Broj 16
Početna > Zanimljivosti > ZAVODLJIVE U BALETANKAMA

ZAVODLJIVE U BALETANKAMA

Pedesetih i šezdesetih godina su ih nosile Brižit Bardo, Odri Hepbern i mnoge sledbenice trenda koje su u njima mogle u isto vreme da izgledaju mladalački opušteno, sportski i neformalno, ali i sofisticirano, elegantno i zavodljivo.
 
  Tajna baletanki je možda u tome što, budući potpuno jednostavne i ravne, naglašavaju članak i deo noge i, u dobrim odevnim kombinacijama, ističu ženstvenost. Baletanke su uvek prisutne na modnoj sceni, ali su od pre nekoliko sezona postale aktuelnije - pojavile su se u novim materijalima i formama - četvrtast vrh, špicast vrh, jednobojna koža, razni printovi...
 
  Preporuke kako nositi ovu obuću ne treba ignorisati. Pošto su potpuno ravne, baletanke čine da noga izgleda kraće tako da niže žene treba da ih nose sa kratkim suknjama. Najbolje stoje ženama srednjeg i višeg rasta, a preporučljivo je nositi ih uz kapri pantalone, šorceve, kratke suknje od džinsa.
 
  Baletanke od satena ili sa ukrasima na prednjem delu mogu da doprinesu elegantnom i otmenom izgledu, dok one od kože ili platna, jednobojne ili dezenirane, predstavljaju opuštenu, dnevnu varijantu.
 
  Baletanke su udobne, praktične, mekane i u proleće i leto svakodnevni izbor mnogih žena. Važno je znati hodati u njima, ne mučiti svoja stopala i kičmu. Ako vam je ova obuća previše ravna, važno je da dobro procenite koji oblik najviše odgovara vašem stopalu. I, naravno, kreirati odevnu kombinaciju koja odgovara figuri, raspoloženju, prilici i vremenskoj prognozi. Ali, to je već posebna umetnost.
 
Autor: Suzana Stanarević