Broj 140
Početna > Zanimljivosti > Kratke vesti - Tetovaže zastava sveta, vodili ljubav u crkvi, 84 sati bez sna

Kratke vesti - Tetovaže zastava sveta, vodili ljubav u crkvi, 84 sati bez sna

Bez štikli na radnom mestu, zubar greškom izvadio ženi 13 zuba, u Veneciju za džabe, šestogodišnjak „direktor zabave" u muzeju, najstariji pas na svetu, minjon od 555 kilograma, neverovatno pamćenje
Kratke vesti  - Tetovaže zastava sveta, vodili ljubav u crkvi, 84 sati bez sna, bez štikli na radnom mestu, zubar greškom izvadio ženi 13 zuba, u Veneciju za džabe, šestogodišnjak „direktor zabave" u muzeju, najstariji pas na svetu, minjon od 555 kilogra

  Tetovaže zastava sveta

  Ginis Riči iz Indije nada se da će postati prvi čovek u istoriji koji će na svom telu imati istetovirane zastave svih zemalja sveta. Ovaj Indijac star 67 godina namerava da svoje telo ukrasi sa 220 zastava.

Sa šest zastava već istetoviranih na licu (kanadska, britanska, američka, kiparska i zastava indijske Kongresne partije) Ginis, koji je čak promenio svoje ime u čast čuvene knjige rekorda, veruje da će svoj cilj dostići za tri godine.

„Tetoviraću čitavo telo, čak i polni organ, ali još uvek nisam odlučio koju ću zastavu staviti na to mesto." U stalnoj potrazi za nekim rekordima, Ginis Riči već ima četiri svetska rekorda.

 

  Vodili ljubav u crkvi

  Muž i žena iz Nigerije moraće da plate kaznu u iznosu od 100 funti jer su vodili ljubav na oltaru u crkvi. Tolu Akintepe (30) i njegova žena Bunmi (28), rekli su pred sudijom da su „samo želeli da pokušaju da začine svoj ljubavni život".

Oni su uhvaćeni na delu u maloj crkvi u Ikeji, predgrađu najvećeg nigerijskog grada Lagosa. Sveštenik Gbenga Akiomu je tokom suđenja zatražio da bračni par bude novčano kažnjen. Pored novčane kazne, par će volonterski čistiti crkvu sedam dana. Sudija je par upozorio da ubuduće imaju više poštovanja prema religioznim institucijama.

 

  84 sati bez sna

  Tridesetjednogodišnji Britanac Stiv Misijura odgledao je svih 238 epizoda serije Prijatelji, izdržavši bez sna 84 sata. Misijura, glumac amater, odlučio je da rekord u neprekidnom gledanju televizije obori u okviru sponzorisanog maratona kako bi obezbedio sredstva za časove glume.

Prethodni rekord neprekidnog gledanja televizije iznosio je 72 sata. „Obožavam seriju Prijatelji, ali je ipak bilo veoma teško. Posle 72 sata ispred TV-a poželeo sam da umrem", izjavio je Misijura. Posle 84 sata provedena pred ekranom mladi glumac počeo je da halucinira i da oseća mučninu praćenu grčevima u stomaku.

Da bi dokumentovao sve veći stepen zamora, fotografisao se svakog sata, a kako ne bi zaspao, namestio je budilnik da zvoni svakih pet minuta. Uporni Misijura na kraju je zaradio 2.000 evra.
 

 
  Bez štikli na radnom mestu

  Predstavnici Britanskog saveza sindikata smatraju da bi visoke potpetice trebalo da budu zabranjene na radnom mestu iz zdravstvenih i bezbednosnih razloga. Savez je izašao sa tom predstavkom uz objašnjenje da su visoke štikle degradirajuće za žene i da dugoročno štetno utiču na zdravlje.

U savezu smatraju da žene treba da nose „cipele sa razumnom potpeticom" od najviše 2,5 centimetra. Jedna poslanica u parlamentu, međutim, smatra da visoke štikle mogu da pomognu ženama na radnom mestu. „Visoka sam samo metar i šezdeset i potreban mi je svaki centimetar potpetica kako bih mogla da gledam u lice moje kolege muškarce.

Kad bi štikle bile zabranjene u parlamentu, više niko ne bi mogao da me pronađe", izjavila je ona u šali.
 
