Broj 151
Početna > Lepi i zdravi > Ostavite ih bez daha

Trikovi za vitku liniju

Ostavite ih bez daha

Za većinu ljudi privlačan ženski lik određuje vitkost. Zato i ne čudi što je toliki broj žena nezadovoljan pri pogledu na svoje telo. Ali, za privlačan izgled nisu presudne savršene telesne proporcije ni slepo praćenje mode, već prihvatanje i poznavanje sopstvenog tela i nekoliko osnovnih pravila dobrog oblačenja

Pažljivo odabrana odeća vodi računa o izgledu našeg tela, o našim prednostima i manama, i pomaže da se ostvari zadovoljstvo celokupnom figurom.

AKO STE PUNIJI

Držite se zlatnog pravila za stanjivanje figure - boje i prugice. Figuru vizuelno suzite odećom tamnijih tonova ili rasponom umerenijih boja. Iluziju vitkije figure postići ćete ako se obučete samo u jednu boju, što će stvoriti utisak izduženosti. Isti efekat postići ćete i vodoravnim prugicama. Težište prebacite na gornji deo tela i odaberite odevni predmet ili modni detalj koji će biti dominantan. Košulja sa zanimljivim aplikacijama, naušnice ili ogrlica čine idealan izbor. Izbegavajte haljine bez naramenica, volane, draperije i nabore.

AKO NEMATE STRUK

Ako nemate struk, problem ćete rešiti izborom haljine koja je sečena niže ili više od njega. Kombinujte i različite teksture tkanina. Mali trik - višak težine na struku može biti skriven velikom torbom. Ako je nosite na ramenu ili u ruci, torba će vizuelno učiniti telo mršavijim, a V-otvor ili ruska kragna prebaciće žarište pogleda i sakriti višak kilograma na struku.

AKO STE NISKI

Nosite dekoltirane topove s naramenicama samo ukoliko ste vitki, a tamne boje koje će optički stanjiti figuru ukoliko ste punije građe. Izbegavajte teške tkanine, a naročito krupne uzorke - radije se odlučite za fine, prozračne tkanine koje lepo padaju uz telo poput svile, krepa i žerseja.

AKO STE VISOKI

Izaberite odeću koja naglašava gornji deo tela. Visina dozvoljava eksperimentisanje sa odećom, pa se slobodno poigrajte bojama, uzorcima ili krojem. Koristite neobične teksture materijala. Izbegavajte pripijenu odeću i tamne boje.

AKO IMATE ŠIROKE BOKOVE

Vizuelno ćete smanjiti bokove ako odaberete odeću koja ističe gornji deo tela. Skrenite pažnju na dublji dekolte V-izrezom ili golim ramenima. Izbegavajte preuske modele, odlučite se za one koji padaju niz telo i recite ne suviše upadljivoj odeći.

AKO IMATE USKE BOKOVE

Izbegavajte izrazito uske suknje, ma koje dužine bile. Odlučite se za drapirane suknje, sa aplikacijama ili džepovima. Nosite haljine i suknje A-linije, a lepo će vam stajati i horizontalne pruge.

AKO IMATE JAKE NOGE

Cipele visokih potpetica učiniće čudo - produžiće vaše noge i vizuelno će smanjiti bokove. Nemojte da nosite sandale sa raznim kaiševima, ukoliko nemate tanke gležnjeve, jer će se urezivati u noge. Izbegavajte ravne cipele, ali i sportsku obuću.

AKO STE PREMRŠAVI

Nosite jarke boje i ekstravagantne uzorke, kao i nabrane rukave i kroj pedesetih sa širokim suknjama. Izbegavajte tkanine koje su elastične kako biste skrenuli pažnju s tanke siluete.

AKO IMATE MALE GRUDI

Odlučite se za duboke izreze na odeći. Ako želite da optički povećate grudi izaberite haljinu koja ima na tom delu volumen poput volana, nabora ili aplikacija. Svakako nosite puš-ap grudnjak koji će dodatno naglasiti grudi.

AKO IMATE VELIKE GRUDI

U ovom slučaju odeća ne sme dodatno da širi gornji deo tela. Nosite klasična ženstvena odela s pantalonama, a dopuštene su i kratke suknje koje će dobro izbalansirati telo. Izbegavajte nabore, ogrlice i upadljive modne dodatke.

AKO IMATE JAKE RUKE

Uske haljine kratkih ili puf rukava nikako ne predstavljaju dobar izbor. Umesto njih izaberite tunike i majice koje prikrivaju jake nadlaktice.