Broj 17
Početna > Intervju > U LJUBAVI NEMA RAZUMA

Biljana Cincarević

U LJUBAVI NEMA RAZUMA

Umetnica Biljana Cincarević je poznata po slikama sa provokativnim ženskim likovima, ali i zato što se među prvima odvažila da bude model za erotske fotografije. Pored umetničkog rada, ona je danas sve više okupirana novom avanturom političkog delovanja, za koju veruje da može da donese kvalitativne promene

Ljubav
  Energija koju gajite u sebi i emitujete od sebe ka drugima. Takođe, to je i energija koju uzimate od drugih. Ljubav nema veze sa razumom. Ona vam struji i vibrira kroz telo. U skladu sa količinom ljubavi koju posedujete, toliko vibracija ljubavi i emitujete ka svetu. Postoji nekoliko vrsta ljubavi. Roditeljska, humana, eros, i ona "agape", najuzvišenija kada volite i razumete čak i svoje neprijatelje.
 
  Istrajnost
  Ova osobina ide uz nadu i ljubav. Takođe je povezana sa teškoćama, često iscrpljujućim. Istrajnost se gubi kada vam iz vidokruga nestane cilj i nada, a ukoliko su vaša želja i nadanje jači, istrajnost ne pada teško.
 
  Razočarenje
  Ono je pogrešno postavljanje stvari u glavi, radovanje unapred nečemu što ste previše idealizovali i tražili na pogrešnom mestu. Isključivo krivica razočaranog.
 
  Vrhunac sreće
  Ispunjenje plemenitih želja i ciljeva.
 
  Majčinstvo
  Darivanje dela sebe svetu i produžetak sopstvenog života. Još veća je radost ako osposobite svoje potomke da budu srećni, uspešni i plemeniti.
 
  Talenat
  Dar genetike ili Boga, oplemenjuje osobu i čini je autentičnijom od onih koji ne poseduju talenat. Radi sopstvene sreće je dobro izgrađivati i koristiti svoj talenat.
 
  Erotika
  Jedno od čula koje zadovoljavamo u sladostrašću. Zadovoljava dušu i čini je srećnom i kompletnom.
 
  Istina
  Objektivno i pravično gledanje na stvari. Istina ne čini većinu ljudi srećnim, zato je i nema mnogo jer je ona ogledalo svake individue i situacije.
 
  Poštenje
  Miran san. Poštenje vam dozvoljava da zavirite u svoju dušu nakon čega se osećate sigurnim i zadovoljnim. Oni koji praktikuju poštenje su izuzetno snažne osobe.
 
  Licemerje
  Opasna osobina koja pojede onoga ko je poseduje. Mnogo je fariseja naokolo koji su kao truli panj, koji, kada ga okrenete, vidite mnoštvo ljigavih buba i gmazova koji se kriju iza njega. Licemeri su toliko očigledni da ih "ne vide"  samo oni kojima trenutno odgovara njihova podrška. Tako da licemer uz licemera ide.