Broj 146
Početna > Lepi i zdravi > Sastojci dobrog seksa

Poboljšajte svoj seksualni život

Sastojci dobrog seksa

Mali znakovi pažnje osnov su za strastvene trenutke u krevetu

Zamislite kako svoju omiljenu hranu jedete svaki dan za doručak, ručak i večeru.

Čak bi i najuporniji nakon nekoliko meseci povukli crtu i rekli: „Dosta!" Isto je i s partnerima koji u svoju postelju uvuku monotoniju i ne pružaju jedno drugom ništa osim „uobičajenog kuvanja". Potpuno su nesvesni činjenice da „slasno pečenje i desert" mogu da vrate seksualni apetit.

Takvi parovi, koji su navikli na isti način vođenja ljubavi, uvek istu predigru i ne pomišljaju na seks van kreveta, prestaće da osećaju želju za seksom. Zato, da biste začinili seksualne navike, najbolje je uraditi dobru analizu.

Pošto uporedite seks kakav imate sa onim kakav biste želeli, na prvi pogled je jasno šta morate da promenite. Najbolje mesto za predlaganje maštovitih ideja partneru je krevet. Iako je uz jutarnju kafu i novine malo ko spreman za misaoni tok koji vrvi „prljavim detaljima", nekoliko dobrih ideja između poljubaca u krevetu stvoriće plodnije tlo za ispunjavajući ljubavni život. Druga mogućnost je zapisivanje želja na papiriće koji možete da stavljate u šešir i izvlačite „u posebnim prilikama". Ne zaboravite da zapišete sve nove položaje koje želite da isprobate. Još nekoliko načina koji će probuditi vaš seksualni apetit su:

 

 

Iznenađivanje partnera
Život bez neočekivanih situacija ubrzo postaje monoton, zato preuzmite stvar u svoje ruke i iznenadite partnera novom seksualnom igračkom, povedite strastvenu igru čim uđe u kuću ili mu priredite striptiz čak i ako nemate smisla za ritam jer ćete se sigurno dobro zabaviti.

Otvoren razgovor

Nema te predigre ili nove seksualne igrice koja će sačuvati odnos kojem nedostaje komunikacije. Glavni sastojak dobrog seksa je osećaj povezanosti koji se dobija radom na vezi i otvorenim razgovorima. Između ljubavnih seansi, dok rade hormoni nežnosti, dobro je vreme za iskreno ćaskanje.

Prepustite se adrenalinskom seksu
Umesto da kažete: „Nemoj sad, deca će se vratiti svaki čas" ili „Moram da sredim stan, gosti dolaze za pola sata", prepustite se adrenalinskom seksu na brzaka koji će dodatno pojačati užitak. Ne insistirajte na predigri niti očekujte najbolji orgazam u životu i ludo ćete se zabaviti sa partnerom.

Vredni muškarci = dobar seks
Muškarci koji peglaju, peru sudove ili bar redovno vode vašeg ljubimca u jutarnju šetnju dobijaju više nežnosti u krevetu, pokazuje kalifornijsko istraživanje. Žene imaju jača osećanja prema muškarcima koji sa njima dele kućne poslove jer se manje sukobljavaju, a to oboje pokazuju i u krevetu.

Promenite rutinu
Promena ritma u muzici stvara dinamiku, a isto se postiže i u ljubavnom životu. Rutinu nežnog seksa razbijte strastvenim vođenjem ljubavi, a ako se češće prepuštate usputnim nežnostima, obratite više pažnje na duge poljupce i istraživanje partnerovog tela sporim, laganim dodirima.

Obrok u krevetu
S vremena na vreme priuštite sebi dugometražnu poslasticu sa uvodom, zapletom i više nego zadovoljavajućim raspletom na kraju. Lenjo prepodne u krevetu je idealna aktivnost za vikend. Doručak u krevetu jedite „bez ruku" tako da jedan partner hrani drugoga. Za ostatak obroka, pustite mašti na volju.

Umesto da kažete: „Nemoj sad, deca će se vratiti svaki čas" ili „Moram da sredim stan, gosti dolaze", prepustite se adrenalinskom seksu na brzaka.

Muškarci koji peglaju, peru sudove ili bar redovno vode vašeg ljubimca u jutarnju šetnju dobijaju više nežnosti u krevetu, pokazuje istraživanje.