Broj 161
Početna > Zanimljivosti > Šta boja auta govori o vama?

Ljubimac na točkovima

Šta boja auta govori o vama?

Dok muškarci obično biraju crne, smeđe i bele četvorotočkaše, pripadnice nežnijeg pola najčešće se odlučuju za veselije boje, poput različitih nijansi plave, žute i crvene

Psihologija boja je deo psihologije koji proučava emocije i reakcije ljudi na određene boje. Dokazano je da različito reagujemo na određene boje i da one kod nas izazivaju različita emocionalna stanja, ponašanja i raspoloženja. Nije tajna da dame ne biraju automobile prema ubrzanju, kubikaži, težini, konjskim snagama ili navigaciji. Mi, ipak, volimo raznolikost i za kupovinu svega se odlučujemo prema bojama. Kažite nam koje je boje vaš auto i mi ćemo vam reći kakvi ste.

Bela boja

Ako vozite beli auto, vi ste definitivno u trendu. Bela je povezana sa profesionalizmom i poslovnošću Kao što možemo da primetimo, beli automobili se na velika vrata vraćaju na ulice, a osim toga, baš svakom automobili dobro stoji belo.Osobe koje voze bele automobile prate modne trendove i žele da uvek budu u centru pažnje.

Crvena boja

Crveni auto izdaleka govori da želite da budete primećeni. Pored toga, govori i da umete da uživate u životu. Opušteni ste, volite da se smejete, a odluke donosite vođeni srcem, a ne razumom.

Srebrna boja

Srebrni auto je siguran izbor, a osobe koje ga voze su jednostavne i praktične. Dobra strana srebrnih automobila je i ta što mrlje nisu tako toliko vidljive što je jako bitno ako se samo pomisli na parkiranje i damu za volanom.  

Crna boja

Crni auto biraju elegantne žene koje imaju jasne ciljeve u životu. Ove dame su prilično samouverene i zrele, ne vole da reskiraju u životu i čvrsto stoje na zemlji. Crna ostavlja utisak prefinjenosti,  misterioznosti i elegancije.

Narandžasta boja

Osobe koje voze narandžasti auto žele da budu drugačije. One imaju svoj stil i ne zanima ih šta drugi misle i govore o njima.

Žuta boja

Žuti auto sija kao sunce i govori da se radi o vlasniku koji je energičan i opušten, koji životu pristupa spontano i uzima sve što mu se pruža. Žuta je optomistična boja. Ubrzava metabolizam i privlači pažnju. Smatra se psihološki najstimulativnijom bojom.

Plava boja

Žene koje voze plavi auto, vole vodu ili su vodeni znak u horoskopu. One su nepredvidljive i nežne i ne vole da planiraju budućnost.

Zelena boja

Osobe koje voze zeleni automobil i generalno vole zelenu boju su veoma smirene. Vole prirodu i sve vezano za nju i društveno i ekološki su veoma odgovorni.

M.P.