Broj 17
Početna > Lepi i zdravi > VREME JE ZA RELAKSACIJU

Priredite sebi kućni spa

VREME JE ZA RELAKSACIJU

Ako vam je dosadilo da večeri provodite ispred televizora, ili u ispijanju kafe u obližnjem kafiću, unesite promene u svoj svakodnevni život. Uz malo truda, možete sebi prirediti zaista posebno veče. Pripremite kućni spa ili, u prevodu, kućnu varijantu banje. Otkrićemo vam nekoliko spa trikova koje možete svakodnevno koristiti.
Sveće - Neizostavni deo svakog ugođaja su sveće. Deluju opuštajuće, a njihova treperava svetlost smiruje. Najbolje je da nabavite mirisne sveće koje će na vas delovati i svojim mirisom.
Cveće - obavezno prirodno, jeste još jedan neophodan element koji upotpunjuje atmosferu. To ne moraju nužno biti ruže, kupite neko jeftinije cveće i rasporedite ga po celom stanu. Ako nemate dovoljno vaza, možete se poslužiti teglama ili sličnim posudicama na koje ćete staviti ukrasne mašne.
Voda - Pustite vrelu vodu neka teče u kadu, ali da biste ugođaj proširili po celom stanu, otvorite vrata kupatila. Tako ćete čuti zvuk vode koja žubori. U kadu dodajte mirišljave soli ili nekoliko kapi eteričnih ulja. Opuštajuće deluju lavanda, ruža, bergamont, jasmin... Čak i obično tuširanje može se pretvoriti u veliki užitak ako stavite nekoliko kapi eteričnog ulja na ivicu kade. Prijatan miris će ispuniti celo kupatilo.
Muzika - Izaberite laganu i opuštajuću muziku. Pokušajte u takvim trenucima da izbegnete pesme s tekstovima. Nabavite neki CD s orijentalnim zvucima, ambijentalnu muziku ili klasičnu muziku.
Čaj - Za osveženje napravite biljni čaj ili iscedite sveže voće.

Obavezno!
1. Zagrejte stan.
2. Pranje kose iskoristite za masiranje korena. Celu glavu izmasirajte laganim kružnim pokretima.
3. Peškir ili frotirni kućni ogrtač stavite na radijator, jer će vas, kada izađete iz kade, toplina peškira dodatno opustiti.
4. Da bi užitak bio potpun, dogovorite se sa partnerom da vam se pridruži na kraju opuštajuće večeri. U takvoj atmosferi, koju bismo mogli nazvati i romantičnom, možete se posvetiti jedno drugom nakon napornog dana. Zamolite partnera da vas izmasira, a posle mu uzvratite istom merom. Kako ćete veče privesti kraju? Pustite mašti na volju...

Autor: Suzana Stanarević