Broj 151
Početna > Lepi i zdravi > Produžite mirisnu aromu parfema

ZIMSKI MIRISI

Produžite mirisnu aromu parfema

Kao i kozmetičke preparate, parfem morate pravilno da upotrebljavate da biste postigli pravi efekat. Bitno je na koji deo tela ga nanosite, na koji način, pa čak i u koje godišnje doba

Evo nekoliko korisnih saveta kako pravilno da nanesete parfem i kako što duže da sačuvate njegov miris.
 
1. Nemojte nanositi miris prstima direktno iz flašice. Ulje s vaše kože će ući u flašicu i tako uticati na notu mirisa. Upotrebljavajte mirise s raspršivačem ili nanesite parfem na komadić vate pa tek onda na kožu.
 
2. Miris nanosite od članka pa nagore. Zapamtite da se miris uvek diže! Takođe, imajte na umu zlatno pravilo parfema: nanesite ga štedljivo.
 
3. Pazite da parfem ne dođe u dodir sa odećom. Nanesite parfem samo na kožu, i to na one delove na kojima će se najbolje razviti i omekšati do prave arome, odnosno na članak, u pregibe laktova i kolena. Imajte na umu i da parfem može ostaviti mrlje na nekim osetljivim tkaninama, posebno na svili. Zato je najbolje naneti miris pre nego što se obučete.
 
4. Nemojte da kupujete parfem samo zato jer dobro miriše na vašoj prijateljici. Taj isti parfem vama može veoma loše da stoji. Zato ga pre kupovine obavezno probajte na ruci.
 
5. Imajte na umu da na parfem utiče i godišnje doba. Jači, teži mirisi prikladniji su za zimu, a laganije cvetne note za vruće letnje dane.
 
6. Kad kupujete parfem, pokušajte da ne testirate više od tri različita odjednom jer ih vaš nos više neće razlikovati. Pomešani parfemi mogu samo da vas navedu da kupite onaj koji vam na kraju uopšte ne pristaje.
 
7. Zaštitite parfem od svetla i topline da biste mu produžili mirisnu aromu. Više će mu odgovarati toaletni stočić u prohladnoj spavaćoj sobi, nego mesto ispred ogledala u kupatilu.Kad kupujete parfem, pokušajte da ne testirate više od tri različita odjednom jer ih vaš nos više neće razlikovati. Pomešani parfemi mogu samo da vas navedu da kupite onaj koji vam na kraju uopšte ne pristaje.