Broj 157
Početna > Intervju > Putovaću i praviću rakiju

MILAN MARIĆ

Putovaću i praviću rakiju

Pobednik četvrte sezone VIP Velikog brata Milan Marić kaže da će nagradu od 50.000 evra potrošiti na putovanja, a ono što ostane uložiće u voćnjak i uživaće u pečenju rakije

Dvadesetosmogodišnji glumac koji se proslavio u filmu Rane za mesec dana boravka u najpopularnijoj kući na Košutnjaku bio je tih, povučen i često odsutan, nije ulazio u konflikte ni sa kim, ali je uspeo i da se zaljubi, veoma svestan da mu simpatije nisu uzvraćene. Milan otkriva koji su bili njegovi motivi za ulazak u kuću, da se nadao pobedi, kako će potrošiti nagradu i da li će ostati sa Enom u kontaktu.

Šta za tebe predstavlja učešće u Velikom bratu?
Jedno veliko iskustvo, koje nisam imao priliku da doživim do sada i drago mi je što sam upoznao sve ove ljude koji će mi sigurno nedostajati.

Da li si očekivao pobedu?
Nisam, ali sam joj se nadao.

Koji su bili tvoji motivi da uđeš u kuću?
Ušao sam zato što želim više da se bavim glumom, poslom koji volim, a drugi razlog su finansije.

Čime si se bavio poslednjih godina?
Radio sam razne stvari u firmama koje se bave trgovinom. Jedno vreme sam radio kao obezbeđenje, a pomalo sam i glumio. Nažalost, nisam dobijao dobre ponude za glumu, pa se nadam da ću ponovo ući na vrata sedme umetnosti i da će me angažovati kao glumca.
Imao sam sitne ponude, ali nisam sve prihvatao. Bitno mi je i da se prepoznam u ulozi. Voleo bih da radim sa ekipom iz Rana jer se potpuno razumemo. Za Dragana Bjelogrlića sam u međuvremenu snimao neke manje uloge i na tome mu hvala.

Smeta li ti što te i posle dvanaest godina vezuju za lik Švabe?
Ranije mi je smetalo, ali više ne. To ne mogu da promenim. Prija mi što ljudi imaju pozitivne reakcije. To je najbitnije, to znači da sam dobro uradio posao.

Da li si i u privatnom životu miran i povučen?
Postao sam dosta tolerantan poslednjih nekoliko godina, valjda zato što sam stariji, zreliji i ozbiljniji. Trudim se da ne dopustim sebi da me neko izbaci iz takta. Smetale su mi svađe i nesuglasice ukućana, ali su mi ubrzo svi postajali simpatični. Sa svima sam uspeo da nađem „zajednički jezik".

Ko te je najviše nervirao?
U nekim trenucima svi su mi smetali i tada sam se uglavnom sklanjao negde kako bih bio sam sa sobom. Inače, bio sam sa svima u dobrim odnosima i ne bih nikoga izdvajao kao negativca.

Da li te je nervirao Era sa svojim svađama i provokacijama?
Sticajem okolnosti, s njim sam ostvario najprisniji odnos dok smo bili podeljeni na bogate i siromašne. On je vrlo komunikativan, za razliku od mene, i mislim da je izuzetno inteligentan i duhovit. S druge strane, eto, on je čovek koji me je najviše nervirao.

Kako si doživeo Bokija?
On je čudan kao pojava. Čim je ušao u kuću, izazvao je pažnju i mislim da je u suštini dobar čovek. Ima mnogo stvari koje me nerviraju kod njega, na primer, to što je nemaran i bezobziran jer ga niko i ništa osim njega samog ne interesuje.

Izjavio si da gajiš simpatije prema Eni, hoćete li se družiti posle Velikog brata?
To zaista ne znam, ja bih veoma voleo da se družimo. Ona je lepa devojka, vaspitana i ima osobine koje se meni mnogo dopadaju. I dalje gajim simpatije prema njoj, ali sam svestan da mi nisu uzvraćene.

Šta ti je najviše nedostajalo?
Nedostajali su mi porodica i prijatelji, a od ostalih stvari ništa posebno. Čak sam se odmorio od mobilnog telefona i obaveza.

Kako ćeš potrošiti 50.000 evra?
Planirao sam da putujem, a voleo bih da odem i na neku veliku evropsku fudbalsku utakmicu.

Koji su tvoji planovi za budućnost?
Pored glume, planiram da se bavim i voćarstvom. Dobio sam voćnjak u nasledstvo, a deo novca od nagrade ću uložiti u njega. Već ima mnogo posađenih kajsija, a voleo bih da ga obogatim i trešnjama. Opušta me rad, ali i pravljenje rakije.