Broj 147
Početna > Zanimljivosti > Šta boje govore o vama

Terapija bojama

Šta boje govore o vama

Stari Grci odlazili su u hramove da bi se izlečili bojama. Boje vibriraju kao i zvuk, i imaju ogroman uticaj na psihofizičko stanje čoveka. Zato, obratite pažnju na boju svoje garderobe ili unutrašnjosti doma

CRVENA - odavaćete utisak dominantne i hrabre osobe jake volje. Ako u vašem domu crvena dominira, s vremenom će vam se pojačati društvenost i impulsivnost.
 
  ŽUTA - ako nosite žutu garderobu, skrenućete pažnju na sebe i otkriti da želite da vam se drugi dive. Zastupljena u kućnom ambijentu, razviće kod stanara prodornost, optimizam ali i nedoslednost.
 
  ZELENA - osobe u zelenom odaju utisak da su vođe, da rado pomažu ljudima, da su vrlo uporni, vredni i precizni, srdačni, ali i zatvoreni i povučeni.
 
  TAMNOPLAVA - ovu boju nose osobe koje teže ličnoj sigurnosti i psihičkom miru, ali i koje vode računa o mišljenju svoje okoline. Vrlo su osećajne, ali i neodlučne i često se pribojavaju različitih teškoća.
 
  SVETLOPLAVA - nose je osobe koje su odane, poštene i plašljive, pune saosećanja za druge. Ovi sanjari u trenucima velikog emocionalnog zanosa ili ličnog neuspeha lako padaju u teža depresivna stanja.
 
  NARANDŽASTA
- ako želite da ostavite utisak slobodoljubive i osećajne osobe, nosite narandžastu. Ako želite bolju koncentraciju pri učenju, zid ispred radnog stola okrečite u narandžasto.
 
  LJUBIČASTA - trenutno živimo u ljubičastoj eri koja se odlikuje drastičnim promenama i porastom svesti o životu.
 
  ROZA - obučeni u ružičasto, delovaćete neodgovorno, infantilno i lakomisleno.
 
  BELA - ovu boju nose emotivno i mentalno stabilne osobe. Slobodne, hrabre, dovoljno dobronamerne da suptilno manipulišu slabijim ličnostima, dovoljno stabilne da se ne boje promena. Povremeno ovu boju preferiraju osobe koje su spremne da započnu „novi život".
 
  CRNA - psiholozi tvrde da ovu boju biraju osobe kojima nešto, što je za njih vrlo važno, nedostaje. Ljubitelji crne boje skloni su pesimističkim prognozama koje onemogućavaju životne uspehe. Ovakve osobe boje se autoriteta i naglašenom agresivnošću odaju slabost i nesigurnost u sebe.
 
  SIVA - poslovni sastanak je idealna prilika da obučete garderobu sive boje, jer ćete tako ostaviti utisak stabilne, odgovorne i razborite osobe. Stanari kuće u kojoj dominira siva boja s vremenom će postati pasivni i zatvoreni.