Broj 139
Početna > Zanimljivosti > Efektni detalji

Idealne minđuše za vaš oblik lica

Efektni detalji

Velike minđuše su hit ove sezone, ali kada ih kupujete, nemojte se voditi samo bojama i materijalima koji vam se dopadaju. Oblik vašeg lica bi trebalo da bude presudan
Idealne minđuše za vaš oblik lica

Nije uvek lako odabrati minđuše koje idu uz oblik lica - neke su preduge ili prekratke, neke prebogate ili previše jednostavne.

One bi trebalo da idu uz oblik glave i istaknu vaše dobre strane pa je važno da ih pažljivo birate.

Zato su ovde saveti koji će vam pomoći da izaberete savršene minđuše, tj. one koje vam savršeno pristaju. Jedan od opštih zakona za odabir bi bio - nosite minđuše koje su u kontrastu s vašim oblikom lica!

Okruglo lice

Ako imate okruglo lice poput Selme Hajek, ne bi trebalo da nosite okrugle minđuše, naročito ne alke. Okruglo lice je obično široko koliko i dugo.Tanke, duge, uglaste i krivudave minđuše daju izduženost okruglom licu.

Da biste vizuelno izdužili lice, nosite viseće minđuše. Lančić na kojem je okačen biser, na primer. One u obliku suze su, takođe, dobre za vaš oblik lica. Možete nositi i male bisere, kao i sitne kuglice od zlata, srebra, tirkiza, ćilibara...

Srcoliko lice

Srcolika lica, poput Dženifer Aniston, uglavnom imaju malu bradu, široko čelo i jagodice, a da bi se dobio balans, treba nositi minđuše s malim priveskom u obliku kapi ili ovalne minđuše s malim lančićem. Potražite minđuše koje su šire, u obliku trougla.

Ovime ćete vizuelno raširiti bradu, a smanjiti čelo. Izbegavajte okrugle i srcolike minđuše.

Ovalno lice

Uz ovalno lice, kao Megan Foks, idu sve, ama baš sve vrste minđuša! Ipak, jedino čega se morate čuvati su vrlo, vrlo duge i tanke minđuše - postoji mogućnost da vam nepotrebno izduže lice.

Duguljasto lice

Duguljasto lice trpi minđuše različitih oblika: od alki, preko trouglova, visećih kuglica, do onih od raznobojnog kamenja koje padaju do ramena. Takozvane „disko kugle" su hit ovog leta, a idealne su za osobe duguljastog lica.

Do izražaja će doći ako kosu pokupite u punđu i obučete nešto crno ili belo. Međutim, nemojte ih nositi preko dana, naročito ne uz trenerku ili kupaći kostim jer ćete izgledati smešno.

Četvrtasto lice

Četvrtasto lice, tipa Paris Hilton, „ublažićete" ako nosite viseće minđuše u obliku suze ili one sa nekoliko koncentričnih krugova. Dobro je nositi minđuše zaobljenih ivica i srednje veličine. Izbegavajte minđuše jakih i istaknutih uglova. I alke pastelnih boja dolaze u obzir, dok jarke boje super izgledaju na tinejdžerkama.
 

  • Korisni saveti:

 

  • - Dame u godinama ne bi trebalo da nose upadljive minđuše jer će tako samo privlačiti pažnju na bore koje imaju na vratu i obrazima. Sitni biseri, na primer, sasvim su dovoljni.
  • - Ako imate zelene oči, nemojte nositi minđuše od tirkiza, dok plavooke ne bi trebalo da okače žad.
  • - Ćilibar divno stoji ženama sa smeđim očima dok hematit pristaje onima sa sivoplavim očima. Crveni rubin je idealan za crnke.
  • - Beli biseri lepo stoje svima, bez obzira na uzrast i boju očiju.
  • - Iako ćete u časopisima videti lepotice u kupaćim kostimima sa pregršt nakita, uključujući i velike minđuše, vi na plažu nemojte ići u tom izdanju. To nije ni praktično ni lepo.