Broj 142
Početna > Lepi i zdravi > Gafovi zbog kojih žene crvene

SPASONOSNI TRIKOVI

Gafovi zbog kojih žene crvene

Ženama je najveća noćna mora kada se u javnosti zateknu sa razmazanom šminkom, previše istanjenim obrvama, karminom na zubima ili brazdama od kreme za samopotamnjivanje. Srećom, postoji mnogo jednostavnih načina koji nas mogu poštedeti neprijatnosti - dovoljno je znati nekoliko već isprobanih trikova
Gafovi zbog kojih žene crvene

Neuspelo nanošenje kreme za samopotamnjivanje

  Svako ko je koristio proizvode za samopotamnjivanje i više je nego svestan horora koji se događa kad se oni ne nanesu ravnomerno. Čak i najskuplje kreme mogu da ostave tvrdoglave brazde za koje se čini da je potrebna cela večnost da se isperu.

Znalci savetuju da mesta koja treba popraviti treba odmah istrljati grubom rukavicom, a najbolje je u tu svrhu uraditi i piling kože Tako ćete ukloniti mrtve ćelije i barem malo izjednačiti i pripremiti kožu za eventualno novo nanošenje.

  Neprikladna podloga za šminku

  Žene imaju različite tipove kože, od najsvetlijih do vrlo tamnih. Pogrešna podloga za šminku je jedan od najvećih neprijatelja besprekornog izgleda nežnijeg pola. I zato bi žene trebalo da izbegavaju podloge koje previše vuku na ružičastu boju ili su isuviše svetle.

Čak i ako imate veoma svetao ten, ovakav izgled bi vas učinio smešnom ili staromodnom. Podloga služi da neutralizuje ton kože, a ne da stvori novi ton! Idealno bi bilo da koristite dve podloge: jednu za zimu kad nam je koža prirodno bleđa, a drugu za leto kad prirodno potamnimo na suncu.

Najbolje nijanse za podlogu su smeđe-žućkaste, koje daju najprirodniji ton, kožu čine svežom i zdravom, a to je upravo ono što dobra podloga i treba da uradi.

  Izrastak na kosi

  Bez obzira na to da li je izrastak crn i izviruje iz plave kose, ili se nazire seda kosa - to nikako ne može da izgleda dobro. Kad je kosa masna, tek tada izaziva začuđene poglede. U tom slučaju, ako imate tamni izrastak, za prvu pomoć probajte sa suvim pranjem kose (neka vam se u kupatilu uvek nađe jedan takav preparat, recimo u spreju) ili izrastak pospite talkom.

Ako u zalihama nemate nikakvo sredstvo koje bi moglo da ublaži vaš izrastak, nema vam druge nego da odmah zakažete kod frizera.

  Loše negovani nokti

  Ukoliko su vam nokti horor, najbolje bi bilo, savetuju manikiri, da nanesete lak u što jačoj boji. Odlučite se za crvenu ili tamnoljubičastu - nokti će vam tako delovati negovano. Zapamtite da tamne boje uvek izgledaju bolje na kratkim noktima. Za početak uložite u barem jedan kvalitetniji tamni lak koji će vas spasavati u važnijim prilikama.

  Crvenilo na obrazima

  Šta može da bude gore nego kad vam lice izgori na suncu? Celodnevno izlaganje suncu nikoga neće poštedeti tragova. Pre svake kamuflaže, poslužite se gelom kako biste umirili nadražena mesta. Nanesite ga kao masku kako biste koži pružili trenutnu rehidrataciju ili preko noći za intenzivan tretman.

  Pretanke obrve

  Počupali ste previše obrve i sada ste očajni jer pomisao da će vam trebati više od deset dana da izrastu baca vas u depresiju. Eksperti savetuju da je najbolje odmah da počnete da podstičete rast prirodnih obrva, mažući ih bademovim uljem.

Naravno da ste nestrpljivi, pa se danju poslužite olovkom za obrve iako ste je dosad možda izbegavali. Olovku lagano nanesite od unutrašnjeg dela obrva prema spoljašnjem i uz malo vežbe sakrićete nedostatke.