Broj 155
Početna > Poznati > Ukroċeni TIGAR

Priča o poznatima - Tajger Vuds

Ukroċeni TIGAR

Od kada je u javnosti eksplodirala vest o njegovoj preljubi i brojnim seksualnim aferama, Tajgeru Vudsu, najboljem golferu planete, svet je počeo da se ruši poput kule od karata

Doskoro sportski idol svetskih razmera, sada na sve moguće načine pokušava da okaje svoje grehe i da popravi šta se popraviti može. Javno je priznao bračno neverstvo, objavio da se privremeno povlači iz golfa i zatražio oproštaj od porodice, prijatelja i poslovnih partnera.
- Svestan sam da je moja preljuba povredila i razoča-rala mnoge ljubitelje golfa i sporta, a pre svega moju porodicu. Još jednom želim da poručim da mi je iskreno žao i molim za oproštaj. Sada želim ponovo da steknem poverenje porodice i da u našem porodičnom gnezdu izvidam rane koje sam naneo i njima i sebi - rekao je Tajger.

Čudo od deteta

Vladar travnatih terena rođen je 30. decembra 1975. godine kao Eldrik Vuds u Sajpersu, u Kaliforniji. Otac Erl, penzionisani pukovnik, u znak zahvalnosti saborcu koji mu je spasao život, po njemu sinu daje nadimak Tajger. Nije imao ni dve i po godine kada je sa slavnim američkim komičarom Bobom Houpom u televizijskom šouu publiku oduševio prvim golferskim potezima. Već sa tri godine mališan je 48 puta udario lop-ticu i prešao teren sa devet rupa. Sa pet godina je punio novinske stupce kao čudo od deteta, a prvi sveamerički turnir osvojio je sa svega osam godina. Kao osamnaestogodišnjak 1994. godine postaje najmlađi amaterski prvak Amerike. Jednom je izrazio želju da sa trona golf majstora skine legendarnog Džeka Niklausa.

- Imam osećaj da od kada znam za sebe pored mog kreveta u sobi stoji Niklausov poster. Divim se tom čoveku i za mene on predstavlja pravi uzor, ali istovremeno i izazov da jednog dana budem bolji majstor od njega.

Budista u crvenoj majici

Kroz Tajgerove vene teče krv nekoliko naroda. Poreklo majke Kultide je pola tajlandsko, a druga polovina je podeljena na kinesko i evropsko. Iako je otac Erl crnac, njegovi koreni potiču iz Indije i Kine. Kao svoju religiju, Tajger je zbog majke prihvatio budizam.

- Budizam je religija koja najbolje miri sve suprotnosti. Od majke sam, takođe, nau-
čio da crveno čini moćnijim pa na završnici turnira obično nosim majice crvene boje.

Ljubav s manekenkom

S manekenkom Elinom Nordegren upoznao ga je kolega, igrač Džesper Parnevik 2001. godine na šampionatu Velike Britanije. U braku s lepom Šveđankom Tajger ima trogodišnju ćerkicu Sem Aleksis i sina Čarlija Aksela rođenog 2009. godine. Iako je za samo 35 godina uspeo da se ostvari na svim životnim poljima, kako kao vrhunski sportista tako i kao porodičan čovek, Tajger nije mogao da odoli zabranjenom voću i strasnim iskušenjima.

Jedna od 19 ljubavnica, kako tvrde mediji, Plejbojeva zečica Loredana Džoli Feriolo nedavno je potpisala ugovor za knjigu u kojoj namerava da otkrije drugo lice Tigra. Naime, ona kaže da će jedna od glavnih pikanterija knjige biti i Tajgerova strast prema muškarcima. Loredana tvrdi da je popularni golfer uživao u raznim mešovitim orgijama.
- Bilo je tu svega! On sa drugim frajerima, devojke sa devojkama, grupnog seksa...

Pojavila se i bivša supruga dizajnera Vejna Rodžersa Tereza koja je tvrdila da je sa Vudsom bila u ljubavi čitavih sedam godina, kao i da sa njim ima vanbračno dete. Zgodna hostesa Rejčel Juči-tel, za koju upućeni tvrde da je prostitutka iz visokih krugova, proganjala je Vudsa ljubavnim i seksi porukama. Brbljiva konobarica Džejmi Grabs tvrdi da ima preko 300 SMS i audio poruka koje joj je Vuds poslao.

Supruga mu izbila zube

Jednog dana Elin je saznala za bahanalije svoga supruga. Usledila je žučna svađa u toku koje je Elen posegla za palicom za golf i u naletu besa Tajgeru polomila jagodičnu kost i izbila mu nekoliko zuba. Utrčao je u kola i posle samo stotinak metara udario je u hidrant. Ubrzo su na videlo isplivale i druge seks afere čuvenog golfera.

Vrati se, Elin, vrati

Lepa manekenka je rešila da se razvede i da dobije starateljstvo nad decom, ali i da sudskim putem rastavi supruga od polovine njegovog bogatstva. Tajger će biti olakšan ni manje ni više nego za 416 miliona evra. Pre nego što je otkrila bludni život supruga mimo braka, Elin ga je molila da se smiri i promeni navike. Zahtevala je od supruga da potraži pomoć stručnjaka jer je Tajger, pored velikog seksualnog apetita, bio i zavisnik od nekih lekova.

Bilo kako bilo, Vudsova doskoro blistava karijera i reputacija strmoglavo se ruše, a on pokušava da vrati stvari na svoje mesto i nastavi da živi bez novih skandala.