Broj 141
Početna > Intervju > Moj tango među zvezdama

IVANA JORDAN

Moj tango među zvezdama

Ivana-jordan141

Ivana Jordan ovih dana, posle duže pauze, promoviše novi album. Otkriva nam da sanja tango, spoj borbe i radosti, igru bez lažnog sjaja, a trenutno joj se dešava potraga među zvezdama.

Pevačica Ivana Jordan ne može da odoli visokim potpeticama, za koje kaže da ženi daju, pored lepog izgleda, i poseban psihološki momenat ženstvenosti, smatra da devojku od stila treba da krase osmeh, šarm i ženstvenost, a privlače je samosvesni džentlmeni, prefinjeni mangupi koji u sebi imaju notu šarmantne drskosti i koji su smeli da ostvare svoje snove.

 • Šta je za tebe stil?

Stil je način na koji živimo, način na koji razmišljamo, ono što jedemo, s kim se družimo, čime se bavimo, reči koje izgovaramo, način na koji hodamo... Stil je ogledalo ličnosti. Prisustvo stila znači prisustvo ličnih stavova i gledišta. Ko gleda šta drugi rade ili šta drugi misle pa se vodi po tome više nego po sopstvenim nahođenjima, tu se radi o odsustvu stila.

Čovek se ne rađa sa stilom, on ga gradi tokom života. Uspešno ga izgradi pod uslovom da prihvati svoje slabosti, pobedi ih i od svojih mana napravi prednosti. I sto je lepši stil, to je lepši i sam čovek.

 • Misliš li da garderoba govori dosta o osobi koja je nosi?

Garderoba zaista govori dosta. I ne radi se tu o firmiranoj garderobi, već o modelima, kreacijama, bojama, materijalima, formi... Čovek na neki način nesvesno izražava sebe kroz način oblačenja. Crno-bela kombinacija je uvek odraz elegancije i prefinjenosti, ali i od modela dosta zavisi da li ćemo odavati utisak nekreativne uniformisane i staromodne osobe ili moderne osobe prefinjenog stila.

Najbolju poruku na nekoj ženi uvek ostavlja elegantna duga haljina jer ističe ženstvenost. Rekla bih i da su cipele te koje otkrivaju suštinu jednog dela nečijeg karaktera.

 • Koja je tvoja najveća strast, a čime si sebe poslednji put obradovala?

Poslednji put sam sebe obradovala haljinama. Volim male tašne, haljine, cipele i majice.

 • Prednost daješ ravnim cipelama ili vrtoglavo visokim potpeticama?

Vrtoglavo visokim potpeticama! Kao da drhti tlo pod nogama dok koračate u visokim potpeticama. One ženi daju, pored lepog izgleda, i poseban psihološki momenat privlačnosti.

 • Kakva si kuvarica, da li češće kuvaš ili se hraniš po restoranima?

Ljubitelj sam restorana, uživam u druženju i jelima u prijatnoj atmosferi, ali i kućna kuhinja mi nije strana. Naprotiv. Volim da kuvam iako ne stižem često. A neke stvari iz mamine kuhinje se ne mogu zameniti nijednim restoranom - razne pite, proja, sarma i đuveč.

Zdravom ishranom se ne opterećujem. Sve je zdravo u umerenim količinama. Bitna je i kombinatorika u ishrani. Ne jedem hleb i meso, već povrće i meso, ali umem da se obradujem i pljeskavici u lepinji.

 • Šta uvek mora da se nađe u tvom frižideru, jesi li gurman?

U mom frižideru moraju da se nađu jogurt ili kefir, masline, pavlaka, salata, povrće, voće...

 • Koje kućne poslove nerado obavljaš, a za koje si majstor?

Volim kućne poslove i uživam u spremanju kuće, ali usisavanje mi nije omiljeno.

 • Kako bi opisala svoj stil života, koje osobine treba da krase jednu devojku od stila?

Moj stil života je Tango među zvezdama. Dakle, spoj svetovnog i duhovnog. Spoj ženstvenosti i oštrine. Spoj borbe i radosti životnog plesa na tlu ovog sveta i potrage za snovima među zvezdama. U jednoj pesmi na novom albumu kažem - Možda neko čudo se i dogodi, ako veruješ sad.

To je moj stil. Jednu devojku treba da krase osmeh, šarm i ženstvenost. Potom da je vredna, jaka u teškim situacijama, dobronamerna i u dobru i u zlu i da sija sopstvenim žarom.

 • Da nisi pevačica, u kojoj ulozi bi se odlično snašla?

Možda u sportu. Trenirala sam više sportova i dobro mi je išlo, ali se nikada nisam ozbiljnije posvetila nekom sportu jer me je muzika uzela pod svoje.

 • O čemu najčešće razgovaraš uz kafu sa drugaricama, da li su vam teme žene ili ogovarate muškarce?

S drugaricama na piću, pošto ne pijem kafu, tema su uglavnom muškarci. Nekako, ipak, ne može bez njih da prođe to naše žensko druženje.

 • Šta može da te izbaci iz takta, imaš li kratak fitilj ili si tolerantna?

Zavisi, umem da planem brzo ali i da budem strpljiva. Prijatelji mi kažu da sam kao dete. Čini mi se da s vremenom sve više gubim strpljenje za stvari koje smatram pogrešnim. A verujem u svoj sud. Opet, timski sam igrač i prihvatam sugestije.

 • Jesi li od devojaka koje biraju ili koje čekaju da budu odabrane?

Nekad nas neko odabere i zavede, a da nismo ni svesni toga, već mislimo da smo sve sami uradili i držali sve pod kontrolom, a u stvari nismo. Najlepše je kada se dvoje spoje u druženju i kada se zbliže i dopadnu jedno drugom u tom upoznavanju toliko da se stvori ljubav kojoj se više ne mogu odupreti, već im preostaje samo da se prepuste.

 • Kakvi muškarci te obaraju s nogu?

Samosvesni džentlmeni, prefinjeni mangupi, smeli da ostvare svoje snove, a da pri tom vode računa da ne povrede nekog na tom putu. Dopadaju mi se vaspitani mladići, lepih manira, koji imaju i notu šarmantne drskosti u sebi i samopouzdanja da budu dominantni, a ujedno izuzetno pažljivi.

 • Šta nikada nećeš razumeti kod suprotnog pola?

Zašto muškarci toliko vole da gledaju fudbal i zašto ženama većinom to toliko smeta...

 • Kako se opuštaš?

Zatvorim oči u tišini, osetim se kao u bezvazdušnom prostoru, kao da lebdim. Dovoljno je par minuta.

 • O čemu sanjaš, a šta ti se dešava?

Sanjam tango, igru bez lažnog sjaja, putem do beskraja. A dešava mi se potraga među zvezdama za tim
 

S drugaricama na piću, pošto ne pijem kafu, tema su uglavnom muškarci. Nekako, ipak, ne može bez njih da prođe to naše žensko druženje

Dopadaju mi se vaspitani mladići, lepih manira, koji imaju i notu šarmantne drskosti u sebi i samopouzdanja da budu dominantni, a ujedno izuzetno pažljivi