Broj 160
Početna > Intervju > Pesmama lečim tugu

MARKO ĐUROVSKI

Pesmama lečim tugu

Pevač i voditelj Marko Đurovski, koji je na Farmi pokazao kako izgleda kada gradski frajer obuje gumene čizme, zahvaljujući najpopularnijem rijalitiju dobio je brojne poslovne ponude, umalo izgubio devojku i našao inspiraciju za nove pesme

Marko kaže da se ne kaje ni zbog čega u životu jer se iz grešaka uči, priznaje da je teško podneo period kada je zbog povrede morao da napusti fudbal, a otkriva i ko ga je u tim najtežim životnim trenucima izvadio iz depresije. Danas, Marko se bavi muzikom isključivo iz ljubavi, ne želi da otkriva kome će novi album biti posvećen, a na pitanja o ljubavnom trouglu više nema snage da odgovara. „I dalje sam sa devojkom i veoma smo srećni. Naša veza ne može da se promeni nikada, jedino ako bude krunisana brakom” - kaže popularni pevač i voditelj.
  
Videli smo na Farmi kako izgleda kada gradski frajer iz fensi obuće pređe u gumene čizme, koji posao ti je najteže pao tamo?

  

Nijedan posao mi nije teško padao, pošto sam bio profesionalni sportista, a ko se bavio ili bavi sportom, najbolje može da razume to da je profesionalac spreman na sve. Tako da se ja mogu pohvaliti da sam bio profi farmer.
  

S kim se od farmera najčešće čuješ i viđaš?
 

Najčešće se čujem sa Bebi Dol i Tomom Pantersom, pa se sa njima i najčešće viđam.
  

Šta ti je sve donelo učešće na Farmi, koje su negativne a koje pozitivne strane?
  

Učešće na Farmi mi je donelo veliku popularnost, čak i kod onih ljudi do kojih mi nije ni stalo da znaju za mene. Donelo mi je dosta poslovnih angažmana, a izgubio sam svoju privatnost. Ne mogu više na miru da se šetam gradom, a da me neko ne startuje ili ne dobaci nešto. Ali, šta sam tražio, to sam i dobio. Ko mi je kriv!
  

Kako ćeš unovčiti ovu popularnost, koji su tvoji poslovni planovi u narednom periodu?
  

Moji poslovni planovi su ostali nepromenjeni, muzika mi je na prvom mestu, za par dana počinjem sa snimanjem spota za moj novi singl Lažna devojka i on bi trebalo da se pojavi sredinom marta. Postao sam i voditelj, moja emisija Telefon je počela i siguran sam da će biti veoma popularna i gledana, pošto je zanimljiv i veoma uzbudljiv format.
  

Otkud pevač i bivši sportista u voditeljskim vodama i kako se snalaziš u novoj ulozi?

Verujte mi da se i ja to pitam. Volim izazove, a kada mislim da mogu da odgovorim na neki od njih, ja ga se i latim. Za sada se snalazim dobro, a s vremenom će to biti odlično. Ipak je ovo nešto novo za mene, a svaki početak je težak, mada verujem u sebe i svoje sposobnosti, a kao pravi profesionalac, uvek ću težiti ka maksimumu i siguran sam da će se rezultati i videti. Što se tiče same emisije i pravila, imam ulogu bogatog čoveka koji ne zna šta će sa parama (lepo zvuči, zar ne?) i rešio je da se malo igra s ljudima, ali i da ih dobro nagrađuje. Oni ne znaju ni ko sam ni gde sam, jedini kontakt nam je telefon. Bore se za 300.000 dinara tako što slušaju moja naređenja, trče s lokacije na lokaciju i rešavaju zagonetke i mozgalice koje im zadajem. Svaki put kada zakasne na neku lokaciju gube po 30.000 dinara. Veoma jak adrenalin, predlažem da pogledate emisiju već sada u nedelju.
  
Zbog zdravstvenih problema odustao si od fudbalske karijere, kako si to prebrodio?  

Da, zbog povrede kolena i veoma mi je teško palo da se odvojim od svoje najveće ljubavi fudbala. Ali, život je takav da se sve prepreke, ma kakve bile, moraju preći i, eto, danas sam završio u medijima, ni kriv ni dužan! Moram da napomenem da mi je majka Milena, moja kraljica, mnogo pomogla u tim trenucima, a posebno moj brat Mario, koji mi je sve na svetu. Kroz njega sam lakše preboleo tu činjenicu da neću više igrati fudbal, pošto je on profesionalni igrač, i gledajući njega na terenu, doživljavao sam njegove uspone i padove baš kao svoje i tako sam hranio tu prazninu u svom srcu, što se tiče fudbala i sporta.
  

Koji je osnovni razlog zbog kojeg si počeo da se baviš muzikom?

Muzikom se bavim čisto iz ljubavi, bez ikakve finansijske pozadine. Sve se desilo totalno spontano, a valjda je tako i najbolje.
  

Nekoliko puta si isticao da sam pišeš pesme. Gde pronalaziš inspiraciju?
  

Sve pesme su mi autobiografske, pa iz toga možete i shvatiti gde pronalazim inspiraciju.
  

Kada praviš bolju muziku - kada si dobre volje ili kada ti se desi nešto što te čini neraspoloženim?

To je veoma relativna stvar. Ali, recimo da bolje pesme radim kada sam tužan ili neraspoložen. Tada su jače emocije, mnogo sam osetljiviji i lakše mogu da prenesem na papir stvari koje osećam kada sam u bedaku nego kada sam srećan. Tako se lakše rešim tuge pošto papir trpi sve.
   

Prošli CD posvećen je tvojoj bivšoj devojci, hoće li ovaj biti posvećen sadašnjoj?

Jeste, a novi album ćete morati da sačekate da biste saznali da li će i kome će biti posvećen.
  

Koliko se tvoja veza s Marijom promenila posle tvog učešća na Farmi

Naša veza ne može da se promeni nikada, jedino ako bude krunisana brakom. Pored toga, sada sam malo više angažovaniji što se tiče posla, pa recimo da nekih pet odsto vremena manje provodimo zajedno nego ranije.
  

Koji je tvoj recept za uspešnu vezu?

Moj recept je veoma prost - Nađite drugu polovinu i svi sastojci koji su vam potrebni su tu! Do tada ne prestajte da tražite.
  
Kakav si kada voliš, jesi li jedan od od onih romantičnih, detinjastih ili ljubomornih muškaraca?
  

Ja sam uvek bio romantičan. Kod mene za ljubomoru nema mesta, isto tako ne trpim ljubomoru s druge strane. Čim do toga dođe, nastaju veliki pritisci, a ja to ne mogu da podnesem. Ne volim nesigurne osobe, a one su uglavnom te koje su ljubomorne!
  

Na šta si sve spreman zbog ljubavi?

Na sve! Ali bukvalno. Kako kaže Lepa Brena - Prejahao polja, preplivao mora, otišo do Meseca...
  

Gde i kako vidiš sebe za pet godina?

Sebe za pet godina vidim kao oženjenog čoveka koji čeka da mu se rodi prvi sin, a žena mi je, recimo, u šestom mesecu. Jupi, postaću tata!