Broj 165
Početna > Intervju > Traganje za nežnom princezom

Slavko Beleslin

Traganje za nežnom princezom

Jedan od najpoželjnijih srpskih neženja, šarmantni voditelj Slavko Beleslin otkriva koja je najveća muška predrasuda o ženama, zašto muškarci ne vole agresivne žene i koje osobine mora da ima prava žena

Narodna izreka kaže da čak i kad spavaju na istom jastuku, muž i žena različito sanjaju. Mislite li da smo toliko različiti?
  Muškarci i žene jesu, ali muž i žena ne bi trebalo da budu. Iskreno se nadam da žene i muževi dele bar neke snove.
 
  Koja je najčešća muška predrasuda kada su žene u pitanju?
  Da su čedne. Pričam o onima koje zaista vole. To je i potencijalni izvor velikih razočarenja.
 
  Koliko je romantika važan segment muškog promišljanja? Koliko je vama važna?
  Niko nije uvek romantičan. To prava dama u pravom trenutku probudi u muškarcu. I tu onda više nema nikakvog promišljanja, tj. nikakvog predumišljaja. Onda ceo svet postane romantična pozornica za dve osobe.
 
  Postoji ubeđenje da se muškarci plaše jakih žena. Koliko istine ima u tome?
  Nisam siguran šta podrazumevamo pod pojmom „jaka žena"... Mislim da u toj definiciji ima više pomodnih američkih serija nego realne ženske potrebe za dominacijom. Muškarci ne vole agresivne žene, ne zato što ih se plaše nego zato što tragaju za svojom nežnom princezom. Nežnost je isključivo ženska osobina, a dame je gube kada pokušavaju bilo šta što nisu.
 
  Sme li muškarac da zaplače?
  Ne. A pored toga, nisam siguran ni da može posle drila koji smo svi prošli u detinjstvu. Svaki muškarac je bezbroj puta čuo: „Ne plači, ti si veliki", „Dečaci ne plaču", pa su muškarci povezali suze sa odrastanjem.
 
  Naučnici smatraju da kod muškaraca postoji dominantna želja da neprekidno varaju kada se nalaze u monogamnoj vezi. Šta vi mislite o tome?

  Mislim da bi naučnici trebalo da govore u svoje ime. Nisam još nikada čuo da je zadovoljna osoba bilo koga prevarila.
 
  Takođe, naučnici veruju da, s obzirom na to da muškarci nemaju nikakva telesna obeležja (kao paunovi, na primer) kojima bi zadivili žene, svoje kvalitete ističu hvaljenjem i šepurenjem? Iz ličnog iskustva, jeste li koristili ove „metode" ili neke druge?
  Postoje čitave industrije koje profitiraju na toj potrebi - modna, kozmetička, juvelirska, a to podjednako koriste i žene. Ipak, verujem da se, kako kažete, šepure samo oni koji nemaju šta da kažu. Ja se trudim da uvek imam pravu rečenicu.
 
  Mnogo je predrasuda o ženama koje koriste plastičnu hirurgiju za ulepšavanje. S muške tačke gledišta, da li je privlačnija takva ili prirodna devojka?

  Uvek glasam za prirodu. Čak verujem da je plastična hirurgija određena vrsta prevare. Uostalom, žene to uglavnom i rade zbog sebe, a ne zbog muškaraca.
 
  Koje osobine mora da poseduje idealna žena?
  Vaspitana, posvećena, strpljiva i malo mudrija od muškarca.
 
  Šta žene nikada nikada neće moći da razumeju kod muškarca?
  Potrebu da provode vreme sa svojim prijateljima.