Broj 155
Početna > Intervju > Jača sam nego ikada

Maja Nikolić

Jača sam nego ikada

Iako iza sebe ima dva braka, Maja kaže da nikada nije izgubila veru u ljubav, priznaje da su razvodi bili oslobađajuće iskustvo i otkriva da je njen verenik Jan savršen muškarac s kojim želi da provede ostatak života

Maja Nikolić ne čita novine i ne nervira se zbog onoga što drugi pričaju o njoj. Kako izgleda kada je neko uvredi, videli ste u direkt-nom prenosu mnogobrojnih svađa. Ipak, nakon svega, Maja kaže da je na Farmi sazrela i naučila da oprašta bez trunke mržnje.

Sa ove distance, da li ste zadovoljni vašim farmerskim iskustvom?

Ekspresno sam za tri meseca sazrela, međuljudski odnosi na Farmi su me oče-ličili, a u svakom slučaju sam bogatija za jedno veliko iskustvo.

Možete li reći da ste sada jači nego ikada?

Mislim da sam i pre Farme bila jaka, ali sada sam, svakako, jača.

Kajete li se zbog nečega što ste rekli ili eventualno uradili?

Kajem se zbog svih svađa jer mi nije prijalo da uče- stvujem u njima. Ipak, izolacija je uticala na sve nas i nije moglo drugačije. Nisam neko ko ćuti i dozvoljava da ga gaze i morala sam da se branim. Ipak, svi smo ostali prijatelji. Tamo sam, takođe, naučila i da opraštam, i to iskreno, iz srca, bez trunke mržnje. Tome sam i težila, jer se bavim i duhovnom stranom svoje ličnosti i mnogo mi je značilo i da u tom pogledu sazrem.

S kim se najviše viđate od farmera?

Redovno se čujem s Topalkom, videla sam se i sa Saletom, Cakana me je pre neki dan povezla kući, sa Sandrom sam bila na Kopaoniku dva dana, tako da se sa svima viđam.

Da li ste već potrošili novac od nagrade?

Deo toga ide u humanitarne svrhe, a pošto to nije veliki novac, nemam mnogo planova šta bih sa njim uradila.

Priča se da ćete uskoro postati deo Grand produkcije, otkud to?

Trenutno sam u pregovorima sa Grand produkcijom u kojoj imam sva otvorena vrata, i pevam na Grand festivalu, ali kako album još nije gotov, još uvek ništa ne znam. Svim srcem bih volela da novi CD izdam za njih, ali mnogo zavisi i od toga da li će album biti pop ili možda sa nekim etno motivima. Videćemo šta će Sale Popović odlučiti.

Kada ćete publiku obradovati novim albumom?

Otprilike do kraja aprila, a ovih dana ću izbaciti dve nove pesme.

Planirate li neki duet s Topalkom ili nekim od farmera?

Nas dvoje još uvek nismo pronašli pesmu, ali se ipak za sve pita Sale Popović.

Da li ste nekada poželeli da se bavite nekim drugim poslom?

Nikada se nisam pokajala što sam uplovila u pevačke vode, jer ja ne znam ništa drugo da radim. Muzika je moja velika ljubav i deo mog života još od ranog detinjstva. Volim jezike i ako bih se ikada nečim drugim bavila, svakako bi bilo nešto vezano za to. Sport mi je takođe veliki hobi, ali muzika mi najviše leži na srcu.

Koji je vaš recept za uspeh?

Nemam recept. Verujem u Gospoda, ne pravim planove i proračune za budućnost, moja maksima u životu je: „Sav život svoj Hristu bogu predajem", što znači da živim za sadašnji trenutak i današnji dan. Ne postoji badava izreka: „Pravi planove da ti se bog smeje", prema tome, ni-
šta ne planiram i prepuštam da me Gospod vodi kroz život.

Šta vam vaši najbliži zameraju? A šta vi sebi zamerate?

Najviše bih volela da naučim da ćutim, što sam sa Topalkom i vežbala na Farmi. Iako to nama ženama nije svojstveno, radim na tome i trudiću se da to promenim. Ono što mi drugi zameraju jeste to što ne umem da budem diplomata i što sam  iskrena. Mislim da je to i mana i vrlina, jer je danas skupa osobina biti iskren.

Koja vam je bliža od ove dve izreke: „Otrov se čuva u malim bočicama" ili „Dijamant je mali, ali dragocen"?

Svakako ova druga. (smeh)

Šta mislite, zašto su žene u Srbiji ljubomorne jedna na drugu?

Uglavnom kada su nezadovoljne sobom i svojim životom, kada nisu uspešne i sigurne i sebe. Zaista nisam ni na koga ljubomorna, sve moje drugarice su prelepe, visoke i dugonoge, uvek sam se družila s lepim ženama. Nikada nisam bila ljubomorna ni na žensku lepotu ni na žene koje bolje pevaju od mene. Najveći ženski kompleks je nezadovoljstvo, na bilo kom polju života. Iz toga proističu i svi problemi.

Nedavno ste dobili čak tri automobila na korišćenje i dva na poklon od dve agencije, a imate i telohranitelje. Zašto, ne osećate se bezbedno?

