Broj 166
Početna > Lepi i zdravi > I NAGRADA IDE....

Jakobs fešn selekšn nagrade

I NAGRADA IDE....

Na završnoj večeri ovogodišnjeg 16. Jakobs fešn selekšna na 25. spratu PC UŠĆE dodeljene su nagrade najboljim učesnicima

Kolekcija Laguna, prva modna revija pisaca organizovana u Srbiji, dobila je nagradu u kategoriji Najbolji vizuelni identitet modne revije. Statuetu je u ime Lagune primio PR Delfi knjižara i idejni tvorac revije Ivan Golušin, a prisutne su pozdravile i književnica Natalija Dević i njene „junakinje" Milica Milša, Jelena Petković i Bojana Kesić, čiji je nastup na reviji bio najzapaženiji.

Na reviji Kolekcije Laguna, održanoj u velikoj sali SKC-a 22. aprila, uoči Svetskog dana knjige, poznate ličnosti su oživele junake šesnaest najčitanijih knjiga domaćih autora.

U ulozi glavnih junaka pojavile su se Suzana Mančić, Jelena Tomašević, Aleksandra Jeftanović, Mirka Vasiljević, Anabela, Srđan Karanović i mnogi drugi, a najveći aplauz pobrale su Milica Milša, Jelena Petković, Bojana Kesić i Marina Kotevski, koje su se, u maniru Seksa i grada, pojavile u ulogama junakinja hit romana Natalije Dević Igra zavođenja plus Uputstvo za upotrebu muškaraca. U glamuroznim kreacijama Suzane Perić i cipelama koje je specijalno za njih dizajnirao Krisbo, junakinje i autorka ispraćene su burnim aplauzom.

- Ideja da se literatura približi i drugačijoj publici je uspela, a sad je tu i nagrada koja je to potvrdila. Moje junakinje izgledale su zavodljivo, vedro, lepo. Delovalo je kao da su iskoračile sa stranica Igre zavođenja! Publika je odlično reagovala, što govori da je ovaj otklon od stereotipnog promovisanja knjiga uspeo.

Posebno je važno i to što su znatna sredstva koja su prikupljena na ovoj manifestaciji upućena Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Drinka Pavlović" u Beogradu - rekla je Natalija Dević.

Pepe džins - Endi Vorhol proglašen je najboljom brend revijom, a nagradu za najbolju dizajnersku kolekciju u velikoj konkurenciji osvojila je Suzana Perić. Izuzetno cenjena nagrada za najbolju kolekciju modne kuće pripala je kompaniji „Afrodita mod kolekšn". Na ovogodišnjem modnom spektaklu, priznanja za najbolje manekene dobili su Biljana Kačavenda i Marko Martinović, dok je za novo lice godine proglašena Jovana Bojović.

U konkurenciji za specijalno prestižno priznanje najboljeg mladog modnog kreatora bili su Ana Grgurović, Mirjana Ničević, Marija Paunović, Predrag Đuknić, a nagradu je dobila Marina Cikojević, čije savršene kreacije imate priliku da vidite u ovom broju.

Ana Grgurović