Broj 169
Početna > Intervju > Čekam svog šmekera

Iva Štrljić

Čekam svog šmekera

Glumica Iva Štrljić kaže da su je u životu povređivali oni muškarci koji su vezu s njom videli kao dvoboj, a ne kao tango i otkriva da je na njenu Veneru svaka prava ljubav sletela nenadano

Jesu li žene s Venere, a muškarci s Marsa?
Meni se baš dopada što jesu, jer na ovu moju Veneru, na kojoj ja sanjarim, svaka prava ljubav sletela je nenadano, baš kao da je pala s Marsa! Važno je da su i Venera i Mars na Sedmom nebu jer tada te slatke male razlike u njihovim karakterima i nisu toliko ključne.

Šta je ono najvažnije što si naučila o muškarcima, a čemu se najviše čudiš?
Ono najbitnije čemu me je iskustvo naučilo jeste činjenica da muškarci reaguju na ćutanje više nego na reči. Najviše sam rekla kad sam bila na distanci, zato je distanca često moja omiljena destinacija. Čudim se svima koji primenjuju onu krajnje nezrelu i površnu taktiku toplo-hladno, možda je to dobro za cirkulaciju veze, ali pokvarićete bojler i ubrzo će prestati da zagreva jer je izmanipulisan i isciman, a cimanje nije ljubav, nego obmana i ne donosi toplinu, ne greje.

Zbog kojih muških mana si u životu najviše patila, a kakvi muškarci su danas u deficitu?
Najviše su me razočarali oni muškarci koji su svoju veličinu gradili trudeći se da umanje moju. Povređivali su me oni koji su vezu sa mnom videli kao dvoboj, a ne kao tango. Danas su žene u deficitu sa šmekerima u onom pravom, sada već starinskom značenju te reči. E pa, ja čekam jednog takvog za svoj tango, a dotad mi sasvim prija ova solistička tačka jer oni koji nisu bili šmekeri samo su me saplitali. Ne znaju korake, ko im je kriv.

Zašto muškarci varaju, a zašto žene?
Da se ne lažemo, svi varaju iz nekog nekad maleckog, a nekad većeg osećanja usamljenosti pored osobe sa kojom su. Mada, imam neki osećaj da je to kod muškaraca nekako neobaveznije, površnije, to im dođe kao neka igra šarma njega i nje, kao nestašni mali ljubavni dijalog i često se desi kao neka zabava jer je interesantno i jer imponuje, dok je kod žena to komplikovanije i one u prevaru ulaze sa manje pameti i više strasti. Ima ljudi koji varaju preventivno, za svaki slučaj, da jednom, ako ona ili on prevare njega ili nju njima ne bude žao... To je već strašno, ali verujte mi, nažalost, postoji.

Misliš li da muškarci stvarno stalno misle na seks?
Kada shvatite da je to istina, mnogo vam je lakše i imate moć, jer bez vas nema seksa!

Koja tvoja očekivanja muškarci nisu uspeli da ispune?
Neki su razočarali, neki su me radovali... Ali, čeka se šmeker sa šlifom. Mora da tu negde postoji!

Na koji način su ti se udvarali muškarci, kako su ti obično prilazili?
Najviše porukama! Oči u oči im već teže ide! Zabrinem se ponekad za njih, šta bi svi oni da neko nekad nije izmislio mobilni telefon!?

Kada primetiš da te muškarac gleda u grudi umesto u oči, kako reaguješ?
Čučnem! Da mi oči budu u nivou grudi!

Slažeš li se sa onom poznatom rečenicom da muškarci ipak više vole plavuše?
Kad muškarac zaista voli, on pojma nema koje je boje kosa one koju je izabrao.

Milica Prelević