Broj 153
Početna > Lepi i zdravi > Dokolenice i natkolenice zimski hit

Noge u prvom planu

Dokolenice i natkolenice zimski hit

Da li ste spremni da konačno pokažete svoje noge u pravom svetlu?

Sada, kada se nose čizme iznad kolena, helanke, veliki džemperi, tunike i cipele s platformom, dokolenice i natkolenice su takođe pravi modni hit. Ako ste do sada skrivali svoje noge ispod pantalona i dugih suknji, došlo je vreme da ih smelo pokažete.

Postoje tri osnovne dužine dokolenica i natkolenica:

1. Do kolena
2. Malo iznad kolena
3. Do butine (poput samodržećih čarapa).
Ne morate biti veliki obožavalac modnih trendova, ali ovaj vredi isprobati. Zbog toga, evo nekoliko saveta uz koje nećete pogrešiti u izboru onoga što ćete obući na sebe ove zime.
1. Odaberite čarape koje će odgovarati vašem izgledu i građi. Ako imate deblje butine, nikako nemojte birati čarape koje dotle dosežu, jer ćete još više skrenuti pažnju na njih.
2. Dokolenice će vam verovatno dati mršaviji izgled. One koje dosežu samo malo iznad kolena mogle bi ih podebljati i odati pogrešan utisak.
3. Ako ste nižeg rasta, obavezno odaberite dokolenice, a nosite ih uz suknju ili haljinu koje nisu duže od polovine butine. Na taj način ostavićete utisak izduženosti.
4. Ukoliko niste vitki, izbegavajte debele čarape s pletenim uzorcima.
5. Ako ne želite da izgledate kao tinejdžerka, izbegavajte dokolenice u kombinaciji sa kariranim odevnim predmetima. Ako pak želite da postignete baš taj izgled, samo napred!
6. Čarape možete nositi u slojevima. Na primer, na jednobojne natkolenice obucite dokolenice s uzorkom ili obrnuto.
7. Ako želite da čarape budu prvo što primete na vama, igrahte se s bojama i uzorcima. Neka vam svi zavide!

Kako nositi čarape do butina

* Čarape koje dopiru do butina mogu biti alternativa samodržećim najlonkama, čiji čipkani kraj niste spremni da pokažete bilo kome. To nije slučaj i sa ovim čarapama. Baš suprotno, ove se moraju videti. * Ukoliko želite da istaknete vašu skladnu figuru i ženstvenost, obucite čarape do butina i čizme iznad kolena, i bićete pravi hit.

* Ne preporučuje se da natkolenice i čarape do butina nosite u kombinaciji s tesnom odećom, ali ih možete kombinovati s vrućim pantalonicama i vrlo kratkim minićima.