Broj 167
Početna > Zanimljivosti > PRINCEZE U STVARNOM SVETU

I ŽIVELI SU SREĆNO DO KRAJA ŽIVOTA...

PRINCEZE U STVARNOM SVETU

Da li ste se ikada zapitali šte se desilo sa svim princezama posle čuvene rečenice kojom se završavaju sve bajke: „I živeli su srećno do kraja života”?

Svaka od nas imala je omiljenu princezu u detinjstvu. Želele smo da imamo istu kosu kao ona, da pevamo glasom slavuja dok šetamo šumom i verovale da nas tamo negde, nekada, čeka gospodin savršeni koji će nam osvojiti srce za ceo život. Eh, moje drage dame, možda ste doživele svoju bajku ili ste još uvek u njoj. A neke ta bajka tek čeka... Iako je ponekad put trnovit, iako moramo pretrpeti slatke muke kao i princezice u bajkama, iako često moramo da se borimo sa vešticama, zlim maćehama i duhovima iz lampe, nadu ne treba gubiti nikada. Važno je verovati u bajke i prinčeve.

  P. S. U slučaju da vas je neki princ drsko zaobišao, pogledajte šta se nekim princezicama dogodilo iza sedam gora i sedam mora...

  Ana Ostojić

  LEPOTICA I ZVER
Pod pritiskom današnjih standarda izgleda i želje da opravda svoje ime, Lepotica se podvrgava umećima estetske hirurgije u strahu da se u ovoj bajci ne okrenu uloge.

  ALADIN
Aladinova ljubav Jasmin, revoltirana današnjim svetskim dešavanjima, priključuje se islamskoj borbi. Zamislite da na bojnom polju naiđete na ovakvu lepoticu, sigurno bi razoružala svakog vojnika.

  CRVENKAPA
  Bako, bako, kolika su ti usta! Crvenkapa u današnjem svetu ima veća usta i od vuka, što je i prikazano po njenoj liniji. (NE KAPIRAM!!!!)

  MALA SIRENA
  Princeza mora je predstavljena kao jedna od najpopularnijih japanskih jela - suši.

  PEPELJUGA
  Posle svih maltretiranja maćehe, gubljenja cipelice i borbe sa zlim sestrama, Pepeljuga se, bez obzira na to što je našla svog princa, odala alkoholu kako bi prevazišla duševni bol koji joj je nanet.

  SNEŽANA I SEDAM PATULJAKA
  Hm, kako jedna princeza može da doživi ulogu domaćice, čuvanje dece i brigu o kući dok se brižljivi princ pretvorio u strastvenog gledaoca fudbalskih utakmica na televiziji?

 
USPAVANA LEPOTICA

Jedan poljubac istinske ljubavi i ona je budna... ali, izgleda da princ nikako da dočeka njeno buđenje, već je ostario i zamenio zamak staračkim domom.

Nasmejte se od srca i verujte u bajke sa srećnim krajem.