Broj 150
Početna > Poznati > „Šanelom pet” zamenila spavaćicu

MERILIN MONRO

„Šanelom pet” zamenila spavaćicu

Ponekad pomislim da imam i gene zečice. Sirova šargarepa mi nikada neće dosaditi, govorila je Merilin. Mrzela je gužvu, stres, a tenis, golf, plivanje je prepuštala muškarcima. Slabost joj je bio sladoled od vanile preliven čokoladom...

Popularnost Merilin Monro ne jenjava iako je od njene smrti proteklo više od pola veka. Živela je kratko i burno. Njena rečenica da u krevet odlazi naga sa samo nekoliko kapi „Šanela 5”, postala je legendarna, baš kao i njeni filmovi Neki to vole vruće, Muškarci više vole plavuše, Autobuska stanica, Nijagarini vodopadi...

Daleke 1952. časopis Pageant je objavio intervju s Merilin, u kojem je ova zgodna plavuša zavodljivog osmeha i ženstvenosti otkrila šta voli da jede i kako održava liniju, za koju bi mnogi današnji stručnjaci rekli da i nije baš bila idealna. Platinasta lepotica, po sopstvenom priznanju, nije mnogo marila za sport. Njeni svakodnevni rituali lepote mnogima su se učinili bizarnim. Oni koji su je poznavali kažu da uprkos svom nevinom izgledu, Merlinka uopšte nije bila naivna. Štaviše, da je bila izuzetno bistra, ali da je volela da glumi priglupu i nezaštićenu ženu koja uživa u pažnji muškaraca.

Aristokratska svetla put  

Nije volela da se izlaže suncu, već je s ponosom prikazivala svoju svetlu put.
- Ne slažem se da je preplanuo ten privlačniji od svetle puti, a sunčanje mi se čini prilično nezdravim. Preplanulost me izuzetno odbija, jer volim da budem svetla po celom telu, počev od kose, pa sve do lepe i negovane kože.

  Jutarnji ritual    za čvrste grudi 
Prelepa plavuša otkrila je i „tajni” recept svog dekoltea, koji je oduzimao dah mnogim pripadnicima jačeg pola.
- Svako jutro, čim operem zube i stresem ostatke sna sa svog lica, ispružim se na pod pored kreveta i odradim svoju prvu jutarnju vežbu za učvršćivanje grudi.
Reč je o jednostavnim vežbama sa podizanjem malog tereta. Merilin je koristila jednoručne tegove od 2,5 kilograma.

- Legnem na pod i u serijama podižem tegove od ramena do vrha zamišljene piramide. Sve to ponovim petnaest puta.
Još jedna vežba s tegovima koju je osmislila ikona lepote izvodi se s rukama ispruženim na 45 stepeni od poda. Merilin je sa malim opterećenjima radila kružne pokrete sve dok se ne umori.
- Vežbam redovno, ali nikad ne brojim dok treniram, kao što to čine profesori fizičkog i fitnes treneri s televizije.
Merilin nije mnogo marila za sportove na otvorenom, kao što su tenis, plivanje ili golf.
- Te sportove rado prepuštam muškarcima.

  Uživancija u jutarnjem   mamurluku  
Šarmantna i putena, zavodljiva i ekscentrična Merilin nije volela da obavlja stvari u gužvi i pod stresom.
- Mislim da sam po prirodi nekako malaksala, mrzim stresne situacije i gužvu u rasporedu. Ujutro se jedva razbudim. Kada ne radim, volim da se budim i ustajem potpuno polako i opušteno. Uživam u jutarnjem mamurluku i dokolici bar dva sata. Tek posle toga dan za mene formalno počinje.
U zavisnosti od dnevnih obaveza, Merilin je spavala od pet do 10 sati. Otkrila je da najviše voli da spava gola u svom ogromnom krevetu.
- I leti i zimi se pokrivam istim, ogromnim prekrivačem, a u krevet odlazim samo sa „Šanelom 5”. Spavaćice i pidžame ometaju mi san.

  Poslastica za kraj dana  
Po povratku kući na kraju radnog dana, Merilin bi obavezno svratila na sladoled. Slabost joj je bila kombinacija sladoleda od vanile prelivenog tečnom čokoladom ili šarenim voćnim prelivom.
Dragana Rodić

Doručak u krevetu  

Dok su nutricionisti tvrdili da se Merilin hranila nezdravo, ona je ostala dosledna u priči da ima sasvim korektne navike.
- Iako su moje prehrambene navike nazvali bizarnim, ja ih ne smatram takvim. Svaki dan pre jutarnjeg tuširanja obavezno popijem specijalan napitak. Receptura je jednostavna. U šoljicu toplog mleka ubacim dva sirova jajeta i time zalijem multivitaminsku tabletu.
Tokom dana Merilin se uglavnom hranila napolju, a večeru je kuvala u hotelskoj sobi. Obožavala je meso, a kao prilog na trpezi bi se često našla sirova šargarepa.
- Ponekad pomislim da imam i gene zečice. Sirova šargarepa mi nikada neće dosaditi, rekla je.

  Vežbe za seksi figuru  
- Iskrena da budem, moja figura mi se nikada nije činila tako jedinstvenom, a ni savršenom. Prilično dugo joj nisam posvećivala pažnju. Moja glavna preokupacija bila je kako da preživim i prehranim se dok sam,
s druge strane, morala da vodim
računa kako ne bih preterala sa
jelom. Ako me pitate da li se bavim nekom rekreacijom ili sportom, reći ću vam da se ni vežbanjem nikada nisam previše opterećivala. Međutim, jedno jutro sam osetila potrebu da se malo razgibam i odradim malo gimnastike.
Od tada svako jutro Merilin je odvajala po deset minuta vremena kako bi odradila veže sa tegovima male težine koje je sama osmislila.
- Osećam da mi upravo ove vežbe odgovaraju, jer određene mišiće dovode u formu, rekla je.