Broj 17
Početna > Zanimljivosti > SEKS JE ZDRAV

SEKS JE ZDRAV

Seks je zdrav, održava ženu vitkom, poželjnom i lepom, koži daje sjaj, podstiče dobro raspoloženje

Vudi Alen je rekao da je seks najzabavnija stvar koju možete činiti ne smejući se. Često se smatra da muškarci više vole seks i da bez njega gotovo ne mogu. Ipak, redovni seksualni odnosi i ženi daju samopouzdanje i poboljšavaju fizičko i mentalno zdravlje. Vođenje ljubavi dodatno učvršćuje vezu. Takođe, seks troši i kalorije, i to od 200 do 300 za pola sata!
 
  Koje su još blagodeti seksa?
 
  Usrećuje
  Svaki put kad vodite ljubav podstičete lučenje hormona zadovoljstva. Orgazam dovodi do opšteg osećaja zadovoljstva pa celi sistem, od krvnih sudova i mišića do živčanog i hormonskog sistema, funkcioniše usklađeno. Duga i stabilna emocionalna i seksualna veza usporava starenje.
 
  Čini vas lepšom
  Nije reč o pukoj frazi. Nakon orgazma, svi mišići se opuste, pa i oni lica, koje time postaje glatko. Seksualni odnos je uvod u dubok san, a dobar san je najbolji izvor lepote. Takođe, zaljubljena žena se besprekorno brine o svom telu, izgledu, telesnoj težini, kosi... A seks podstiče i lučenje hormona koji utiče na rast kose.
 
  Produžava životni vek
  Profesor Džordž Smit sa Bristolskog univerziteta, došao je do zaključka da dva orgazma nedeljno produžuju život. Vođenje ljubavi barem jednom mesečno udvostručuje procenat muškaraca koji žive duže, a to su pokazala i istraživanja na populaciji staroj od 45 do 59 godina. Nedavna istraživanja pokazuju da je 62 odsto zdravih muškaraca i 30 odsto zdravih žena starijih od 80 godina još polno aktivno.
 
  Čuva zdravlje
  Seks obogaćuje krv kiseonikom. Cirkulacija u polnim organima je sporija nego u drugim delovima organizma. Redovnim seksom pojačavate prokrvljenost celog organizma. Istraživanja sprovedena u National Institute of Health u SAD-u pokazala su da predigra, odnosno milovanje, pojačava otpornost organizma na infekcije.
 
  Podstiče pamćenje
  Istraživanja sprovedena na Stenfordu pokazala su da seks ima veliku važnost za mozak. Vođenje ljubavi povećava količinu estrogena bez kog se moždana aktivnost i sposobnost pamćenja smanjuju. Seksualna aktivnost je važna osnova za psihičku stabilnost, a kada nam je dobro, lucidniji smo i brže mislimo.
 
  Jača samopouzdanje
  Vođenje ljubavi je izvrstan lek protiv stresa i lošeg raspoloženja. Seks jača samouverenost, jer se osećamo voljeni i poželjni. Podstiče nastanak endorfina, a on je prirodna umirujuća materija koja ublažava stres, omogućuje miran san i podiže kvalitet života. Vođenje ljubavi je najdublja komunikacija između dve osobe koje teže zadovoljstvu.