Broj 159
Početna > Zanimljivosti > Istaknite ženstvenost

Svetski kreatori predlažu

Istaknite ženstvenost

Kolekcije za sledeće proleće i leto nikada nisu bile raznolikije, a vodeći svetski kreatori preporučuju za predstojeću sezonu vesele boje, romantične mašne, ali i metalik nijanse i neprevaziđene šljokice

Žuta, narandžasta, zelena, roze i crvena samo su neke od boja koje su se mogle videti na svetskim modnim pistama. Tako su u kolekciji Stele Makartni najzastupljeniji seksi i zavodljivi modeli cvetnih dezena koji naglašavaju ženstvenost i pokazuju kožu.

S druge strane, Guči predlaže šortseve u safari stilu, Karl Lagerfeld je demonstrirao svoju novu ljubav prema sjajnim materijalima poput lateksa, dok se Džon Galijano predstavio kolekcijom koja će vam najbolje stajati negde usred peščane oluje u Sahari ili azijskim stepama.

Seksi i ženstveno

Svi svetski kreatori slažu se u jednom - obavezno istaknite struk! Karl Lagerfeld predlaže da se opredelite za široke kaiševe i pojaseve koji će naglasiti vašu figuru, a u isto vreme je i vizuelno smanjiti.

Modna kuća Dolče i Gabana ove godine akcenat je stavila na džins, pa su se tako na pistama svetskih metropola mogli videti brojni modeli omiljenog komada garderobe u raznim nijansama i oblicima - počev od ultraseksi šortsića pa sve do zvoncara i neizbežnog skini džinsa.

Modna linija Kloi na pisti je kombinovala pačvork farmerke i košulje od džinsa, ali ipak su najjači utisak ostavili svi modeli kuće D&G, a posebno pocepani komadi farmerki.

Nežne boje

Decenijama poznat vojnički stil i ove sezone dominirao je na modnim pistama. Ovaj izgled, koji su u svojim kolekcijama prikazali Mark Džejkobs i modna kuća Selin, podrazumeva garderobu u vojničkom fazonu, bez mnogo detalja.

Za sve romantične dame i devojke modne kuće Fendi, Misoni, Miju Miju i Barberi napravili su garderobu u pastelnim nijansama, pa su pistama dominirale nežne haljine, suknje, bluze i košulje sa naborima u pastelnoj zelenoj, nežno ljubičastoj, krem ili limun boji.

Za modne komade s naborima odlučili su se i Dior i Valentino. Naravno, nijedno proleće i leto ne može da prođe bez večno moderne bele boje koju predlažu Fere i Šanel, koji su u svoje nove kolekcije uvrstili mini bele haljine, patalone i seksi košulje. S druge strane, Žan Pol Gotje predlaže odeću posutu šljokicama, kao i ultramoderne korsete.

Platforme i rimljanke

Kad je reč o obući, kreatori modne kuće Guči na svojim revijama za predstojeću prolećnu i letnju sezonu prikazali su i dalje aktuelne cipele s platformom, kao i atraktivne rimljanke, dok Luj Viton savetuje da i ovog proleća ostanete verni nitnama na obući.