Broj 144
Početna > Zanimljivosti > Koliko žene čuvaju tajnu, Golub brži od interneta

Koliko žene čuvaju tajnu, Golub brži od interneta

Koliko žene čuvaju tajnu, Golub brži od interneta, Nokti rastu sve brže, Isti brojevi izvučeni na lutriji zaredom, Vozio bez dozvole 50 godina, Muvanje na toboganu, Predsednik na kondomima
Koliko žene čuvaju tajnu, Golub brži od interneta, Nokti rastu sve brže, Isti brojevi izvučeni na lutriji zaredom, Vozio bez dozvole 50 godina, Muvanje na toboganu, Predsednik na kondomima

Golub brži od interneta

Jedna južnoafrička kompanija dokazala je da je prenos podataka golubom pismonošom brži nego internetom, koji u toj državi veoma slabo radi. Dostupnost i brzina interneta u Južnoj Africi je ispod svakog nivoa, a cene usluga su prilično visoke.

Da bi ponizila najvećeg internet provajdera u zemlji Telkom, kompanija Anlimitid IT je po dresiranom golubu pismonoši poslala disketu vezanu za nogu iz grada Pitermaritsburga do grada Durbana.

Golub Vinston je razdaljinu od 80 kilometara preleteo za jedan sat i osam minuta i uredno isporučio pošiljku. Za to vreme, Telkomova internet veza skinula je tek četiri odsto podataka.

Koliko žene čuvaju tajnu

Istraživanje sprovedeno na 3.000 žena pokazalo je da prosečna žena ne može da sačuva tajnu duže od 47 sati i 15 minuta. Njih četiri od deset su priznale da ne mogu da sačuvaju tajnu, bez obzira na to koliko je informacija lična ili poverljiva.

Više od polovine ispitanih priznalo je i da alkohol može dodatno da ih ohrabri da sočni trač prenesu drugima. Žene tajne koje su im poverene najčešće prenose svojim momcima, muževima, najboljim prijateljicama i majkama i ništa ih u tome ne može sprečiti. Ipak, srećom po neke, 27 odsto ispitanih reklo je da već drugi dan zaborave šta im je povereno.

Nokti rastu sve brže

Naučnici iz Severne Karoline su zaključili da nokti danas rastu 25 odsto brže nego pre sedamdesetak godina. Nokat na palcu je 1938. prosečno rastao tri milimetra mesečno, pedesetih godina 3,06 milimetara, a danas čak 3,55 milimetara.

Naučnici su pratili rast 195 noktiju na rukama i 188 na nogama, a rezultate su uporedili sa onima iz tridesetih i pedesetih godina. Zaključili su da nokti danas rastu u proseku 3,47 milimetra mesečno, a osnovni razlog za to je sve kvalitetnija i raznovrsnija ishrana. Naučnici su utvrdili još jednu zanimljivu stvar - nokti na rukama rastu dvostruko brže od onih na nogama.

Isti brojevi izvučeni na lutriji zaredom

Bugarski ministar sporta Svilen Nejkov pokrenuo je istragu nakon što je istih šest brojeva izvučeno na nacionalnoj lutriji dve nedelje zaredom. Verovatnoća da se to dogodi je 1 prema 4,2 miliona, kazao je matematičar Mihail Konstantinov i dodao da je „ipak moguće".

Brojevi 4, 15, 23, 24, 35 i 42 izvučeni su pred televizijskim kamerama 6. septembra, a potom i četiri dana kasnije, iako drugačijim redosledom. Na trećem izvlačenju izvučena su tri od tih šest brojeva.

Potpredsednica bugarske lutrije Marija Janeva izjavila je da je „svako nameštanje izvlačenja isključeno". U prvom izvlačenju nije bilo dobitnika, dok je u drugom 18 osoba imalo tikete sa pobedničkim brojevima i dobilo po 5.197 evra.

Vozio bez dozvole 50 godina

Policija u Sidneju zaustavila je jednog šezdesetsedmogodišnjaka i utvrdila da je vozio bez položenog ispita, što i nije retkost, a šok je usledio kada je on rekao da već 50 godina vozi bez dozvole. Saobraćajci su ga zaustavili sasvim slučajno, zbog toga što nije dovoljno usporio na mestu na kojem je to morao da uradi.

„Počeo sam da vozim sa 18 godina i nikada me niko nije zaustavio, iako sam svakodnevno u automobilu. Ni sada nije bilo razloga za to, ali je momcima izgleda bilo dosadno", rekao je vozač.

Muvanje na toboganu

Tematski park Alton tauers risort u Stafordširu u Engleskoj uveo je zanimljivu novinu u svoj program - upoznavanje na toboganu. Posetioci ovog parka od sada mogu da uživaju u adrenalinskim vožnjama toboganima, ali i u upoznavanju i ćaskanju sa mnogim drugim posetiocima zainteresovanim za pronalaženje partnera.

Na toboganu, gde će se odvijati „najbrži izlasci na svetu", zavisnici od adrenalina mogu da uživaju u vožnji pri brzini od 100 kilometara na sat i da, ako se ne onesveste od vožnje, upoznaju osobe sa kojima se mogu upustiti u romantičnu vezu. Samci, koji će biti „upareni" na ulazu na tobogan, imaće samo 49 sekundi da impresioniraju svog para pri uzbudljivoj vožnji.

Prema pravilu parka, posetioci ovih vožnji moraju biti punoletni. Doktorka Sesilija D'Felis, ekspert za veze, kaže da ljudima više nisu interesantni uobičajeni izlasci u restorane i da ovakav način upoznavanja može biti efikasniji.

Predsednik na kondomima

Vladajuća koalicija u Urugvaju verovatno će biti primorana da povuče 50.000 kondoma koje je u sklopu predsedničke kampanje podelila potencijalnim biračima. Planirano je da se ukupno podeli 250.000 kondoma na kojima se nalazi lik njihovog predsedničkog kandidata Hosea Muhike.

Kondomi su u kutijicama obojenim u crveno, belo i plavo s natpisom Široki front, kako glasi naziv koalicije čiji bi kandidat trebalo da nasledi dosadašnjeg predsednika Urugvaja Tabarea Vaskeza. Problem nije u tome što je nekome zasmetala fotografija predsedničkog kandidata na kondomima, već je opozicija došla do podatka da su oni plaćeni iz budžeta, a ne iz stranačke kase.