Broj 153
Početna > Lepi i zdravi > Šta crte lica govore o vama

Lice nas otkriva

Šta crte lica govore o vama

Oblik lica, nosa i boja očiju mogu vam otkriti mnogo o osobi - posmatrajte partnera i prijatelje i proverite da li se naučna otkrića slažu s njihovim karakternim osobinama

Okruglo lice karakteristično je za otvorenu, spontanu i dragu osobu kojoj nije teško da se prilagodi drugima. Ove osobe obično krasi optimizam, a probleme uvek rešavaju razgovorom umesto svađom. Osobe s okruglim licem gledaju na život kao na igru i imaju izraženu hedonističku stranu. Ovalno lice krasi objektivnu i mirnu osobu koja probleme rešava kao diplomata, dok ranjivost i emocije krije kao zmija noge. Osobe s četvrtastim licem su nezavisne, osetljive i vole sve da drže pod kontrolom. Iako deluju hladno i pesimistično, one to zapravo nisu, ali takvim stavom odbijaju ljude.

Oblik čela

Osobe s visokim čelom znaju da je znanje moć i to koriste, ali se boje rizika i često su nepoverljive prema ljudima. Poznati su po tome što vole da planiraju stvari. Ukoliko je vaše čelo normalne veličine, ni previsoko ni prenisko, vi ste objektivna, kreativna i organizovana osoba. Ključ vaše ličnosti je vaša inteligencija koja sledi vašu intuiciju. Nisko čelo imaju osobe koje razmišljaju srcem i često u životu bivaju povređeni.

Oči

Osobe koje imaju velike oči su znatiželjne i kreativne i ne podnose dosadu. U životu im smeta nepravda i izuzetno su osetljive. Male oči otkrivaju da osoba ne voli da se zamara nevažnim stvarima, ali ako ih nešto zaista zanima, tome znaju da poklone veliku pažnju. Pomalo su nespretni i vole da obraćaju pažnju na stvari koje ih se ne tiču.

Oblik i veličina nosa

Ljudi s malim nosem su idealisti i potrebno im je dugo vremena da se prilagode novim ljudima i situacijama. Osobe s velikim i tankim nosem krasi znatiželja, dinamičnost i želja za slobodom. Pomalo zaobljen nos govori o burnom temperamentu, kao i o nestalnom i tvrdoglavom karakteru.

Oblik brade

Velika i izražena brada ukazuje na čvrstinu i hrabrost i otkriva da je reč o osobi koja voli uvek da vodi glavnu reč, kako u prijateljstvu tako i u ljubavi. Nežna i mala brada krasi osobe koje znaju kako da uživaju u životu, vole intimnost i harmoniju u odnosima, ali teško opraštaju greške i propuste.

Veličina usana

Male usne otkrivaju osobu koja voli seks i uživa u svom poslu, koji odlično obavlja. Pune usne krase otvorenu osobu koja ima poverenja u druge i voli da dominira u seksu. Davanje i primanje u odnosu s partnerom osobama s punim usnama je veoma važno.