Broj 140
Početna > Lepi i zdravi > U modi je zdrava kosa!

NEGA KOSE

U modi je zdrava kosa!

Zdrava i sjajna kosa nije rezultat isključivo spoljašnje nege kozmetičkim preparatima. Negujte i dobre navike!
U modi je zdrava kosa!

Ako želite da znate kako da imate zdravu i sjajnu kosu, evo nekoliko saveta:

  Šišanje
  Lep oblik kose počinje šišanjem. Izbor dobrog frizera će vam obezbediti da budete zadovoljni oblikom svoje frizure, a pravi profesionalac će znati tačno koji oblik frizure vam najbolje pristaje.

  Hidriranje
  Zdrava kosa treba da bude dovoljno hidrirana. Prema tome, pijte dosta vode, koja ne samo da hidrira vašu kožu i telo već hidrira i vašu kosu.

  Pranje kose
  Higijena kose treba da bude u skladu s tipom vaše kose. Pažljivo odaberite šampon, regenerator i ostala sredstva za negu kose, tako da odgovaraju vašem tipu kosu.

  Spavanje
  Spavajte dovoljno. Dok spavate, vaše telo se regeneriše, uključujući i regeneraciju kose. Bilo bi dobro da spavate na jastuku presvučenom satenskom jastučnicom. To će sprečiti lomljenje kose dok spavate.

  Pakovanje
  Jednom nedeljno stavite pakovanje na kosu kako biste poboljšali vlažnost kose. Da bi tretman bio efikasniji, preko pakovanja stavite plastičnu kesu i zagrejan peškir preko kose.

  Sušenje
  Kada sušite kosu fenom, neka vazduh iz fena ne bude vruć jer to oštećuje kosu. Nemojte ostaviti fen da duva dugo u jedan deo glave već neprestano pomerajte fen i nežno prstima rastresite kosu. Držite fen dovoljno udaljen od glave.

  Češljanje
  Izbegavajte češljanje dok je kosa mokra. Sačekajte da se prosuši pre nego uzmete četku za češljanje.

  Ishrana
  Ne zaboravite, pravilna ishrana je veoma važna. Ako u ishrani imate dovoljnu količinu proteina i vitamina, vaša kosa će rasti i biće zdrava i sjajna.