Broj 154
Početna > Zanimljivosti > Kako pravilno nositi džempere?

HIT ZIME

Kako pravilno nositi džempere?

Pleteni džemperi zanimljivih boja i oblika postali su obavezan zimski modni dodatak, što i ne čudi ako se uzme u obzir da su topli pratioci u hladnim danima, a ujedno mogu da se nose u svim prilikama

U pletenim džemperima možete ići na posao, šetati se gradom, izaći sa drugaricama na kafu ili večeru s prijateljima. Iako su ovi džemperi ovosezonski „must have", povedite računa o tome da odgovaraju vašem obliku tela kako vam se ne bi potkrale sitne greške.

Oblik kruške
Džemperi u obliku školjke naglašavaju gornji deo tela i odvraćaju pažnju sa veće zadnjice. Uz njih treba obući jednostavan donji odevni predmet, poput pantalona ravnog kroja ili farmerki visokog struka. Prugasti džemperi su takođe odlična alternativa jer duge padajuće pruge izdužuju bokove. Šišmiš rukavi daju akcenat gornjem delu tela, pa ne bi bilo loše da iskoristite njihov povratak u modu.

Žene bez oblina
Dugi strukirani džemperi sa širokim slojevitim rukavima damama bez oblina daju izgled peščanog sata - dakle, toliko željene obline. Pojas spušten na bokove ističe kukove i odvraća pažnju s ravnijeg gornjeg dela. Bujni džemperi dodaju masu i zato su idealni za mršave žene.

Niske devojke
Žene nižeg rasta imaju pogrešno mišljenje o pletenim džemperima. Naime, one smatraju da ih oni u potpunosti zatvaraju i čine još nižim. Ipak, to nije sasvim istina, jer uz jednostavan pleteni džemper u jednoj boji možete izgledati savršeno. Duži džemperi koji se ne kopčaju i ravnije linije će vas izdužiti. Ako uz to vaš izgled upotpunite efektnom ogrlicom, još ćete vizuelno dobiti na visini.

Visoke devojke
Devojke i dame koje su izrazito visoke treba da biraju džempere sa mnogo boja i dezena. Džemperi prema obliku tela su mnogo bolji od onih ekstravagantnih i asimetričnih.

Oblik jabuke
Ovaj tip žena najviše se plaši pletenih džempera, ali nema potrebe za tim. Tajna je u tome da treba da se odluče za lagane, a ne vrećaste modele. Krojevi u obliku šatora dodaju kilažu pa ih treba izbegavati. Dodavanjem bogatog i zanimljivog nakita bliže licu skrećete pogled s problematičnih područja. Dobro definisana ramena, odgovarajući oblik, uži rukavi i uživaćete u nošenju ovih toplih džempera. Obratite pažnju na boje jer veliki kontrast dodaje kilograme.