Broj 15
Početna > Intervju > ISTIČEM SVE ŠTO PRIVLAČI PAŽNJU

Jelena Jovičić

ISTIČEM SVE ŠTO PRIVLAČI PAŽNJU

Šarmantna glumica ne prati modne trendove, niti posećuje modne revije, ne voli uštogljen, krut i klasičan stil odevanja. Jelena voli da eksperimentiše sa bojama, obožava čipku i korsete, a najviše poverenja ima u mamin sud. Kada su u pitanju muškarci, ne voli one koji se preterano lickaju i sređuju, a najbitnije joj je da je muškarac pedantan. Sa lepom glumicom pričali smo o modi, stilu, kreatorima, muzici, bojama...

Pored talenta za glumu, Jelena Jovičić poseduje i dar za pevanje. Ostvarila je zapažene uloge u mjuziklima Briljantin, Svetlosti pozornice, Korus Lajn, a u hit predstavi Čikago, igra glavnu ulogu neodoljive plavuše Roksi Hart. Pored glume, publiku je osvojila stasom, glasom i igrom kao voditelj festivala Beovizija.

Koliku ulogu moda igra u tvom životu?
Ne pratim modu, barem ne slepo. Nosim ono što mi lepo stoji i u čemu se dobro osećam.

Kako bi opisala tvoj stil odevanja?
U mom stilu ima svega i svačega. Ne volim uštogljen, krut, ukalupljen, klasičan i dosadan stil oblačenja, tipa suknja, košulja, marama, sako. To definitivno nije moj stil! Eksperimentišem sa bojama, detaljima i nakitom. Volim da istaknem deo tela koji privlači pažnju, na primer jedno rame, dekolte, struk...To je umetnost! Mašta je čudo...

Da li pratiš modne trendove?
Ne idem na modne revije niti ih gledam na televiziji. Imam izgrađen stil koji godinama pomalo menjam i usklađujem sa raspoloženjem, mogućnostima i naravno svojim godinama.

Koliko posao utiče na tvoj stil?
Verovatno dosta. Kostim je u mom poslu nezaobilazan i jako važan, samim tim je on deo mog života. Priznajem da sam još smelija u eksperimentisanju od kada radim ovaj posao. Volim korsete, čipke, maštovitu šminku, dugu kosu, kape, lude cipele i boje, boje, boje!

Kako privatno voliš da se oblačiš?
Najobičnije stvari u mom ormaru su stvari od džinsa i pamuka, ali i to kad nosim kombinujem sa ludim bluzama i penastim džemperima. Dugo sam se bavila sportom i važno mi je da sve bude udobno. Ali skoro sam definitivno izbacila trenerke i patike. Nosim patike samo nedeljom i na putovanjima gde dosta pešačim. Na treningu nosim baletanke ili sam bosa.

Da li prihvataš savete i kritike kada je reč o odevanju?
Prihvatam, naravno, ali u šoping uglavnom idem sama. Moja majka drži butik i u njen sud imam najviše poverenja. Kao i u tatin, samo što je mama mnogo konkretnija u savetima i jako maštovita. Tata ume da kaže: "Bože, Bože, pile tatino, u tome si prava holivudska diva"!

Da li ti je bitno da ti garderoba bude markirana?
Ne patim od tog kompleksa, i za sada je sa mnom sve u redu. Kada bih bila u mogućnosti da sebi priuštim ove "skupe krpice", verovatno bih kupovala. Kad zaradim, kupim ono što mi se baš sviđa. Kombinujem i stvaram lični stil. Mlada sam i nisam toliko nesigurna ili presigurna da bih se lečila nekontrolisanim trošenjem novca.

Imaš li modni fetiš?
To su cipele i čarape.

Da li ideš često u kupovinu i na šta najviše trošiš novac?
Ne idem često u kupovinu jer nemam vremena, a najviše novca trošim na cipele.

Da li više voliš štikle ili ravne cipele?
Štikle, ukoliko situacija dozvoljava. Ravno nosim kada puno pešačim i preko dana.

Kako održavaš vitku liniju?
Ne držim dijete. Imam dobru liniju zahvaljujući dobrom metabolizmu. Vežbam kad god imam priliku i uslove. Uglavnom radim aerobne vežbe i koristim tegove, vijače i lopte. Bavim se plesom i džez baletom u slobodno vreme.

Da li polažeš veliku pažnju na negu kose?
Higijena, redovno pakovanje i što manje feniranja je ono čega se pridržavam. Koristim dobre preparate i imam frizera kod koga idem jednom mesečno na šišanje i farbanje. Volim kosu koja deluje zdravo i sjajno.

Koliko ti je bitno da imaš dobar nakit i šta od nakita najviše voliš?
Imam puno nakita, uglavnom bižuterije. Volim bižu svake vrste, boje i materijala. Što se tiče vrednog nakita imam nekoliko meni dragih komada koje nosim u specijalnim prilikama. Najviše volim dijamante i belo zlato, a još ako su u kombinaciji, mojoj sreći nema kraja!

Za koji kostim bi rekla da je savršen za tebe?
Svi su skrojeni za mene, ali mi je najlepši kostim u mjuziklu Čikago, haljina za završni song Nowadays.

Bez čega ne izlaziš iz kuće i šta od šminke uvek nosiš u torbi?
Koristim kvalitetnu blagu šminku, jer u pozorištu koristim tešku šminku. Kad god mogu, odmorim lice. Imam zahvalan ten i crte lica, pa ne moram mnogo da se šminkam. Uvek nosim Labelo, maskaru i rumenilo u torbi.

Da li misliš da je tačna izreka da odelo čini čoveka?
Teška filozofija za ovo malo parče papira. Ne čini ga, na žalost mnogih kojima je to, kao, važno.

Koliko ti je bitno da se osoba sa kojom si u vezi lepo oblači?
Važno je da se meni sviđa. Mogu da priznam da ne volim muškarce koji se preterano lickaju i sređuju. Najvažnije je da bude pedantan. Ne volim ni sebe ni bilo koga zapuštenog. Biti neuredan jednako je biti bolestan. Kod mene ne pali onaj stil - masna kosa, baš sam šašav.

Da li način odevanja prilagođavaš dečku?
Ne, nikada, to je bez veze, niti bih volela da on to radi zbog mene. On me voli takvu kakva jesam sa svim manama i vrlinama, pa i načinom oblačenja.
U životu se prilagođavam samo životu! Ima jedna pesma My funny Valentine koja kaže: "Don't change your hair for me, not even you care for me..." Ko razume shvatiće, a ko ne, nek prespava ceo svoj život.

Da li bi se skinula zbog uloge?
Na sceni u pozorištu ne! Na filmu, možda. Reditelj mora da ima debelo opravdanje zašto traži da pokazujem svoje lepo telo milionima gledalaca.

Ko je, po tebi, osoba sa stilom?
Endi Vorhol, Frida Kalo, a od mojih savremenika to su svakako Sofija Loren i Uma Turman.