Broj 156
Početna > Lepi i zdravi > Kako nositi crvenu boju?

Crvena garderoba i detalji

Kako nositi crvenu boju?

Crvena odeća i obuća deluju raskošno i odlično stoje svim ženama jer u toj boji izgledaju atraktivnije, a pored toga, ova vatrena boja je boja optimizma i popravlja raspoloženje

Tajna crvene boje je u tome što u njoj sve žene izgledaju mnogo atraktivnije, a najlepše od svega je što crvena trpi sve - dobro stoji i kad ste obučeni u crveno od glave do pete ili kada samo stavite neki detalj u ovoj vatrenoj boji. U kombinaciji s crnom deluje dramatično, što je čini idealnom bojom za večernje izlaske i svečane prilike. Beloj i sivoj daje dozu vedrine, a sama uz njih deluje elegantno. U Kini, važnost crvene boje se povezuje sa starom legendom o stanovnicima jednog malog sela koji su se od zastrašujuće zveri zvane Nian spasli noseći crvenu odeću. Naime, smatra se da je upravo ova energična boja oterala zver. Zato Kinezi svaki doček Nove godine proprate crvenim dekoracijama i odećom kako bi privukli dobro i oterali zlo. I tradicionalna kineska venčanica je zbog toga crvene boje. U hromoterapiji, tj. lečenju bojama, crvena se koristi pri rešavanju problema s cirkulacijom i reumatizmom, jer se smatra da podiže nivo adrenalina i telesnu temperaturu. Garderoba u crvenoj boji (donji veš, čarape, košulje, šalovi, kape i rukavice) naročito se preporučuje za vreme hladnih zimskih meseci, ali i onda kada vam je potrebna dodatna energija.
   
   Osvežava svaku odevnu kombinaciju
   Tanki crveni džemper odličan je izbor, ma koliko godina imale. Izgledaćete podjednako atraktivno i u tamnocrvenim pantalonama ili elegantnoj suknji. Ali, ako ste srednjih godina, izbegavajte crvene pantalone. Ipak, to se ne odnosi na vatrenocrvenu suknju do kolena koja će odlično stajati svakoj dami. Crveni kaput kombinujte sa smeđim, bež, crnim ili maslinastozelenim čizmama. Iz sezone u sezonu možete ga osvežavati novim šalom, čime ćete dobiti sasvim nov izgled. Ukoliko niste dovoljno smele ili ne želite da skrećete pažnju na sebe, izaberite modne dodatke u crvenoj boji - maramu, sat, nakit, cipele ili kaiš. Ovim detaljima osvežićete bilo koju odevnu kombinaciju.