Broj 141
Početna > Zanimljivosti > Kratke vesti - Izmislila otmicu zbog ljubavnika

Kratke vesti - Izmislila otmicu zbog ljubavnika

  • Paja Patak filozof

Čuveni crtani lik Volta Diznija Paja Patak je za decu u Sjedinjenim Američkim Državama simpatična prznica koja stalno upada u nevolje, ali je u Nemačkoj on transformisan u filozofa. Koristeći se licenciranom pričom i crtežom kompanije Dizni, legendarna nemačka prevoditeljka Erika Fuš stvorila je od Paje Patka mudrog i komplikovanog junaka, čije pustolovine prate i odrasli.

Tako nemački Patak često citira izreke iz nemačke književnosti, govori gramatički složene rečenice i sklon je filozofiji.

  • Izmislila otmicu zbog ljubavnika

Jedna žena iz Gvatemale uhapšena je u Barseloni nakon što je simulirala sopstvenu otmicu kako bi produžila letovanje sa ljubavnikom kojeg je upoznala preko interneta. Sa svog mobilnog telefona poslala je suprugu poruke u kojima je tvrdila da ju je zarobio nepoznati muškarac i da ju je silovao.

Istraga je pokrenuta kad je ženin suprug alarmirao ambasadu Gvatemale u Španiji. Vlasti su potom pronašle ženu kako se provodi u Barseloni. Žena je priznala da je priču izmislila kako bi produžila odmor s ljubavnikom.

  • Pas koji veruje da je mačka

Čipi je pas koji pati od krize identiteta jer je živeo u kući sa 40 mačaka. On spava pored svoje najbolje prijateljice crne mačke Eni i koristi njenu posudu za vodu. Čipi, takođe, veoma retko laje.

Ovaj džek rasel terijer nikad nije naučio da bude pas jer je celog života bio okružen mačkama, smatraju predstavnici Lige za zaštitu mačaka iz Strouda u Glosterširu. Čipi je star između 13 i 15 godina.

  • Od pileta pravi dinosaurusa

Jedan kanadski paleontolog koji godinama istražuje fosile preistorijskih životinja planira od pileta da napravi živog dinosaurusa. Hans Larson sa Katedre za makroevoluciju na Univerzitetu Makgil u Montrealu planira da genetskim intervencijama u embrionima pilića razvije karakteristike dinosaurusa koji su izumrli pre više miliona godina.

Njegovo istraživanje tek je na početku, ali bi jednog dana moglo da dovede do nastanka živih preistorijskih reptila. Ipak, kanadski naučnik kaže da mu to nije ambicija iz etičkih i praktičnih razloga. Pravljenje inkubatora za dinosauruse „bilo bi preveliki poduhvat", kazao je Larson i dodao da je njegov cilj da pruži „ilustraciju evolucije".

  • Najskuplji bicikl na svetu

Jedan bicikl prekriven listićima zlata od 24 karata i ukrašen sa više stotina kristala postao je najskuplji dvotočkaš na svetu, pošto je prodat za 64.000 evra. Bicikl je ručne izrade i ukrašen je sa više od 600 kristala čuvene kuće Svarovski.

Sedište je od braon kože kojom su presvučene i ručke na volanu, takođe ručne izrade. Bicikl švedske firme Aurumania proizveden je u ograničenoj seriji od samo deset komada nazvanoj Kristal edišen. Prvi bicikl iz serije prodat je u Londonu, a njegov vlasnik ga je u svom domu postavio kao umetničko delo.

  • Hotel nudi sobe bez kreveta

Otmeno odmaralište u San Dijegu nudi noćenje po ceni od 19 dolara turistima kojima ne smeta da spavaju u šatoru. Uobičajena cena smeštaja u kompleksu Rančo Bernardo, koji ima tri bazena i teren za golf, iznosi 200 dolara. Zbog ekonomske krize, gostima je ponuđen „paket za preživljavanje" u sklopu kojeg se cena sobe umanjuje za sve ono što turisti neće koristiti.

Tako za 19 dolara gosti neće imati doručak, klimatizaciju, svetlo, toalet papir, posteljinu, pa čak ni krevet. Osoblje će ukloniti dušeke kako bi posetioci mogli da razapnu šatore u sobama. Menadžer Džon Gejts je izjavio listu San Dijego junion tribjun da se nada da će gosti koji iskoriste popust ponovo doći u hotel i tada platiti sobu po punoj ceni.

  • Idealno skrovište

Jedna dvogodišnja devojčica iz Pensilvanije tako se dobro sakrila dok se igrala žmurke, da su njeni roditelji morali da zovu policiju i vatrogasce ne bi li je pronašli. Natali Džasmer se igrala sa braćom i sestrama, a kada porodica nije uspela da je pronađe, majka Mišel i otac Denis pozvali su lokalne vlasti u pomoć.

Ekipe hitnih službi i prijatelji sat vremena su panično pretraživali čitav komšiluk u Grinvilu, gradu udaljenom oko 100 kilometara od Pitsburga. Devojčicu je konačno pronašao porodični pas Koper, koji ju je nanjušio ispod mašine za pranje veša, u fioci u kojoj je zaspala.

  • Dečak stajao na avionu u toku leta

Jedan osmogodišnji Britanac stajao je nedavno na krilu malog aviona koji je leteo brzinom od 160 kilometara na sat, u želji da postane najmlađa osoba kojoj je uspeo takav podvig. Tajger Bruer bio je privezan za dvokrilac svog dede koji je leteo 300 metara iznad aerodroma u okolini južnog engleskog grada Sajrensestera.

„Bilo je neverovatno, kao da sam bio na krovu sveta", ispričao je dečak. Dečakov otac Kolin rekao je da je njegov sin bio malo nervozan pred poletanje.

  • Smetala mu muzička čestitka

Jedan 82-godišnji Nemac žalio se policiji da iz susednog stana, danju i noću, dopire ista glasna melodija, ali su policajci utvrdili da se radi o muzičkoj čestitki na njegovom prozoru koju je povetarac otvarao taman toliko da ona počne da svira istu pesmu.