Broj 152
Početna > Intervju > Bajkovito venčanje

Seka Aleksić

Bajkovito venčanje

Posle višemesečnog rada na novom albumu, folk diva Seka Aleksić objavila je peti album Slučajni partneri koji je propratila novim stajlingom, frizurom, ali i novim verenikom

Kada ju je posle samo tri meseca zabavljanja dečko, profesionalni kik bokser Veljko Piljikić, zaprosio, Seka je bez oklevanja pristala, priznajući da je još prvog dana znala da je on onaj pravi. - Osetili smo da je buknuo plamen koji je nemoguće ugasiti, kaže Seka, obavljajući prve pripreme za venčanje koje će biti krajem aprila u egipatskom letovalištu Šarm el Šeiku.

Kao najavu za novi album drastično ste promenili svoj imidž. Je li razlog tome, osim novog albuma, i nova ljubav?
Promene imidža mi prijaju, daju mi neku novu energiju, a godinama sam i publiku navikla na to da ih iznenađujem vizuelnim transformacijama. Za to mi kao povod nije potrebna ni nova ljubav niti novi album. Prisetite se samo koliko promena imidža je bilo od prethodnog do ovog albuma. Izgradila sam sopstveni stil odevanja koji prilagođavam modnim trendovima, ali ne po svaku cenu. Sopstvenom stilu treba vešto prilagoditi ono što je aktuelno i dati mu neki lični pečat. Garderoba i ukupan vizuelni identitet mnogo govore o tome kako se žena oseća u tom periodu. Tako i moj novi stajling ima poruku da sad imam više energije nego ikad.

Smetaju li vam komentari da ste iskopirali Rijaninu frizuru?
Svetske zvezde prate trendove, ne vidim razloga zašto ih ne bih pratila i ja. Uvek sam drugačija, a oni koji kopiraju mene sad imaju novi zadatak, pa da vidimo ima li hrabrih.

Postoje li pevačice iz svetskog šou-biznisa kojima se divite i na koje se ugledate?

Ni kao devojčica nisam imala taj osećaj idolopoklonstva prema nekome. Ako mi se dopada nečiji rad i ako to cenim, ne znači da taj neko mora da mi bude uzor. Najbolje je kad je čovek uzor samom sebi.

Vidno ste doterali liniju, mislite li da ste time zapušili usta ljudima koji su zlurado komentarisali vaš izgled?
Zlurade komentare čak i ne primećujem. Kako? Tako što mi je bitno šta kažu moji najmiliji, kao i najiskreniji prijatelji, a njihovi komentari nikad ne mogu da budu zluradi, već su krajnje dobronamerni. A, što se tiče toga što sam doterala liniju, nisam to radila zbog drugih, ponajmanje zbog zluradih komentara. Sve što činim, činim samo zbog sebe.

Vaš novi album Slučajni partneri uskoro će se pojaviti, jeste li zadovoljni krajnjim rezultatom?
Cela ekipa saradnika koja je radila na ovom albumu je više nego zadovoljna, kao i ja. Ovih dana uživamo u komplimentima i moramo priznati da nam prijaju. Mada, nismo ni sumnjali da će biti drugačije. Ovo je peti CD i u znak zahvalnosti i vernosti za sve ove godine koje su uz mene želela sam da im poklonim dupli album. Ali, u pravom smislu te reči. Nisam obrađivala i u novo ruho pakovala stare pesme, već su svih 15 nove.

S kojim saradnikom vam je bilo najlakše da pronađete zajednički jezik, a koji je najteži za komunikaciju?

Sa svim saradnicima se lako sporazumem jer nas vezuje maksimalna profesionalnost. A, kad su ljudi profesionalci, svako u svom poslu, onda se lako nađe zajednički jezik. Ne bih mogla ni da sarađujem s nekim s kim bih imala komplikovanu ili tešku komunikaciju.

Ovim albumom ste ostvarili i svojevrsnu saradnju sa Cecom Ražnatović. Kako to da ste odlučili da postprodukciju radite baš u njenom studiju?
Postprodukcija mog prethodnog albuma je rađena u Atini, zbog tehničkih uslova koji su u tom trenutku tamo bili najbolji. U međuvremenu je Ceca opremila svoj tonski studio u skladu s najvišim svetskim standardima, tako da nije bilo potrebe da radim postprodukciju u inostranstvu. U dogovoru sa saradnicima pozvala sam je i pitala za to, rekla je: „Naravno, sve za tebe". Ovo je očigledan dokaz da dve velike zvezde mogu lepo da sarađuju i da budu u prijateljskim odnosima.

