Broj 142
Početna > Lepi i zdravi > Tajna lepote

Malim koracima do dobrog izgleda

Tajna lepote

Niko nije savršen kada je u pitanju briga o licu i telu. Uz ubrzanu svakodnevicu teško je napraviti sve one korake koji su potrebni kako bismo zablistali i sačuvali kožu što mlađom. Ipak, postoje koraci koje nikako ne smete da preskočite
Malim koracima do dobrog izgleda

Vežbajte bez šminke

Pre odlaska u teretanu ili na neki drugi oblik rekreacije obavezno skinite šminku s lica. Puder, rumenilo i duge zavodljive trepavice vam nisu potrebne dok vežbate i znojite se. Šminka zatvara pore na licu i onemogućava prirodan proces znojenja, što može dovesti do stvaranja bubuljica, crvenila i upala na licu.

Pre vežbanja odstranite šminku s lica uz pomoć mleka i tonika za čišćenje, a ukoliko u teretanu odlazite posle posla, opskrbite se maramicama za čišćenje lica. Odaberite one koje odgovaraju vašem tipu kože i budite nežni prilikom skidanja maskare uz pomoć maramica kako ne biste nepotrebno rastezali nežnu kožu oko očiju.

 

  Izbegavajte fen

Često izlaganje kose toplom vazduhu rezultiraće suvim i ispucalim vrhovima. To nećete primetiti odmah, ali ako koristite fen za kosu nekoliko puta nedeljno, ubrzo ćete videti negativne posledice. Najbolje što možete da uradite za svoju kosu jeste da pustite da se osuši prirodnim putem.

Ukoliko za to nemate vremena, pre upotrebe fena obavezno nanesite sprej koji će kosi osigurati dovoljno vlage, a vrhove osušene kose dodatno zaštitite silikonskim uljem koje će ih nahraniti i sprečiti njihovo pucanje. Prilikom svakog pranja na kosu nanesite masku koju možete sami napraviti ili kupiti.

  Ne preskačite nanošenje mleka za telo

Odmah po izlasku iz kade dobro se istrljajte peškirom, na taj način ćete podstaći cirkulaciju, a onda nanesite bogatu, masnu kremu ili vlažni hidratantni losion na telo. Neka to postane vaša rutina. Rezultat će biti meka i zategnuta koža.

  Koristite konac za zube

Beli zubi i lep osmeh trebalo bi da budu sasvim dovoljna motivacija da posvetite vreme higijeni vaših usta i zuba. Uz četkicu i pastu za zube svakodnevno koristite i zubni konac. On će stići do onih mesta do kojih četkica ne može.

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da je bakterija koja uzrokuje stvaranje karijesa štetna i za arterije. Njeno prisustvo može da izazove probleme sa srcem, što je dodatni razlog da počistite i ona skrivena mesta između zuba.

  Recite stop grickanju noktiju

Ova ružna navika uništava nokte i zanoktice, a i vrlo je nezgodno kada toj lošoj navici ne možete da se oduprete na poslovnom sastanku ili u društvu. Ukoliko ste isprobali sva sredstva i sami sebi već nekoliko puta bezuspešno obećali da ćete prestati, poslužite se trikom zvezda - svoje ruke prepustite profesionalcima. Postupak će delovati na vašu psihu i novčanik i doneti rezultate. Pokušajte!