Broj 167
Početna > Poznati > Šta čita Lidija Vukićević?

Šta čita Lidija Vukićević?

 Šta čita Lidija Vukićević?
Imam mnogo omiljenih knjiga i teško mi je da se odlučim za jednu. Ipak, svima bih preporučila knjigu Borislava Pekića Uspenje i sunovrat Ikara Gubelkijana. Nadam se da će uz nju uspeti da smanje sujetu i shvatiti da greške ne treba negovati, već ih se treba oslobađati. Ne mogu, a da ne spomenem i Dostojevskog i savetujem vašim čitateljkama da pročitaju sve njegove knjige, kao i Boru Stankovića.

  Festival
Pošaljite svoj film!
Festival kratkih internet-snimaka objavljuje početak konkursa, a osnovna ideja festivala pod nazivom „Pogledaj me" je da promoviše mlade koji se bave sobom i okruženjem. Festival je podeljen u tri sekcije: „Moje mesto" - za sve koji imaju omiljeni deo grada, „Moje delo" - za sve stvaraoce, bilo da se bave naukom, pišu pesme, prave muziku ili slike i „Moj pokret" - ako se bavite performansom, rekreacijom ili sportom. Snimak bi trebalo da bude kraći od 100 sekundi, zabeležen kamerom, fotoaparatom ili mobilnim telefonom. Nagrade u iznosu od 400 evra dodeljuje žiri u tri kategorije, a jednu dodeljuje publika putem Fejsbuka. Konkurs traje do 1. juna.

  Koncert
Pekinška patka u SKC-u
Legendarna novosadska pank grupa Pekinška patka održaće koncert 21. maja u bašti beogradskog Studentskog kulturnog centra. Karte se prodaju po ceni od 1.000 dinara na blagajni SKC-a, Doma omladine i na prodajnim mestima Tiket servisa.

  Mjuzikl
Mamma Mia
Internacionalna turneja mjuzikla Mamma mia gostovaće u Beogradu po prvi put sa ukupno 16 predstava, od 29. juna do 11. jula u Beogradskoj areni. Više od 42 miliona ljudi širom sveta pogledalo je ovu predstavu i oduševilo se likovima, ljubavnom pričom i muzikom. Inspirisana pričom i magijom večnih pesama grupe ABBA, spisateljica Ketrin Džonson stvorila je zabavnu priču o porodici i prijateljstvu, koja se odvija u rajskom okruženju osunčanog grčkog ostrva. Tragajući za ocem, ćerka uoči svog venčanja poziva trojicu muškaraca iz majčine mladosti, s kojima se majka zabavljala na ostrvu pre 20 godina. Ovaj spektakl sasvim sigurno ćete dugo pamtiti! U predstavi se uživo izvode i 22 hita grupe ABBA, uključujući numere: Chiljuitita, Dancing LJueen, I Have A Dream, Knonjing Me Knonjing You, The NJinner Takes It All, Super Trouper, Take A Chance On Me i Voulez Vouz.

  Koncert
Ana Stanić proslavlja godišnjicu
Ana Stanić će 20. maja u Sava centru održati svoj prvi solistički koncert u karijeri.
Ovim nastupom ujedno će obeležiti 12 godina solo karijere i 15 godina rada na domaćoj muzičkoj sceni.

  Festival
Međunarodni festival pozorišta za decu
Međunarodni festival pozorišta za decu ove godine će trajati od 16. do 22. maja u Subotici. U okviru takmičarskog programa biće prikazane predstave u konkurenciji za nagrade, a u pripremi je i bogat prateći program. Festival će i ove godine ugostiti umetnike, pozorišne stručnjake i studente pozorišnih škola iz Srbije i celog sveta.

  M. P.