Broj 167
Početna > Intervju > Muškarci su kao kivi

Ruška Jakić

Muškarci su kao kivi

Specijalista za temu ljubavi, Ruška Jakić kupila je kartu za Mars jer veruje da će tamo možda pronaći romantičara koji će biti mlad, zelen i pun vitamina, baš kao i kivi

Jeste li se u životu vodili izrekom: Mudra žena je ona koja radi kako muškarac kaže, a bude kako ona misli?
  Mislim da je to davno prošlo vreme. Da bi odnos između muškarca i žene funkcionisao, potrebni su razgovor i ljubav. Žene se plaše svakog razgovora...
 
  Zar ne mislite da su muškarci ti koji se plaše da pričaju o osećanjima?
  Mi im ne dozvoljavamo! Nametnule smo im ideal nekog mačo muškarca koji oni moraju da dosegnu. Osećajan muškarac ponekad želi i da zaplače, ali se plaši da će izgubiti od svog muževnog izgleda. Mislim da su se žene uplašile samoće i alibi za neuspeh što nisu voljene traže u manama muškaraca.
 
  Koliko ste vi puta u životu voleli?
  Bila sam voljena i mnogo puta sam volela. Srećna sam žena zbog toga.
 
  Na koji način ste se borili sa svojim osećanjima kada su vas muškarci povređivali i izneveravali?

  Niko me nije prevario, osim poslednjeg muža. Sada, kada razmišljam o tome, mislim da je to moja krivica jer sam ga uvela u deo života kome on nije pripadao. Verovatno je tražio ženu koja će mu se diviti, nije želeo da bude samo Ruškin muž. Poznato je da muškarac ne voli moćnu ženu i da će joj oprostiti čak i prevaru, ali neće činjenicu da je uspešnija od njega.
 
  Koliko su vas puta muškarci prosili?
  Tri puta sam srećno razvedena, što znači da sam tri puta i prošena. Pamtim muškarce koji su u moj život ulazili i praktično im ništa ne zameram. Možda zameram sebi što sam ponekad pravila pogrešan izbor. Žena ponekad treba malo da uključi mozak, a ne samo da sedi u kafiću i ogovara muškarce. Ovoga puta sam na muškoj strani zato što mislim da nedostaje ljubavi na ženskoj strani.
 
  Jovan Dučić je verovao da je ljubav najveća utopija i da su zato antički Grci smatrali zaljubljenost bolešću, slažete li se?
  Ljubav je dar božji. Postoji rečenica kojom se vodim: „Kada podeliš s nekim jabuku, ona je manja, kada podeliš s nekim krušku, dobiješ manje parče, ali kada podeliš s nekim ljubav, dobiješ najviše”. Ljubav nije utopija, nego smo se mi mnogo otuđili, postali zli, pakosni i ljubomorni.
 
  Kada su vam poslednji put zbog nekog zaklecala kolena?
  Moram da priznam da dugo nisu. Razmišljala sam čak da li je problem u meni... Moja ćerka je uverena da na ovoj planeti sigurno postoji muškarac kojem samo moram da dozvolim da mi priđe. Nisam sigurna pa sam već kupila ulaznicu za Mars pošto se izgleda muškarci tamo nalaze. Možda tamo pronađem nekog romantičara koji meni odgovara.
 
  Kažu da u zrelijim godinama nije najbitnija strast, već osećaj da se možete osloniti na nekoga. Da li je to tačno?
  To je laž, ne treba mi niko da bi se naslanjao na mene! Sama znam da promenim sijalicu, popravim česmu i skuvam čaj kada sam bolesna. Šta će mi oslonac, meni treba ljubav.
 
  Šta mislite o vezi s mlađim muškarcem, kada ona zna, a on može?

  Mlađi muškarci su kao kivi, zeleni su, puni vitamina i osvežavaju.
 
  Verujete li više lepim ili manje lepim muškarcima?
  Sve zavisi. U životu sam imala tu sreću da sam volela ljude koji su posedovali spoj intelekta i lepote. Sa lepim a glupim muškarcem ne bih mogla da sedim ni pet minuta. Mislim da žene najviše pali moćan muškarac koji u svojoj sigurnosti može da voli.
 
  Koliko često su vam se muškarci obraćali čuvenom rečenicom: „Dobro jutro, lepotice"?
  Čak mi se i ljudi na pijaci obraćaju s tom rečenicom!
 
 
  Suzana Obradović