Broj 149
Početna > Poznati > Bora na čelu i beba u naručju

Očevi u poznim godinama

Bora na čelu i beba u naručju

Da li zato što se starosna granica pomerila ili muškarci svoju pravu ljubav pronađu tek u zrelom dobu, tek holivudski glumci su započeli novi trend

Pre dvadesetak godina je bilo gotovo nezamislivo da muškarac posle pedesete ili šezdesete godine dobije bebu. Danas, međutim, ova pojava nije retka. Da li zato što se starosna granica pomerila ili muškarci svoju pravu ljubav pronađu tek u zrelom dobu, tek holivudski glumci su započeli nov trend
  

Majkl Daglas  

Glumac Majkl Daglas je rođen 25. septembra 1944. godine u braku Kirka Daglasa i Dijane Hil. Iako ima 65 godina, Majkl Daglas je i dalje jedan od najtraženijih holivudskih glumaca. Uprkos sjajnoj karijeri, Daglas ima običaj da kaže kako mu najviše prija uloga muža i oca i da se u porodičnom okruženju najbolje opušta.

S prvom ženom Diandrom, sa kojom ima sina Kamerona, bio je u braku 23 godine, a kada ga je ona ostavila 2000. godine zbog njegovih problema sa alkoholizmom, šarmantni glumac je vrlo brzo našao utehu u mlađoj koleginici Ketrin Ziti Džons. Par se upoznao na jednom filmskom festivalu u Francuskoj i Ketrin tvrdi da joj je Daglas tom prilikom rekao:

„Želim da budem otac tvoje dece”. Želja mu se ubrzo ostvarila. Venčali su se 2000. godine i ubrzo dobili prvo dete, sina Dilana Majkla (rođenog 8. avgusta 2000), a potom i ćerku Karis Zetu (rođenu 20. aprila 2003). Majkl je tako u 56. godini života ponovo učio da presvlači i hrani bebu.
  

Donald Tramp  

Vlasnik imperije Tramp Donald Tramp je rođen 14. juna 1946. godine u državi Njujork. Za svoje poslovne veštine, koje su ga učinile jednim od najbogatijih i najpoznatijih ljudi na planeti, najviše može da zahvali ocu Fredu Trampu.

 Tramp se 1977. godine oženio Ivanom Zelničkovom sa kojom ima troje dece: Donalda Juniora (rođenog 31. decembra 1977), Ivanku (rođenu 30. oktobra 1981) i Erika (rođenog 11. januara 1984). Razveli su se kada je ona otkrila da je vremešni Tramp vara sa mladom misicom Marlom Mejpls. Usledio je prljavi razvod, praćen žestokim novinskim obračunima, a okončan je sudskom parnicom u kojoj je Ivana dobila daleko više od imovine garantovane predbračnim ugovorom.

 

Donald se 1993. godine oženio Marlom, koja mu je 13. oktobra 1993. godine rodila ćerkicu Tifani, ali je brak potrajao svega nekoliko godina. Sa svojom poslednjom ženom Slovenkom Melanijom Knaus venčao se u januaru 2005, a samo godinu dana kasnije, u njegovoj 59. godini, rodilo mu se peto dete – sin Baron Vilijam Tramp.

Mel Gibson  

Američko-australijski glumac, režiser i producent Mel Gibson je rođen 3. januara 1956. godine. Ovaj otac osmoro dece je punih 28 godina bio u idiličnom braku sa suprugom Robin Mur, koja mu je rodila šest sinova i jednu ćerku, i to: Hanu (1980), blizance Edvarda i Kristijana (1982), Vilija (1985), Luisa (1988), Majloa (1990) i Tomija (1999). Brak glumca i njegove supruge je počeo da se raspada kada je Gibson započeo aferu sa mnogo mlađom Ruskinjom Oksanom Grigorijevom (39), pijanistkinjom po profesiji.

Ubrzo posle napisa tabloida da je nova izabranica poznatog glumca u drugom stanju, Gibson ostavlja prvu suprugu i odlučuje da zaprosi Oksanu. Prvo zajedničko dete ovog para, a Melovo osmo, došlo je na svet 30. oktobra ove godine u jednom porodilištu u Los Anđelesu, nekoliko nedelja pre očekivanog termina. Mel Gibson je postao otac devojčice u svojoj 53. godini. Oksani je ovo drugo dete pošto iz veze sa glumcem Timotijem Daltonom ima sina od 12 godina.
  

Al Paćino  

Alfredo Džejms Paćino, poznatiji kao Al Paćino, rođen je 25. aprila 1940. godine u Njujorku. Al Paćino je najpoznatiji kao glumac, ali, pored glumačke, izgradio je i veoma uspešnu producentsku i režisersku karijeru. Nikada se nije venčao, ali je imao duge veze sa glumicama Džil Klejberg, Marti Keler i Dajanom Kiton.

O svom privatnom životu nikada nije mnogo govorio, ali je poznato da iz dugogodišnje veze sa profesorkom glume Džen Tarant ima ćerku. Danas živi u Njujorku sa svojom devojkom Beverli D’Anđelo sa kojom je početkom 2001. godine, u 61. godini života dobio blizance.

Denis Kvejd  

Američki glumac Denis Kvejd je rođen 9. aprila 1954. godine. Bio je oženjen glumicom P. J. Soles, a kasnije i veren za glumicu Leu Tompson, koju je upoznao na snimanju filma Ajkula, 1983. godine. Posle se ponovo venčao 1991. sa poznatom glumicom Meg Rajan, od koje se 2001. godine razveo. Iz braka sa Meg Rajan ima devetnaestogodišnjeg sina Džeka Henrija.

Trenutno je u braku sa Kimberli Bafington, sa kojom se venčao 2004. godine. Pre dve godine dobili su sina i ćerku. Blizance je rodila surogat majka, ali su Denis i Kimberli biološki roditelji, jer su bebe začete oplodnjom njene jajne ćelije njegovom spermom. To su prva zajednička deca ovog para. Zahvaljujući sinu Tomasu Bunu Kvejdu i ćerki Zoi Grejs Kvejd, Denis je ponovo postao otac u 52. godini. Rođenje blizanaca unelo je veliku radost u život ovog para. „Bog nas je blagoslovio”, rekli su novopečena mama i presrećni tata.

Pirs Brosnan  

Pirs Brosnan, poznatiji kao agent 007, rođen je 16. maja 1953. godine u Irskoj. Njegov otac napustio je porodicu pre nego što je Pirs napunio godinu dana, tako da je poznati glumac sve do jedanaeste godine, kada se sa majkom seli u London, živeo sa babom i dedom. Možda je upravo to bio razlog što je poznati glumac odlučio da usvoji decu prve supruge Kasandre Haris kada je ona neposredno pred njihovu 11. godišnjicu braka umrla. Njena smrt učinila ga je samohranim ocem troje dece - Kristofera i Šarlot iz Kasandrinog prvog braka i Šona, njihovog zajedničkog sina.

 Nekoliko godina kasnije glumac je ponovo postao otac kada je njegova verenica Kili Šej Smit rodila dečaka Dilana Tomasa Brosnana 1997. godine. Drugi sin ovog para Peris Beket Brosnan je rođen 2001. godine u Pirsovoj 48. godini života. Pirs Brosnan i Kili Šej Smit planirali su da se venčaju prošle godine, ali su venčanje odložili kada je Šon Brosnan, glumčev sin iz prvog braka, ozbiljno povređen u saobraćajnoj nesreći.