 

  Zubar greškom izvadio ženi 13 zuba

  Elizabet Smit iz Južne Karoline dobila je na sudu odštetu od dva miliona dolara, nakon što joj je zubar greškom izvadio 13 zuba. Kako se navodi, Smitova (28) je na klinici Sekston Dental u Florensi 2006. godine tražila da joj izvade tri zuba.

Zubar je, međutim, kako stoji u tužbi koju je Smitova podnela, izvadio svih 16 zuba njene gornje vilice. Robert Rensom, jedan od advokata žene, rekao je da Smitova planira da što je pre moguće ode na operaciju vilice, koja će je koštati oko 80.000 dolara.

 
  U Veneciju za džabe

  Uprava hotela u predgrađu Venecije priznala je da je greškom na svom sajtu postavila cenu noćenja od jednog centa umesto od 150 evra, ali će oko 230 gostiju koji su sobu rezervisali ipak platiti po niskoj ceni. Hotel posluje u sastavu Interkontinental grupe hotela. Greška će koštati hotel oko 90.000 evra. Svih 230 gostiju koji su po ceni od jednog centa rezervisali noćenja u hotelu, prijavili su rezervacije na više od šest dana.
 

  Šestogodišnjak „direktor zabave" u muzeju

  Jednog mališana iz Engleske ludog za vozovima Nacionalni muzej železnice u Jorku zaposlio je kao „direktora zabave". Šestogodišnji Sem Pointon poslao je pismo kadrovskoj službi u muzeju, nadajući se da će zameniti direktora Endrua Skota koji je pred penzijom.

„Imam električni voz kod kuće. Mogu dobro da kontrolišem šta se dešava na šinama. U stvari, mogu da kontrolišem dva voza u isto vreme", napisao je dečak u pismu. Šefovi muzeja su bili oduševljeni njegovim entuzijazmom i odmah mu ponudili mesto.

Ponosna majka Lorejn je rekla: „Kao i drugi dečaci njegovih godina, lud je za vozovima. Jedino je loše što je mislio da neće više morati da ide u školu, pa smo morali da ga razočaramo", dodala je ona.
 

  Najstariji pas na svetu

  Pas Maks je prošle nedelje napunio 26 godina, što bi odgovaralo ljudskom veku od 182 godine. Njegova vlasnica Džanel Deruen iz jednog malog grada u Luizijani, objašnjava da je tajna njegove dugovečnosti u opuštenom načinu života.

Glavne aktivnosti starog Maksa danas se svode na spavanje, odmor i kratku igru loptom i komadom debelog kanapa. Pre Maksa, najstariji pas na svetu doživeo je 21 godinu i imao mnoge zdravstvene probleme.
 

  Minjon od 555 kilograma

  U američkoj državi Nju Hempšir napravljen je džinovski kolač minjon od vanile i sa ružičastim prelivom, težak 555 kilograma. Za pravljenje džinovskog minjona bilo je potrebno 12 sati, a u kolač je utrošeno 800 jaja, 90 kilograma šećera, isto toliko kilograma brašna itd.

Kriške kolača prodate su posetiocima manifestacije, a novac će biti poklonjen organizaciji Suzan Dž. Komen za borbu protiv raka dojke. Poslastičar Rajan Abud, koji je napravio kolač, procenio je da poslastica ima oko dva miliona kalorija.
 
 

  Neverovatno pamćenje

  Britanac Ben Pridmor ponovo je pobedio na svetskom prvenstvu u pamćenju, koje je održano u Londonu, uz učešće 23 finalista s najboljom memorijom iz raznih krajeva sveta. Knjigovođa je na sebe skrenuo pažnju pre dve godine, kada je na jednom takmičenju za manje od 30 sekundi uspeo da memoriše tačan redosled 52 nasumice raspoređene karte.

Taj poduhvat, ocenjen kao nemoguć, omogućio mu je da postane svetski šampion 2008. godine. Svaki učesnik prvenstva ima sopstvenu tehniku pamćenja najrazličitijih komplikovanih nizova brojki i reči. Ona se najčešće sastoji u prenošenju elemenata za pamćenje u mentalnu sliku.

Ljudski mozak, naime, mnogo bolje registruje i pamti slike nego apstraktne simbole.