Broj 149
Početna > Zanimljivosti > Cipelice moje mile

Cipelice moje mile

Konačno potvrđeno da žene duže pamte obuću nego bivše partnere

Mnoge žene će se radije setiti svojih prvih štiklica nego momaka koje su odbile, pokazuje jedno britansko istraživanje.

Oko 92 odsto žena seća se prvih cipela koje su kupile sopstvenim novcem. Međutim, kad treba da se prisete osobe koju su prvu poljubili, samo 63 procenata uspeva u tome.

I dok 96 odsto žali što je moralo da baci neki par svojih cipela, samo 15 odsto oseća sažaljenje prema odbijenim momcima.

Stručnjaci kažu da razlozi zbog kojih su žene vezane za cipele leže u njihovim kupovnim navikama. Mnoge kupuju novi par cipela za specijalne prilike, poput venčanja, rođendana ili zabave. I, što često smeta njihovim partnerima, vežu se za svoje stare cipele, zbog čega stvore veliku kolekciju čak i ako neke od njih više ne mogu nositi.

Istraživači s internet stranice tszuji. co. uk, koja prodaje skladišta za cipele, ispitali su više od 1.000 žena da uporede sećanja na svoje cipele i bivše veze. Direktor Glendon Lojd objašnjava:

- Rezultati su pokazali da su žene čak i više vezane za obuću nego što se pretpostavljalo. Uvek se smatralo kako žene čuvaju ljubavna pisma u kutijama od cipela, ali u mnogim slučajevima, same cipele su im još i draže. Žene tretiraju cipele kao najbolje prijateljice i sećanje na njih traje im duže nego na neke bivše partnere.