Od dve firme sam dobila na poklon i za korišćenje automobile kojima idem na nastupe. Kada idem na nastupe, imam jednog vozača i čoveka koji brine o mojoj bezbednosti. I pre Farme sam imala ljude koji su sa mnom išli na nastupe, nikada nisam išla sama. Moj momak ima telohranitelje, pa kada je on tu, oni su sa nama.

Vaš život je uvek bio interesantan medijima, a poseb-no žutoj štampi. Uz vas su obično išli epiteti „intrigant-na" i „skandalozna". Koliko vam je to smetalo u životu, a koliko u karijeri?

Uopšte ne kupujem novine, prijatelji mi javljaju kad nešto izađe. Čak i ne gledam sebe kada gostujem u nekim emisijama, ja sam zvezda 20 godina, mene to više stvarno ne zanima. Ne postoji ništa novo što bi moglo da mi se desi na estradi, imam 24 prve nagrade, Oskare i sva moguća priznanja. I to prve nagrade ne samo na srpskim i jugoslovenskim festivalima već po celoj Evropi. Ne postoji ništa što bi mene moglo da fascinira i da mi se desi što mi se još nije desilo.

Koji period svog života smatrate najlepšim?

Period kada sam rodila Novaka i Lazara.

Šta su vam oni rekli kada ste izašli sa Farme?

Nole se radovao kada me je video i sve vreme je navijao za mene, a Lazaru sam mnogo nedostajala. Ponosni su na mene, ali ne mogu da prežalim što sam bila odvojena od njih tri meseca, posebno što nisam proslavila Lazarev treći rođendan.

Šta vam je najvažnije u životu?

Da imam prave prijatelje i osobu koja me iskreno voli.

Iza vas su dva braka, koliko se ženi posle razvoda poljulja samopouzdanje?

Posle razvoda mi se nije poljuljalo samopouzdanje jer sam jaka žena, kroz oba razvoda sam prošla, i znam da ne bih mogla drugačije, ponovo bih uradila isto i ne kajem se. I to je deo mog sazrevanja, moje ličnosti, mog temperamenta i mog života.

Da li su razvodi bili oslobađajuće ili traumatično iskustvo?

Oslobađajuće iskustvo. Tokom brakova sam bila razočarana u osobe s kojima sam bila, tako da nisam ni imala šta da prebolim.

Verujete li da je treća sreća, hoće li treći brak biti i poslednji?

Verujem u to i mislim da hoće.

Šta biste sve učinili zbog ljubavi?

Spremna sam apsolutno sve da učinim zbog ljubavi. Nema granice.

Vodi li put do muškog srca preko stomaka, da li ste u kuhinji prava domaćica, umete li da spremate niške specijalitete?

Moj dragi i ja obično jedemo po restoranima, kod kuće samo prespavamo. Znam da kuvam i radim to kada treba, ali nemamo vremena jer nas dvoje živimo suviše burno.

Čime vas je Jan osvojio, čime je izazvao taj sjaj u va-
šim očima?

Volim to što je iskren, vrlo je stabilan i nije posesivan i ljubomoran. Jan je ostvaren u svom poslu, zna šta hoće u životu i jak je muškarac. Meni je najbitnije da je muškarac jači i pametniji od mene.

Postoji li ipak nešto što vas kod njega naljuti?

Apsolutno ne postoji. Mi se nijednom nismo posvađali za dve godine koliko smo zajedno.

Kad planirate svadbu i kako je zamišljate?

Ne planiram ništa, sve prepuštam njemu. Nismo se ništa dogovorili, čak i ne pričamo o svadbi, ne znam kada će se desiti, jer nismo opterećeni time. Živimo današnji trenutak i uživamo.

Jeste li upoznali sinove s vašim izabranikom?

Lazar i Novak su upoznali Jana i vole ga i poštuju, što je meni najbitnije. Jer, da ga oni ne vole, ne bih ga ni ja volela. I ja sam upoznala Janovu decu, koja su me odlično prihvatila.

Da li biste voleli da po treći put postanete majka?

To u svakom slučaju!

U jednom tabloidu nedavno je izašao tekst Sve Majine laži u kom se, između ostalog, navodi da ste u javnost plasirali suprotne informacije o vašem vereniku, a čak je objavljeno i da u nemačkoj advokatskoj komori nije registrovan nijedan pravnik pod prezimenom Štajnplic. Koji je vaš komentar na to i šta je zapravo istina?

Nemam pojma, prvi put čujem za to, jer ne čitam novine. Ali, ne smeta mi, bitno je da stave veliku sliku i to je meni najbolja reklama. Živim život za sebe i svoje sinove i zaista me ne interesuje šta ljudi pričaju o meni niti šta pišu. Jan bi mogao i da ih tuži, jer je to velika laž, ne mogu da izmišljaju takve stvari. On je advokat i biznismen jer je veoma bogat i ulaže novac. Nisam ja njega izmislila, čovek postoji.

Možete li da kažete da ste srećna žena?

Sto posto mogu za sebe da kažem da sam srećna žena.