Broj 149
Početna > Lepi i zdravi > Saveti stručnjaka

ŠMINKA KOJA ĆE ISTAĆI VAŠE LICE

Saveti stručnjaka

Svetski stručnjaci vodećih kozmetičkih kompanija savetuju kako da izgledate svežije i kako da izbegnete najčešće greške.

Rumenilo  
 

Isuviše tamni, svetli ili mat rumeni obrazi izgledaju veštački. Da biste pronašli idealnu nijansu, uštinite se za obraze, pa izaberite rumenilo u nijansi koju oni imaju nakon toga. Najlakše ćete naneti rumenilo u obliku krema jer se lako razmazuje. Nasmešite se sami sebi u ogledalu, pa rumenilom obojte jagodice. Nikad ga ne nanosite dijagonalnim ravnim potezima!
   

Senka za oči  

Ne preterujte sa senkom jer njena intenzivna boja odvraća pažnju sa samog lica. Najbolje su one prozirne, u obliku krema. Kapci izgledaju najlepše ako se naziru ispod senke. Za razliku od kremastih, senke u praškastom obliku deluju pomalo neprirodno. Ako ste svetle puti, birajte ružičaste tonove, a ukoliko je vaš ten tamniji, najbolje će vam stajati sive nijanse.
 
Olovka za oči  

Oči oivičene tankom linijom izgledaju veće nego što jesu, dok ih debele linije čine manjima. Najbolje će izgledati ukoliko povučete tanku liniju oko njih, a zatim je lagano prstima razmažete. Koristite olovke kremaste teksture jer se njima postiže prirodniji izgled. Blagi efekat dima postići ćete upotrebom olovke u sivim tonovima.
 
 
Maskara  
 

Previše maskare na trepavicama učiniće da izgledate nekoliko godina stariji. Intenzivno obojene trepavice bacaju senku ispod očiju čime naglašavaju svaku boru. Odaberite maskaru s četkicom koja produžava trepavice i nanesite najviše dva sloja. Višak uklonite češljićem.
 
Ruž  

Presvetli, kao i pretamni ruževi mogu vas učiniti starijom nego što jeste. Pogrešno izabran ton ruža izrazito naglašava borice oko usana, što svaka žena želi da izbegne. Idealna boja ruža je samo jednu do dve nijanse tamnija od boje vaših usana. Najprirodniji izgled ćete postići ako umesto ruža upotrebite blago tonirani sjaj za usne.
 
Olovka za usne
  

Oivičite usne olovkom, ali neka to bude što manje vidljivo. Želite li da postignete nežan izgled, ne treba da koristite olovke tamnih tonova. One treba da budu u boji usana, a ne u boji ruža. U suprotnom će vam tokom dana ostati samo tamniji rub oko usana.
 
 
Obrve  

Obrve ne izgledaju lepo ako su preuske ili oblikovane u oštar luk. Lice tako gubi svoju karakterističnost. Najbolje je da prvi put oblikujete obrve u kozmetičkom salonu, posle čega će njihovo održavanje biti jednostavnije.