Broj 142
Početna > Zanimljivosti > Govor tela

Govor tela

PROČITAJTE LJUBAV

Tokom razgovora on se naginje prema njoj, a ona ne skida pogled s njega. Dvoje sede jedno pored drugog u bioskopu, ruke im se dotiču na naslonu, ali nijedno se ne sklanja.

Dok joj dodaje kokice, on je lagano dodirne po ruci. Na izlasku iz bioskopa ona se zbunjeno smeši i ne prestaje da se igra kosom. Telo nam ponekad govori više od reči...

Muškarci i žene prilikom zavođenja koriste širok spektar trikova i gestova, a većinu najčešće koriste nesvesno.

Pošto signali koje šaljete ili primate mogu biti od presudne važnosti za uspeh cele igre zavođenja, ne bi bilo loše da oni iz stanja nesvesnog pređu u svesno.

Ukoliko vam Amorova strelica ne pomuti um, pokušajte da se koncentrišete da postignete ono što želite ili da na vreme shvatite da li vam neko uzvraća simpatije ili ne.

Podignute obrve

Kada ugledamo osobu koja nam je privlačna, nesvesno podižemo i spuštamo obrve. Ukoliko i ona oseća isto, napraviće isti pokret. Iako ovaj gest traje manje od sekunde, događa se osobama oba pola bez obzira na godine.

Kako traje kratko i ne ponavlja se, podizanje obrva vrlo lako može proći neprimećeno, ali ako ga registrujete, budite sigurni da imate stopostotnu pažnju osobe s kojom razgovarate.

Malo otvorena usta

Ako se sviđate osobi s kojom često dolazite u kontakt, njene ili njegove usne će se automatski blago otvoriti u trenutku kada vam se sretnu pogledi.

Položaj tela

Ukoliko muškarac s kojim razgovarate stoji uspravno, uvučenog stomaka i ramena povučenih unazad, znači da želi da se prikaže u najboljem izdanju. Ako počne da se naginje prema vama da bi bolje čuo šta mu govorite, znači da je veoma zainteresovan za vas.

Nameštanje odeće

Uočite li da muškarac pred vama popravlja kravatu, verujte da želi da bude primećen. Isto važi i za nameštanje kose, poravnavanje jakne ili proveravanje da li je sve na svome mestu.

Igra li se s dugmićima na jakni ili košulji, verovatno je nervozan, a možda otkriva svoju podsvesnu želju da vas skine. Sledeća faza je kada skine jaknu i stavi ruke na bokove. Ukoliko je uradio sve navedeno, vrlo verovatno vas već zamišlja u svom krevetu.

Igranje s kosom

Kako bi što jasnije izrazile svoju simpatiju prema muškarcima, žene često pokretom glave pomeraju kosu s lica. Za to se koriste i rukama, a signal istog značenja je i oblizivanje usana.

Isto važi i za muškarce, ali za razliku od njih, ženama nikada neće promaći njihovo neprimetno zalizivanje kose.

Skeniranje

Kad vas muškarac odmeri od glave do pete, eventualno se zaustavljajući na najprivlačnijim delovima tela, možete biti sigurni da želi da vas vidi kao svoju seksualnu partnerku. Od vas zavisi hoćete li to shvatiti kao kompliment ili uvredu.

Noge

Još jedan znak da nekog definitivno privlačite jesu njegovi nožni prsti. Ukoliko su okrenuti prema vama, u uspeh ne treba sumnjati. Odgovorite li toj osobi držeći koleno u njenom smeru, znači da ste i vi spremni za bliži kontakt.

Poigravanje stvarima

Kada su uzbuđeni, muškarci (baš kao i žene) posežu za prvom stvari cilindričnog oblika koja im padne pod ruku (čaša, kašika...) da bi se igrali njome.

Objekti ovog oblika muškarce asociraju na ženske grudi, a žene na muške genitalije. Oni takođe omogućavaju ženi da dlanove i zglobove drži u vidnom polju osobe koju zavodi.

Dodirivanje lica

Kombinacija nervoze i autoerotike koja se javlja kada smo u blizini osobe koja nas privlači manifestuje se dodirivanjem brade, obraza, usana...

Ukoliko pušite, tada ćete češće uvlačiti dim, a ukoliko nešto pijete, verovatno ćete češće ispijati svoje piće. Dodirujući usne, ujedno ćete drugoj osobi dati do znanja da ste spremni za poljubac.