Broj 142
Početna > Zanimljivosti > Kratke vesti - Težak razvod, gradonačelnik krao ženske gaće, bočica parfema izazvala haos

Kratke vesti - Težak razvod, gradonačelnik krao ženske gaće, bočica parfema izazvala haos

Kratke vesti  - Težak razvod, gradonačelnik krao ženske gaće, bočica parfema izazvala haos, kuća od lego kockica, šimpanza usvojila pumu, taksista vozi samo u rikverc, konj prešao preko automobila, ukrali lažne telefone, pijanac se popeo na dizalicu, trog

Težak razvod

  Francuska policija nedavno je intervenisala u jednom domu u gradiću Rokroa kako bi smirila pomahnitalog muškarca koji je naoružan električnom testerom sekao nameštaj koji je trebalo da podeli sa suprugom u okviru brakorazvodne parnice.

Budući da je žena zahtevala podelu celokupne imovine na jednake delove, ozlojeđeni suprug je odlučio da joj i bukvalno udovolji pa je zgrabivši testeru počeo da seče sve po kući. Policija je uspela kako-tako da obuzda i smiri muža i da se pobrine za njegovu buduću bivšu suprugu.
 
  Gradonačelnik krao ženske gaće

  Gradonačelnik engleskog gradića Prisala 58-godišnji Jan Staford podneo je ostavku nakon što je optužen za niz provala u domove žena. Nekoliko žena policiji je prijavilo da im je nestalo donje rublje, a jedna od njih je, nakon što se to ponovilo nekoliko puta, u spavaću sobu ugradila skrivenu kameru.

Na snimku koji je predala policiji vidi se muškarac kako pretura po njenim stvarima, navlači gaćice i glumi seksualni odnos. Brzo nakon hapšenja Staford je podneo neopozivu ostavku, a narednog meseca čeka ga suđenje. „Ovo je zaista iznenađenje za sve koji ga poznaju.

Uvek sam smatrala da je tih i pristojan čovek. Redovno je išao u crkvu i bio je veoma omiljen", izjavila je njegova sekretarica.
 
  Bočica parfema izazvala haos

  Zbog bočice parfema u obliku bombe, koja je nađena ispod prometnog mosta u Sao Paulu, saobraćaj u tom delu brazilskog grada bio je prekinut a policija je pokrenula istragu. Crna bočica mirisa za muškarce Arsenal modne marke Žil Kantuel toliko je verna kopija kašikare da je policija u četvrtak ujutro blokirala prilaze mostu. Redovi automobila dugi pet kilometara izazvali su kolaps u najvećem gradu Južne Amerike već poznatom po zakrčenim ulicama.
 
  Kuća od lego kockica

  Televizijski voditelj Džejms Mej pokazao je da ga u planovima da izgradi kuću neće omesti svetska finansijska kriza. Završni radovi su u toku na njegovoj šarenoj kući, koja je izgrađena od - lego kockica. „Mašta je uvek veća od zaliha (kockica) kad ste dete", objašnjava Mej. On je do sada, uz pomoć dobrovoljaca i profesionalnih građevinara, uložio više od dva miliona lego kockica u svoju kuću iz mašte.
 
  Šimpanza usvojila pumu

  U Institutu za ugrožene i retke vrste u Južnoj Karolini, ženka šimpanze Anđana je usvojila siroče Sijeru, malu pumu. Ona je odmah počela da pomaže ljudima koji su se brinuli o Sijeri, hranila je mlekom iz flašice, mazila i pazila kuda se kreće. Petogodišnja šimpanza, koja je ceo život provela u Institutu, naučila je da se brine o mladuncima velikih mačaka dok se o njoj brinuo stručnjak za mačke. „Anđana se ranije brinula o dva bela tigra, leopardu i četiri lava", rekao je direktor Instituta doktor Bagavan Entl.
 
  Taksista vozi samo u rikverc

  Taksista iz indijskog grada Batinde postao je lokalna zvezda otkako svoje mušterije do odredišta vozi isključivo u rikverc. Tridesetogodišnji taksista je postao toliko slavan u svom gradu da mu je lokalna policija izdala posebnu dozvolu da i ubuduće može da vozi na svoj način. Strast za vožnjom unazad kod njega se pojavila pre šest godina, kada se vratio sa jedne proslave vozeći u rikverc, jer mu je menjač bio pokvaren.

Nakon toga je na vozilu istakao nalepnicu Šampion u vožnji unazad, a menjač je prepravio tako da ima četiri brzine za vožnju u rikverc i samo jednu za normalnu vožnju napred. „Nakon pet godina vožnje u rikverc potpuno sam usavršio tu veštinu", izjavio je taksista, koji je na svoj automobil postavio sirenu hitne pomoći kako bi upozoravao pešake i ostala vozila.
 
  Konj prešao preko automobila

  Jedan konj na izraelskom autoputu prešao je preko automobila i uništio mu vetrobran, a događaj je snimila grupa turista. Turisti su snimali tri konja koja su se našla na autoputu na severu Izraela i koji su počeli da galopiraju uz njihovo vozilo. Kada se iz suprotnog pravca pojavio drugi automobil, dva konja su se sklonila, a treći mu je kopitama razbio vetrobran, preskočio auto i nastavio da galopira.
 
  Ukrali lažne telefone

  Lopovi koji su opljačkali prodavnicu mobilnih telefona u Meksiku odneli su samo bezvredan plen. Kad su zaposleni ujutru došli na posao, videli su da je neko provalio u radnju i utvrdili da su lopovi odneli isključivo šuplje kopije raznih modela mobilnih telefona. Nevešti kradljivci su prevideli prave telefone i novac koji su se nalazili u drugom delu radnje.
 
  Pijanac se popeo na dizalicu

  Dvadesetosmogodišnji Štefan Hohenvart iz Graca toliko se napio da je, umesto kući, iz kafića otišao na obližnje gradilište i popeo se u kabinu dizalice na 45 metara visine. Tamo su ga narednog jutra pronašli radnici kojima je trebalo dosta vremena da ga probude. Policiji je rekao da nema pojma kako je dospeo u kabinu.

Policajci su ga odvezli kući, a protiv njega neće podneti prijavu jer nije napravio nikakvu štetu. „Građevinski radnici došli su na posao ujutro i operater dizalice bio je šokiran kada se popeo i video da u kabini hrče mladić", rekao je predstavnik za štampu policije, dodavši da je Štefana sam bog sačuvao da onako pijan ne padne dok se peo. Poslednje čega se mladić seća bilo je da je izašao iz kafića i da mu se spavalo.
 
 
  Trogodišnjak dobio vozačku dozvolu

  Vlasti u Indiji izdale su jednom dečaku starom samo tri godine specijalnu vozačku dozvolu za motor. „Ranije sam ga često stavljao ispred sebe na bicikl i on je uvek preuzimao volan. Azim je mnogo obazriviji nego većina odraslih vozača motora koje poznajem", kaže dečakov otac.

Dečak nema dozvolu da vozi putevima sa velikim saobraćajem, a njegov otac kaže da mu to i ne bi dozvolio. Razlog tome nije što nema poverenja u sina, već u druge vozače. Ponosni otac kaže da njegov trogodišnji sin iznad svega želi motor Harli Dejvidson i dodaje da će za to morati da sačeka još nekoliko godina.