avio-karta samo je jedan od paket aranžmana koji vam ovu predivnu zemlju čini bližom.
 
  Španija
  Ova prelepa mediteranska zemlja ima mnogo svojih lica, sa svojim pokrajinama, od kojih svaka ima specifičnu tradiciju. To je zemlja vatrenog flamenka i koride, zemlja Servantesa i Lorke, Gaudija i Dalija. Na istoku se nalazi mirnija zona sa slikovitim uvalama kao što je Kala Dor i na severu Alkudija, koje privlače peščanim plažama, tirkiznom bojom mora i tipičnim mediteranskom ambijentom. Kosta Brava, pored očigledne prirodne lepote, nudi brojne prednosti... Blizina Barselone, blaga mediteranska klima, duge peščane plaže, uzbudljiv dnevni i noćni provod. Direktni čarter letovi za Majorku i vizna liberalizacija i nama su letovanje u ovoj zemlji učinili bližim nego ikada.
  Cena
  Najpopularnija letovališta kao što su El Arenal, Kala Major, Palma Nova, Magaluf, Pagera i Santa Ponsa po veoma pristupačnim cenama koje uključuju i avio-prevoz i aranžman u trajanju od 11 dana već po ceni od 450 evra pružiće vam pregršt zabave i i uživanja na prostranim plažama.
 
 
 Last i first minit aranžmani

  Last minit su ponude sa specijalnim popustima koje agencije daju klijentima za prijavljivanje neposredno pred putovanje, takoreći u poslednjem minutu, a first minit su ponude sa specijalnim popustima koje agencije daju klijentima za rano prijavljivanje, neposredno nakon postavljanja aranžmana.

Suzana Obradović