Broj 151
Početna > Lepi i zdravi > Da noge budu suve

Gumenjaci u trendu

Da noge budu suve

Gumene čizme su ove sezone na listi omiljenih stvari svih devojaka i žena koje prate modu
Gumene Cizme

Zima je pravo vreme da u potpunosti iskoristite gumene čizme koje ste kupili ove ili prošle godine.
Čizmice za kišu su popularne (a da ne govorimo o njihovoj praktičnosti) čak i nakon nekoliko sezona nošenja, ali saveti kako ih treba kombinovati sa garderobom uvek su dobrodošli.

S njima ponekad nije lako jer njihov ultrakežual luk nije baš lako spojiti sa odećom koju imamo u ormaru. Ali, kako su te čizme sada veoma popularne, sve se više proizvode u zanimljivim modelima, bojama i dezenima (čak i većina poznatih modnih dizajnera), pa se tako otvara i sve više mogućnosti njihovog nošenja. Evo nekih osnovnih pravila kada je nošenje gumenjaka u pitanju...

Pantalone

Kada čizme kombinujete s pantalonama, kao i kod drugih visokih čizama, najpraktičnije je da imate uske pantalone ili helanke, što sada nije nikakav problem jer su ove sezone apsolutni hit i ima ih bukvalno u svakom butiku. Tako nećete imati problema s povlačenjem nogavica nagore ili gužvanjem unutar čizma.

A, šta ako se ne osećate prijatno u veoma uskim pantalonama? Onda svoje slatke čizmice nosite s podvrnutim nogavicama i stvar je rešena! Tako možete i da pokažete čizme, pantalone će ostati čiste, a vaša stopala će biti suva i topla.

Haljine i suknje

Haljine ili suknje od malo debljih materijala odlično izgledaju u kombinaciji sa gumenjacima. One će ublažiti ozbiljnost neke klasične haljine i dati malo otkačenosti celom autfitu. Čizme će se posebno primećivati ako se radi o haljinama ili suknjama do kolena ili iznad kolena.

Boje    

Što se kombinovanja boja tiče, odaberite neutralne ako volite klasičan izgled, a šarene ili one jarkih boja ako želite da privučete pažnju. Upravo za takve čizme srednje i tamne nijanse džinsa idealan su izbor, dok se tamne, jednobojne čizme najbolje kombinuju sa svetlijim ili izbeljenim teksasom.
Izbegavajte kombinacije iscepanih farmerki i čizama sa uzorkom, jer što je previše, previše je!

Saveti za održavanje

- Gumene čizme će duže biti upotrebljive i izgledaće kao nove ako ih povremeno perete deterdžentom za pranje posuđa.
- Da bi bile sjajne, istrljajte ih isceđenim limunom i operite vodom kojoj ste dodali deterdžent za pranje posuđa.
- Sjaj gumenoj obući možete vratiti i na sledeći način: natrljajte je neutralnim toaletnim sapunom i ostavite da se sapunica osuši. Zatim je operite toplom vodom.