Broj 150
Početna > Lepi i zdravi > Pravilna nega Lica

Kozmetičari savetuju kako najlakše da skinete šminku

Pravilna nega Lica

Osim noćnog skidanja šminke, izuzetno je važno i jutarnje čišćenje da bi se skinula nečistoća koju luče pore tokom noći. Proizvodi za čišćenje lica ne služe samo da očiste kožu već i da je učine nežnijom i mekšom.

Sredstva za čišćenje bez vode
Na našem tržištu postoji čitava paleta proizvoda u vidu mleka, gelova i krema. Od potreba vaše kože zavisi za koji ćete se od navedenih preparata odlučiti.

Tonik
Kad je lice već očišćeno, tonik služi da ukloni poslednje tragove sredstva za skidanje šminke, da osveži lice i skupi pore. Ukoliko vam mogućnosti dozvoljavaju, za vrhunsku negu odlična je i termalna voda, koja koži uvek obezbeđuje potrebnu vlagu.

Tupferi ili vlažne maramice
Nikada ne škrtarite na količini preparata prilikom njegovog nanošenja na lice i vrat. Sitnim kružnim pokretima masirajte lice i vrat dok ne uklonite i poslednji trag šminke. Ostatak kreme ili gela skinite uz pomoć tupfera ili papirne maramice. Da biste počastili svoje lice i vrat, na kraju nanesite tonik koji ste obilno naneli na tupfer.

Pena
Mejkap možete skinuti i uljem, penom za skidanje šminke i vodom. Ovi proizvodi su izuzetno efikasni jer uklanjaju sve nečistoće i ostavljaju prijatan osećaj svežine. Stavite ih na vlažno lice, isperite mlakom vodom i nanesite hidratantnu kremu.

Skidanje šminke sa očiju
Prilikom uklanjanja senke ili maskare nikako ne bi trebalo da trljate oči, već da mejkap nežno skinete vaticom ili tupferom. Ukoliko su vam oči osetljive, imate problema sa iritacijom i crvenilom očiju, koristite vodicu za skidanje šminke namenjenu isključivo očima.