Broj 143
Početna > Zanimljivosti > PET NAJOPASNIJIH MESTA ZA ŽENE

PET NAJOPASNIJIH MESTA ZA ŽENE

Seksualni predatori često bez poteškoća dolaze do plena jer znaju gde da vrebaju žene i kada su one najranjivije. Sastavili smo listu pet najopasnijih mesta za žene na kojima se najčešće dešavaju otmice i napadi
PET NAJOPASNIJIH MESTA ZA ŽENE

Parking

  Ovi veliki, često prazni prostori, idealna su mesta za otmičare koji žele da se domognu svog plena. Odlazeći s posla ili vraćajući se iz šopinga, žene su često nesvesne opasnosti koja može da ih sačeka na svakom koraku. Opuštene jer se nalaze na poznatom terenu, slušajući muziku, sa sve slušalicama u ušima, misle da nema opasnosti samo zato što su tu negde sigurnosne kamere.

Zato postoji nekoliko koraka koje žene mogu preduzmu kako bi se zaštitile od potencijalnih napada. Najpametnije bi bilo da uvek imate pratnju do auta, ali pošto to često nije moguće, preporučuje se da se parkirate blizu ulaza na parking. Ako ste auto parkirali na udaljenom delu, ne treba da vas bude sramota da zamolite čuvara da vas otprati do automobila.

Ključeve uvek nosite u rukama i budite na oprezu. Ako delujete samouvereno, manja je mogućnost da će vas neko napasti. Predatori često biraju žrtve koje ostavljaju utisak nemoćnih i ranjivih žena.

  Taksi i automobil

  Jednom kada ste ušli u nečiji automobil u potpunoj ste milosti i nemilosti te osobe. Zato, ako u potpunosti ne verujete osobi koja vam nudi prevoz, ne ulazite u automobil.

  Vaš automobil

  Većina žena smatra svoje automobile prilično sigurnim mestima. Međutim, neki napadači pronašli su načine kako da iskoriste ovaj lažni osećaj sigurnosti. Napadači vrlo lako, pod pretnjom oružjem mogu da uđu u vaš automobil, dok izlazite sa parkinga ili stojite na crvenom svetlu.

Sprečavanje ovakvog napada vrlo je jednostavno - zaključavajte vrata, čak i kada vozite, i nikad ne dopustite strancima da vas izmame iz automobila. Ponekad je bolje biti bezobrazan nego nastradati!

  Poznate ulice

  Nažalost, i hodanje ulicom, čak i u blizini sopstvenog doma, vrlo lako može da se pretvori u noćnu moru. Mlade žene izložene su otmicama koje se ponekad dešavaju i usred bela dana. Napadači često pod pretnjom oružjem prisiljavaju svoju žrtvu da uđe u njihov automobil. I zato, kada ste same, krećite se ciljano i brzo. Izgledajte samouvereno i kao da znate tačno gde idete.

  Stan
  Većina ljudi se najsigurnije oseća u svojoj kući. Ali, osećaj lažne sigurnosti lako zavarava. Zato uvek zaključavajte vrata, a noću zatvarajte prozore. Ukoliko ste u mogućnosti, ugradite sigurnosni sistem.