Broj 141
Početna > Zanimljivosti > Seks za jednu noć

KRATKO I SLATKO

Seks za jednu noć

Dok god emocije nisu u igri, strastvena noć je dobra za psihičko zdravlje, a avantura može da zabavi ako oboje poznaju osnovna pravila.

Muškarce, za razliku od žena, mnogo više zanima seks za jednu noć, a fizički izgled partnerke im nije toliko bitan, pokazuju istraživanja uglednih seksologa sa Univerziteta Brunel u Velikoj Britaniji. Istraživanje je urađeno na uzorku od 860 studenata i studentkinja iz Amerike, Nemačke i Italije.

Rezultati su pokazali da dok god među slučajnim srećnicima nema znakova duboke emocionalne privrženosti, seks za jednu noć može da bude ispunjenje želja, fantazija i nagona. Pokazalo se čak da je dobar za psihičko zdravlje, kondiciju i samopouzdanje.

Zato, ako se zbog njega nećete osećati neprijatno i nećete imati osećaj krivice, i ako nemate stalnog partnera, naoružajte se samopouzdanjem, idite u kafiće, barove, parkove, radnje i trgove, pronađite i šarmirajte metu i krenite u osvajanje.

Ako ste usputnom seksu pribegli zbog kratkotrajnog zadovoljstva ili podizanja svog ega, verovatno je da ćete se osećati bolje, ali ako se ujutro osećate preemotivno, iznevereno, mamurno i imate osećaj krivice, ova igra ipak nije za vas.

Ime ovakvom seksu je 'ovde i sada', a ne 'pravi i jedini' zato nikada nemojte noćnom ljubavniku nabijati na nos što to čini olako i neemotivno jer to je i bio dogovor.

  • Sve je lakše uz tehnologiju

Nove tehnologije omogućile su mnogima da se putem mobilnih telefona ili mejla lako i brzo dogovore za usputni i brz seks. Ovakav seks se najčešće ugovara uveče jer nema bolje prilike za to veče ili se popilo nekoliko alkoholnih pića.

Slična, ali nešto treznija varijanta usputnog seksa ugovara se 24 časa unapred i najčešće telefonom ili mejlom. Njoj su sklonije starije generacije koje se nisu „skrasile" ili ljudi koji su orijentisani na karijeru i posao pa puno i intenzivno rade, a preumorni su u kasnim večernjim časovima.

  • Ko se bije, taj se voli i grize...

Seks sa nekim ko vas nervira i iritira verovatno je težak i naporan, ali sa nekim zgodnim frajerom kojeg mrzite svakom porom svoga bića može da bude vruć, intenzivan i životinjski.

Seks sa ovakvim partnerom ima i prednost što nakon njega nema nikakve šanse za vezu ili emocionalno vezivanje. Ovakav seks pun je grebanja, navlačenja i čupanja, a za vreme orgazma verovatnije je glasno „mrzim te", nego „volim te".

  • Seks iz sažaljenja često povredi

Ovakav seks sa nekim ko vam nije preterano privlačan, ali je devica sa 30, prošao je težak životni period i nema perspektive ili je zaljubljen u vas još od šestog osnovne i kune se da mu je „potrebna jedna besna i uzbudljiva noć kako bi krenuo dalje" sličan je dobrotvornom i humanitarnom radu i čini vas boljim.

Ipak, ovakav seks ne treba često praktikovati jer je partner s kojim ćete imati seks mnogo skloniji zaljubljivanju nego vi pa ga je zato i mnogo lakše povrediti.

  • Strast je i dobra uteha

Usputni seks nakon lošeg dana na poslu, vrlo teškog i bolnog raskida ili smrti omiljenog ljubimca dobra je uteha svakome kome nedostaje topao dodir ili ljudska podrška seksualne prirode.

Ovakav seks najčešće je nežniji, laganiji i sa puno dodira i poljubaca, a Beri Vajt u pozadini verovatno peva svoju omiljenu baladu.

  • Ako ste usputnom seksu pribegli zbog kratkotrajnog zadovoljstva ili podizanja svog ega, verovatno je da ćete se osećati bolje.
  • Ime ovakvom seksu je 'ovde i sada', a ne 'pravi i jedini'.