Postoji li pesma na koju tipujete da će sigurno postati najslušanija, a koja je vaš favorit?

U vreme dok sam birala pesme, a posle i dok sam ih snimala, svakoj je poklonjena podjednaka pažnja. Ni meni ni saradnicima se nikud nije žurilo jer smo želeli da sve na kraju bude maksimalno kvalitetno. S obzirom na to da na novom CD-u ima ukupno 15 pesama, potrajalo bi dok bi nabrojala sve koji su favoriti. Ali, ako baš moram neku da izdvojim za sam početak promocije ovog CD-a, onda je to svakako numera Rođena s vukovima.

Već ste uradili i spot za jednu pesmu, kada će publika imati prilike da ga vidi?
Vrlo brzo će publika imati priliku da vidi i taj, ali i još jedan spot koji će biti izmontiran od kadrova snimljenih na promociji mog novog albuma. S obzirom na to da nije bila klasična promocija, već performans, rešila sam da bar deo te atmosfere osete i svi moji obožavaoci, ali i oni koji to nisu, tako da će od tih kadrova uskoro biti izmontiran i emitovan spot za pesmu Rođena s vukovima. Naravno, kasnije sledi još spotova.

Kada je posao u pitanju, čijem sudu najviše verujete?
Sud publike je jedini koji je merodavan.

Da li je neka od pesama sa ovog albuma posvećena vašem vereniku Veljku Piljikiću?

Pesme nisam pisala ja, već naši najeminentniji tekstopisci, tako da Veljku nijedna od njih
ne može biti direktno posvećena. Ipak, ima stihova u kojima se on pronalazi.

Najavili ste venčanje s njim u aprilu sledeće godine. Kako ste znali da je baš on čovek sa kojim želite da provedete ostatak života?

Videćemo da li će biti kraj aprila ili možda početak maja. U tom periodu slavim rođendan, a zakazan je i koncert u Beogradskoj areni, što podrazumeva veliku odgovornost i obaveze. Kad se sve to završi, onda je na redu i venčanje. Kako znam da je on pravi? Jednostavno, još od prvog dana osetili smo da je buknuo plamen koji je nemoguće ugasiti. Vremenom može samo da se razbuktava.

Da li su već počele pripreme za venčanje, pomaže li vam neko?
Do proleća ima još vremena, pa je rano za detaljnije pripreme. Što se same organizacije tiče, za to će se pobrinuti moj prijatelj, jedan od menadžera hotela Four seasons u Šarm el Šeiku, mada sve konce u rukama držimo Veljko i ja. S obzirom na to da će sam čin venčanja biti na plaži i da je proleće u Egiptu izuzetno toplo, venčanica će morati da bude u skladu s tim i moj prijatelj, kreator Saša Vidić, već je dobio zadatak da kreira venčanu haljinu.

Kako zamišljate taj dan?
Od tog uzvišenog čina neću praviti cirkus, već ću se potruditi da taj dan nas dvoje, kao i naši najbliži, pamtimo zauvek po opuštenoj atmosferi i dobrom provodu. Kad sam pre nekoliko godina prvi put letovala u Egiptu, toliko me je očarao da sam posle toga dva puta godišnje odlazila tamo na odmor. Nekad duži, nekad kraći, u zavisnosti od poslovnih obaveza. Prilikom jednog letovanja videla sam venčanje na plaži i delovalo je toliko romantično i bajkovito da sam još tad poželela da i ja na taj način i u takvom ambijentu izgovorim sudbonosno da.

Jeste li već odlučili ko će vam biti kuma i da li ste napravili listu zvanica?

Za sve zvanice će biti obezbeđen čarter let, kao i smeštaj, tako da broj gostiju diktira i broj putnika koji može da stane u avion. Reč je o šezdesetak ljudi, a to se ujedno poklapa i sa spiskom mojih najbližih, bez kojih ne bih mogla da zamislim venčanje.

Svojevremeno su Lepa Brena i Ceca Ražnatović snimak svog venčanja podelile s publikom, hoćete li možda i vi uraditi nešto slično?
Jedan naš nedeljnik je otkupio ekskluzivna prava na objavljivanje fotografija s venčanja. A, što se tiče video-snimka, on neće biti publikovan, već će biti dostupan samo odabranima.

Po čemu ćete pamtiti 2009, a šta priželjkujete da vam se desi u 2010. godini?
Po novoj ljubavi, useljenju u novi dom i izlasku novog albuma. Zar treba nešto više! A, u novoj ne samo da priželjkujem nego sam planirala da stanem na ludi kamen.